Legújabb csengőhangok

007 Csengohangok 120x600

Stockphoto blog

Stock fotózással kapcsolatos információk. Aki szeretne fotóival pénzt keresni, az itt megtalálja a számára megfelelő ügynökséget! Nem csak profi fotósoknak van lehetőségük pénzkeresésre! Bárki regisztrálhat és tölthet fel képeket értékesítésre. Jó böngészést, regisztrálást, töltögetést! Bárkinek gondja akad a regisztrációval, szívesen segítünk! Várjuk a te hozzászólásodat, véleményedet és kérdéseidet is. Üdv Maxatee

Póker termékek

Utolsó kommentek

STOP SPAM mozgalom

Stop spam mozgalom!

Címkék

123rf (13) absolutvision (1) adó (1) agency (19) alamy (2) állvány (1) andresr (3) arcurs (2) bankkártya (1) banner (23) bigstockphoto (4) blog (3) bnps (1) business (3) canon (1) canstockphoto (3) credit card (1) crestock (2) csekk (1) digitalstock (1) divat (1) dollár (1) dreamstime (10) dreamstimefotó (1) egészség (1) engedély (1) éület engedély (1) featurepics (5) felszerelés (1) feltöltés (1) fénykép (2) fényképezés (2) fényképezőgép (1) film (1) fizetés (2) fotó (42) fotolia (8) fotósuli (1) fotóügynökség (1) fotózás (25) fotó ügynökség (9) free (2) galéria (1) gallery (1) gettyimages (2) grafika (1) gyűjtemény (4) hunstockphoto (1) image (1) imagecatalog (1) ingyenes (2) iskola (1) istockphoto (12) jogdíjmentes (34) joruba (1) jutalék (1) kép (32) képgaléria (2) keyword (1) kulcsszó (1) luckyoliver (6) mastercard (1) maxatee (2) microstock (15) micro agency (6) modell (1) modell engedély (1) moneybookers (1) nikon (1) objektív (1) objketív (1) online fizetés (1) paypal (3) pénz (8) pénzfogadás (1) pénzkeresés (50) pénzküldés (1) photo (41) photo agency (33) picture (2) portré (1) prostockmaster (1) royalty (34) royaltyfree (2) royalty free (32) shutterstock (15) statisztika (1) stock (41) stockfotó (2) stockphoto (6) stockphotoblog (25) stockphotogallery (5) stockxpert (13) stock fotó (34) stock photo (6) stúdió (1) suli (1) szavazás (2) tanítás (1) ügynökség (38) upload (2) vaku (1) vélemény (1) videó (9) visa (1) werk (2) yuri (3) yuri arcurs (4) zoonar (1) Címkefelhő

Blog érték


My blog is worth $4,516.32.
How much is your blog worth?

2007.05.06. 16:00 Maxatee

Stockxpert

Royalty free stock photo agency - Jogdíjmentes fotóügynökség

Ez egy magyar vonatkozású ügynökség. Ha jól tudom az sxc.hu nevezetű oldalból indult ki. Magyarok fejlesztették és egy nagy külföldi ügynökség felvásárolta. Azóta nagy fejlődésnek indult. Folyamatosan növekszik az adatbázis, valamint az eladások száma is. Elfogadnak grafikákat vektoros formában is. Magyarul is elérhető az oldal, ezért az angol nyelvet kevésbe beszélők is könnyen eligazodnak az oldalon. További hasznos információk a kommentekben. Várjuk a te hozzászólásodat, véleményedet és kérdéseidet is ezzel az oldallal kapcsolatban. A bannerra kattintva van lehetőség a regisztrációra. Regisztráció előtt a böngészőben a beállításoknál a cookiek (sütik) törlése javasolt.



_______________________________________________________________________________
A pókerezést kedvelőknek ajánlom a poker.xlicit.hu oldalt, érdemes licitálni...

63 komment

Címkék: fotó kép banner pénzkeresés royalty free photo stock royalty ügynökség stock fotó 123rf photo agency jogdíjmentes stockxpert stockphotoblog


A bejegyzés trackback címe:

https://stockphoto.blog.hu/api/trackback/id/tr266797

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kacat 2007.05.07. 18:52:31

Kedvenc ügynökségem és nem csak azért mert magyar vonatkozású. Valóban az sxc.hu volt a kiindulópont, ami ugye gyakorlatilag egy képmegosztó oldal (most is működik). Ezzel az oldallal, nagy hírnévre tettek szert az egész világon. Nagyon sok amatőr fotós töltötte fel oda a képeit. Csak ugye ott ingyen lehetett letölteni a képeket. Ezután készítették el a Stockxpert nevű stock ügynökséget. Ha jól tudom a Jupiterimages nevű nagymúltú "hagyományos" stock ügynökség vette meg. Ezóta töretlen a fejlődés. Az amatőr fotósokon kívűl már a nagynevű stock fotósok is töltenek fel képeket. Folyamatosan növekszik a képmennyiség és az eladások száma is. Nekem a Shutterstock és Dreamstime után ez a harmadik a bevételi listámon. De már nagyon tör előre a 2. helyre, az elsőtől még messze van. :)

nyul 2007.05.08. 11:03:14

A JupiterImages nem annyira régi de kétségtelenül az egyik legnagyobb tradícionális stock ügynökség. Harmadik a Getty és a Corbis mögött. Ha a hírekre jól emlékszem nem 100%-ban vásárolták fel a magyar SXP-t, hanem csak beszálltak.
Az SXP jelenleg a ledinamikusabban fejlődő újonc microstock ügynökség. Sok kis ügynökség indul - szinte hetente jön eről hír - de ma már csak nagyon kevésnek sikerül áttörnie a láthatatlan falat, ami az igazán komoly piaci szereplőket elválasztja az amatőr próbálkozásoktól. Az SXP-nek ez látványosan sikerült, és egy év alatt az élmezőnybe került.
Nagyon korreketek (mint minden jól menő microstock ügynökség), a site modern és gyors. A képek elbírálása verhetetlenül gyors, az elbírálásban közepesen szigorúak (ez azt jelenti, hogy nem szivatnak és ritka az elfogadhatatlan elutasítás). A jutalék fair. Mindenkinek nagyon ajánlom.

Blogus 2007.05.08. 18:16:35

Nekem az tetszik ebben a stock ügynökségben, hogy amikor feltöltöm a képet, még nem muszály egyből kitölteni az adatokat, kulcsszavakat, kategóriákat. Előbb megnézik a képet és rárérek utána is. Így ha nem fogadják el, akkor nem vesződtem vele hiába! Bár ez csak a fotók esetében van így, ha feltöltök grafikát vektorosan, ahhoz kérik az adatokat, addig nem nézik meg. Az eladások számát tekintve nekem hónapról-hónapra növekszik, annak ellenére, hogy 100 képnél megálltam két hónapja. Ajánlom mindenkinek kezdőnek, profinak egyaránt.

Maxatee · http://stockphoto.blog.hu 2007.05.10. 16:47:22

Sokan kérdezték milyen formátumban kell feltölteni a képeket, illetve hogyan történik a kifizetés.

A legfontosabb a fotókat 300DPI-s RGB jpg-be kell feltölteni a legnagyobb felbontásban. Minnél nagyobb a felbontás általában annál többet kereshetünk. De egyre figyelni kell, photoshopban nem szabad felnagyítani, mert az így manipulált képeket általában kiszűrik.

Vektorokat eps 8-as formátumban kell visszamenteni. A stockxpertnél először nagy felbontásban jpg formátumban kell feltölteni a képet és utána zip-be tömörítve az eps-t.

A Shutterstocknál az eps 8-as formátum mellé egy preview jpg-et is fel kell tölteni egyszerre. Itt nem szükséges nagy formátumú jpg-et feltölteni.

A jpg formátumú feltöltésekét hamarabb elfogadják mint a vektorokat.

A kifizetés a legtöbb ügynökségnél két féle képpen történhet. Vagy csekken, vagy más online fizetési rendszeren keresztül. A csekk a leglassabb és legmacerásabb szerintem. Meg kell várni míg megérkezik Amerikából postán, aztán bemenni vele egy bankba, ahol vagy elfogadják vagy nem. A legnépszerűbb online fizetési illetve pénzelfogadási lehetőség a paypal. ( www.paypal.com ) A regisztráció egyszerű, Magyarországról is működik már. Bizonyos összeg felett jutalékot sem kell fizetni, ha magyar bankszámlára szeretnénk utalni. Egyedül a magyar bank vesz le un. átváltási jutalékot amikor a dollárt átválltja forintra.

Üdv: Maxatee - admin

Maxatee · http://stockphoto.blog.hu 2007.05.10. 23:15:03

Még egy kis kiegészítés ami felmerült és mindegyik oldalra vonatkozik. Sokakban felmerült az hogy ha ezekre az oldalakra felrakják a képeket, akkor elvesztik minden jogukat, azaz nem tudják később felhasználni, eladni stb.... A képeket royalty free, azaz jogdíjmentes képként vásárolják meg, fel lehet használni őket kiadványokba, weboldalakra stb.. a szigorú licensz alapján.
A szerzői jog az mindig megmarad a fotósnál. Persze létezik a kizárólagosság, azaz máshol nem lehet értékesíteni. Erről már értekeztünk a Dreamstime stock ügynökségnél: stockphoto.blog.hu/2007/05/03/p64003
(én személy szerint nem támogatom)

Üdv: Maxatee - admin

Maxatee · http://stockphoto.blog.hu 2007.05.10. 23:29:28

Ime egy kis idézet, szakszerű megfogalmazásban:
"
A Szolgáltató a képekre, személyre szóló, nem kizárólagos és át nem ruházható felhasználási jogot enged a felhasználónak.
A jogdíjmentes képeket a Felhasználónak joga van az elektronikus és a nyomtatott médiában korlátlanul felhasználni, azaz a jogdíjmentes fotók a megvásárlást követően megjelenésre, méretre és példányszámra való korlátozás nélkül, szabadon felhasználhatóak kereskedelmi és nem kereskedelmi céllal egyaránt. A jogdíjmentes képek szabadon átalakíthatók és módosíthatók.
A képeket tilos
1. harmadik személynek használatba adni,
2. kölcsönbe, bérbe vagy haszonbérletbe adni,
3. más egyéb módon továbbhasznosítani,
4. oly módon használni, mely mások szellemi tulajdonát vagy jogait sérti,
5. eladás céljából bármilyen módón sokszorosítani,
6. letöltésre alkalmas on-line, vagy egyéb elektronikus terjesztési rendszerben elhelyezni,
7. olyan esetekben felhasználni, amikor a hozzáférés korlátlan.
"

Üdv: Maxatee - admin

Maxatee · http://stockphoto.blog.hu 2007.05.11. 21:00:57

Még egy fontos infó! Minden képhez, ahol ember látható és felimserhető modell engedélyre van szükség. Ez egy szerződés amit a modellel kell aláíratni. Ezeket a szerződéseket a regisztrálás után le lehet tölteni az odalakról.

Üdv: Maxatee - admin

makszem 2007.05.12. 01:41:42

Sziasztok!
Köszönöm Maxatee az értesítést a blogról. Végigolvastam és nagyon érdekesnek találtam. Bár ha nincsenek stockra alkalmas témájú és minőségű képeim, izgalmas belepillantani ebbe a világba is.
A keresettel kapcsolatban érdekelne, hogy milyen jogcímen jut hozzá az ember, s miként kell kezelni. Azaz vállalkozóként kell utána adózni, vagy a kapott pénz már adózott, esetleg adómentes jövedelem? Hol lehet erre vonatkozó jogi szabályozást találni ill. mi a gyakorlat?

Köszönöm
mákszem

Christ 2007.05.18. 13:06:01

Ha jól tudom a pénzt mit magánszemély kapod meg, vagy csekken, vagy utalva. Ez külföldről származó jövedelemnek felel meg, amit köteles vagy bevallani az apehnak. Aztán, hogy ebből pontosan mennyit vonnak le azt nem tudom....könyvelő meg tudja mondani. Nekem még nem jött össze annyi pénz, mivel most kezdtem én is e blog hatására.

Amúgy meg csak mellékesen mondom szerintem ezt nem tudják ellenőrizni, vagyis nem foglakoznak vele nagyon. Ha majd milliók érkeznek külföldről a bankszámládra, arra már lehet, hogy felfigyel az apeh, amúgy pár százezerig nem foglakoznak vele szerintem...

De akik már régóta csinálják, ők talán hozzá tudnak jobban szólni a kérdésedhez.

Maxatee · http://stockphoto.blog.hu 2007.05.26. 16:45:23

Kedves Mákszem!

Legjobban a kérdésedre egy könyvelő tudna válaszolni. De ami a lényeg, nem kell hozzá vállalkozás. Én legalábbis nem ismerek olyan stockfotós, itt most magyarokról beszélek, akik ezt cégként csinálnák.

Üdv Maxatee - admin

joruba · http://www.jorubafoto.eu 2007.08.15. 14:28:19

Ahogy nyul is írta korábban nagyon gyors volt itt az elbírálás, de mióta átköltöztették tengerentúlra a szervert (ha jól rémlik), gyakran még a Dreamstime-nál is lassúbb. Kár érte.

Gyorsaságban egyébként szerintem most a Shutterstock vezet. Gyakorlatilag néhány óra alatt döntenek.

ede 2007.09.16. 20:42:38

Helló, nem vagyok jártas a dologban, most akarom kipróbálni.Ezért kellene egy kis segítség. A paypal 400 HUF-ot von le a regisztrációért? A shutterstock-on kéri a ZIP-et,regisztrációkor az mi?
Üdv

Maxatee · http://stockphoto.blog.hu 2007.09.16. 21:45:22

Kedves Ede!

A paypal regisztráció ingyenes. Kizárólag a bankkártya azonosításnál von le a paypal x összeget. De ezt később visszautalja.
ZIP=irányítószám.

Üdv Maxatee - admin

joruba · http://www.jorubafoto.eu 2007.09.21. 06:41:40

Hát, már korábban kifogásoltam a gyorsaságukat. Nos, jelenleg 70 képem parkol, ennek nagy része vagy három hete. Hétfőn írtam nekik ez ügyben egy levelet, amire levéleményeztek hármat, azóta megint csönd. Nálatok is van ilyen gond?

Maxatee · http://stockphoto.blog.hu 2007.09.23. 15:40:25

Kedves Joruba!

Nekem nem volt még ilyen problémám. Bár én nem szoktam egyszerre 70 képet feltölteni, max 2-3-at. Nekem van, hogy 1-2 órán belül elfogadják, de egy napnál eddig nem tartott tovább. Amúgy nem ajánlom, hogy egyszerre sokat töltsél fel, jobb ha mindig folyamatosan töltesz fel, és rögtön ki is töltöd az infókat hozzá. Így mindig bekerülnek a képeid az újak kategóriába. Bár ennek inkább a Shutterstock-on lehet érezni a hatását. De talán itt is számít valamit. Én amit kipróbálnék a helyedben, bár nem hangzik valami jól: töröld le azokat a képeket amivel nem foglalkoztak és próbálj meg csak 2-3-at felrakni és kitölteni az infókat hozzá. Szerintem hamar elfogadják. Szerintem... :) (Ha van valami fejlemény, kiváncsiak vagyunk rá...)

Üdv: Maxatee - admin

joruba · http://www.jorubafoto.eu 2007.09.24. 11:02:04

Az igazat megvallva ez (közben 83 kép lett) közel 6 feltöltésből jött össze (nem véleményezték, így lassanként feltorlódott) Az SS-n viszont tényleg bölcsebb volna jobban megbontani. Egyszerre 10 kép körül heti 1-3 alkalommal szoktam feltölteni, de aszem inkább átállok az általad javasolt módszerre.

joruba · http://ww.jorubafoto.eu 2007.10.02. 01:12:57

Lehet begazolhattak a leveleimtől, mert akkora vérengzést csaptak, hogy győztem kapkodni a fejem. Olyan képeket vágtak vissza, amit Shuttertől az iStock-ig mindenki elfogadott és már nem egyet vettek belőle. A miheztartás végett gondolom :)

joruba · http://www.jorubafoto.eu 2007.10.02. 08:12:10

ui.: ja, a számadatokról annyit, hogy a képek több mint 3/4-t (!) elutasították, a többi oldalon meg pont fordítva (közel 80 %-os elfogadáis arány). Nem hiszem el, hogy ez benne lenne a reviewerek közötti "normális" szórásban

Maxatee · http://stockphoto.blog.hu 2007.10.02. 19:01:49

Kedves Joruba!

Lehet felhúztad egy kicsit őket :)
De amit fentebb irtam, csak okosan a feltöltésekkel, nem kell egyszerre sokatfelrakni egy ügynökséghez, inkább folyamatosságra kell törekedni. Szerintem :)

Üdv Maxatee - admin

kavita · http://albumo.com/affiliate-referral/1200/portfolio 2007.10.03. 01:48:12

Kedves Joruba

Ne izgul én multkor elküldtem olyan 880 db képet, szorgalmasan minden nap napi 50sével betöltöttem nekik, és nem nagyon foglalkoztak vele. Majdnem egy honap után szelektáltak, kb 8 maradt meg, az összes többit elutasitották. Ők a legkeményebb és hihetlen lassuak. ÉS nagyon válogatósak. A feltöltéssel kapcsolatban hogy melyik a jó megoldás, én az ipari mennyiségre szavazok, ami kell majd ök szelektálnak, Dreamstimon egyszer emiatt blokkoltak, azota ott én is szelektálok. Egyedül a SS-en ahogy nézem van az amit MAxte is mindig mond, hogy naponta legyen egy két képed amit elfogadnak és akkor tényleg több letöltésed van. A többin meg nem vettem volna észre hogy ez bármit is befolyásolt volna.
Sok munka lenne sok oldalra egyesével, vagy nagyon kevés képet feltölteni, rövid idön belül fonalat veszitenél, hogy mit hol fogadtak el és mit hol utasitottak el:)))
Szóval éljenek szalaggyári ipari munkások:))

kavita · http://albumo.com/affiliate-referral/1200/portfolio 2007.10.03. 01:54:44

Kedves Joruba

elöbb irtam de eltünt sajnos.

Akkor röviden annyit hogy én multkor olyan 880 képet küldtem el nekik, minden nap 50et hogy elfogadják. felgyült szépen. majdnem egy honapig semmi és sikerült nekik kiválasztani 8 képet. Nagyon igényesek, lassuak, és válogatosak. Szóval fel a fejjel Joruba, nem csak téged szivatnak.

realzsbanhidi 2007.11.02. 18:25:22

Dear zsbanhidi,

We regret to inform you that your artist application was rejected. We are very sorry but at the moment we are not looking for pictures like the ones you uploaded.

For our submission guidelines please check the Selling images section of the Help at www.stockxpert.com/info.phtml .

You will be able to submit your work again a month from now.

Thank you very much for your understanding.

Best regards,
The Stockxpert Crew
www.stockxpert.com


Brühühü...

szabolcs 2007.11.05. 18:47:12

Hány nap kb. míg elfogadják a regisztrációt?

Hodito 2007.11.05. 18:54:49

Hali Szabolcs. Ez elsősorban az adminok elfoglaltságától függ, nem lehet pontosan megmondani. A bemutatkozó képeket általában lassabban fogadják el, inkább a régebbóta fenn lévő fotósok képeit veszik elő. Legalábbis ez az én tapasztalatom.

szabolcs 2007.11.05. 19:07:29

Köszönöm a gyors válaszod. nemtehetek mást mint hogy türelmesen várok.

zsbanhidi 2007.11.06. 09:38:01

Engem 2 nap alatt elutasítottak :(

joruba · http://www.jorubafoto.eu 2007.11.13. 08:36:38

Van valakinek bármi sejtése mit értenek itt az alatt, hogy "unsuitable background"? Az izolált fotóim kábé 2/3-t visszadobják ezzel (mondjuk a maradék 1/3 is ugyanakkor ugyanúgy készült, szóval nem vágom)

Hodito 2007.11.13. 11:03:53

Unsuitable background - alkalmatlan hátteret jelent. Tehát valami nem stimmel a háttereiddel. Ahhoz, hogy lássuk mi a gond, fel kellene valahova töltened egy-két elutasított képet. Akkor talán tudunk segíteni...

grap 2007.11.13. 13:43:44

hali!
ha izolált, akkor elméletileg nem sok bajuk lehetne a hátterekkel. (mivelhogy nincs....) hüjék ezek időnként.
hacsak nem naplementét izoláltál..pölö ;)
csak türelem, türelem, türelem!
p.csaba

kavita 2007.11.13. 22:24:07

nekem is dobták vissza ilyen fotokat, hogy a háttér nem megfelöelő. homa made technikával készült izolált fotok voltak és azért jogasnak véltem a dolgot mert azért 500wattos kerti lámpákkal nem lehet egyenletesen szépen bevilágitani a dolgokat. igy jogos volt.
de szerintem Joruba vakukat használ, szóval szerintem csak szivatják. KAmuznak állandoan. Mert pl az istocknál normálisak, segitenek, elmondják komolyan mi a hiba, és ha javitasz rajta elfogadják, de atöbbi helyen szivatnak.

joruba · http://www.jorubafoto.eu 2007.11.14. 08:21:37

Egymás között szólva elárulom, a korábbi hasonló okokból kifogásolt fotókat később újból feltöltöttem, akkor pedig már csont nélkül átmentek. Talán egy-kettő volt amit nem, na azoknál beláttam, hogy ok, tényleg gáz lehet vele. Mert lehet, hogy az ember figyelmetlen, nem elég ügyes vagy türelmes az utómunkánál, de volt olyan is az elutasítottak között, aminél csak vágás és kontraszt volt a háttérhez nem nyúltam. Na de mindegy, végülis megértem. Naponta felkerül 5-6.000 fotó,(a nagyobbaknál legalábbis) reviewer 20-25 van, akik nem egyformán dolgoznak, fáradnak stb., emiatt innen nézve következetlenek. Csak hát ugye a bosszúság :)

Egyébként nem tudom nektek mi a tapasztaltotok, de úgy vettem észre mintha az SXP valamelyst szigorodott volna az utóbbi időben. Korábban a DT-hez hasonlóan elnézőbbek voltak, most már inkább válogatnak, ami (ha valóban így van) tudatos lehet, igyekeznek felzárkozni a legnagyobbakhoz. Gondolom ennek köszönhető az SS mintájára bevezetett előfizetéses rendszer is. Bár nem írom a javukra, hogy amíg korábban ők voltak a leggyorsabbak most már inkább az ellenkezője igaz rájuk, nem ritkán másfél-két hetet is várni kell az elbírálással.

Ungor · web.axelero.hu/ungorf/ 2007.11.14. 11:32:46

Én is jártam már úgy, hogy a háttér volt a rossz, de mivel az IS-re is beküldtem, ők megmutatták, hogy mi a gond. Fehér hátteret használtam, de kicsit koszos volt, illetve valami szösz lehetet rajta, ami pont elég volt ahhoz, hogy az izolációnál az a részt kimaradjon. Mivel a fehér (izoláció) és a majdnem fehér (papír háttér) nem volt könnyen észrevehető így bentmaradt a beküldött képben. Csak akkor találtam meg a hibát, amikor az IS visszaküldte a képrészletet, ahol hibás volt az izoláció. Jó kis (nagy) monitorjuk lehet, hogy az ilyeneket is észreveszik.

Szabolcs 2007.11.29. 23:08:21

Azt szeretném kérdezni milyen jellegű képeket érmes fetölteni az első 5 között. amivel jelentkezik az ember. Már töltöttem fel de azokat azzal visszadobták hogy túl művészi fotók. Jogos, csak valami útmutatás jólenne. a válaszokat köszönöm előre is.

realzsbanhidi 2007.12.07. 10:02:09

ÉRdekes. 3x visszadobtak... Pedig mindenhol átmentek az adott képek.. :D

Kriszta 2008.01.10. 14:20:26

Sziasztok!
Én most regisztráltam az oldalra, és szerettem volna feltölteni a tesztképeket. Azt írta ki, hogy hiba, mert a képek nem JPG-k.
Pedig egytől egyig az, még a vektor képeket is áttettem, mert ugye csak JPG-t lehet.
Ne tudom mi lehet a hiba, már írtam nekik levelet, de egyenlőre még nem kaptam választ.
Mi lehet a baj? tudna valaki segíteni?

Kriszta 2008.01.13. 14:58:22

Légyszi segítesen már valaki, mert a Stockxpertnél tiszta hülyék....de kedvesek. A hölgyemény azt kérte olvassam el a HELP-et, de nevetséges, mert nyilván elolvasom, mielőtt e-mailt írnék...nem? vagy csak nekem nyilvánvaló, hogy valószínűleg azért kérdezem, mert a segítségben nincs benne a válasz?

szóval valaki szánjon meg egy ötlettel, hogy mi lehet a baj! Már a stockxpertnél is próbálkoztam a fórumon, de ott azt mondták próbáljam ki az FTP-t, de azt ugye nem tudom, mert még egyenlőre a teszképeket küldeném.....áááááh, milyen macerás........

Maxatee · http://stockphoto.blog.hu 2008.01.13. 15:07:24

Szia!

Így igen nehezen segíthetek, ha nem tudom konkrétan mi a baj? Ha megírod az msn elérhetőségedet mailben, akkor szívesen segítek! Nevemre kattintva tudsz levelet küldeni!

Üdv Maxatee - admin

finnegan 2008.01.14. 03:49:52

Kriszta: a jpg szintere RGB? vektorolasnal veletlenul vmi mas szinterben maradhat..... Udv-

leiszlo 2008.01.21. 08:39:32

Halihó!

Én még új vagyok a stock oldalakon, kb egy hónapja ragisztráltam magam néhányon, és pár letöltés már volt is. A StockExpert-tel van némi gondom. Vektoros grafikákat készítek, és eddig minden más oldalon elfogadták vektorként, de az expert csak akkor fogadta el, ha jpg-ben töltöm fel, ugyanis az elbírálás után a következő üzenetet kapom a vektorokra: "[ Please remove all bitmaps file from an eps file. Please do not apply any special effects such as transparency, when saved to an EPS v.8 (it'll be converted to a image). Thank you very much ]". Tudom mit jelent a itiner, de többszöri visszaellenőrzés után is biztos vagyok benne, hogy nincs a grafikákban bitmap. Mindenhol elfogadták, még a vectorstock-on is, ahol csak vektorokat lehet feltölteni. Másrészt nem csak egy-két rajzról van szó, hanem mindről, amit eddig feltöltöttem (kb.40 db.) Abban reménykedem, hogy van valaki, aki tud ebben segíteni nekem, vagy van, aki már találkozott ilyennel és sikerült megoldást találnia.

Köszönettel: Leiszlo

Maxatee · http://stockphoto.blog.hu 2008.01.21. 09:53:04

Kedves Leiszlo!

Nekem is volt hasonló problémám! A Stockxpert nagyon sokat szőrözik a vektorokkal! Ebben az esetben, nem a bitmap-es rész a lényeges, hanem a transparency, special effekt! Azaz a Illustrator újabb verzióiban vannak olyan átmenetek, áttetszőség amit eps8-ba nem ment le. Tehát ha az eps8-at megnyitod, lehet látod majd, mi a különbség az eredetihez képest, de ott lesz valahol a probléma. Szerintem. Nekem legalábbis ott volt!

Üdv Maxatee - admin

leiszlo 2008.01.21. 11:38:12

Kedves Maxatee!

Köszi a gyors választ! Tapasztaltam, hogy a transparency, special effect- pl.:árnyék-, nem értelmezhető eps-ben, ezért ezeket az alkalmazásokat nem használom vektoros grafikákban, legalábbis ezen a területen. Az átmeneteket az eps export mindig rétegekre bontja, de azok még vektoros rétegek és nem pixelesek. A poén az, hogy a beküldött anyagban volt olyan grafika, amiben egyáltalán nem voltak átmenetek, csak néhány réteg, mégis mindegyiket visszadobták. Hiába töröm a fejem, nemtooom mi lehet a gond.

Üdv: Leiszlo

Maxatee · http://stockphoto.blog.hu 2008.01.21. 12:22:07

Kedves Leiszlo!

Szerintem pont ez a gond: "Az átmeneteket az eps export mindig rétegekre bontja." Ez nem tetszik a Stockpxertnek. A többi oldal elfogadja, de ezaz oldal nem. Szerintem próbáld meg ezeket kihagyni és úgy feltölteni.

Üdv Maxatee - admin

leiszlo 2008.01.21. 14:57:40

Szia Maxatee!
Sajnos már ezt is próbáltam, egyszerü átmenet nélküli grafikát is küldtem már nekik. Most letöltöttem tőlük egy USA beli hölgyemény vectorját, összehasonlítani az enyéimmel, de semmi külömbség. Más is tesz átmeneteket a rajzaiba, sőt még több rétegre bontja az eps8 mentésben.
Csak jpg-ben tudom feltölteni, úgy elfogadják.

Üdv.: Leiszlo

leiszlo 2008.01.23. 10:53:00

Kedves Maxatee!

Azt hiszem meg van, hogy mi a gond a vectorokkal. Én Corel Draw-t használok, az Adobe Illustrator másképp kódol és, ha abban mentem el EPS-be, akkor ezzel már nincsgondjuk. Remélem ez az info másnak is hasznos. 3 képemet elfogadták így, de a többire most mást találtak ki: "Please change color space to CMYK to match preview image colors and more important to mach quality of printing standards and then upload it again."
A Stockexpert felhasználói feltételeiben az áll, hogy RGB- ben kell. Amúgy, amiket elfogadtak, azok is RGB-k. Egyet feltöltöttem CMYK-ban, de nagyon fakó, színtelen lett a jpg. Az RGB sokkal kontrasztosabb telítettebb, ha a bemutató képet CMYK- ban látják, nem hiszem, hogy túl sok letöltés lesz. Ha tudsz valamit, kérlek segíts, segítsetek, az az érzésem, hogy erősen szivatnak.

Köszi! Szép napot!
Üdv.: Leiszlo

kavita 2008.01.23. 20:26:30

Leiszló!

Olvasva a dolgokat nekem is az érzésem szivatnak. Ez nem tetszik ezekben az ügynökségekben. Az IStock nem szokott mellé beszélni ő megmondja mi a hiba és hogyan javíthatod.


Kinek milyen a forgalma ? Nem estek vissza a letöltések?

kavita 2008.02.22. 20:48:24

Lehetőség van videok feltöltésére is.

Akinek van annk hajrá!!

:)

finnegan 2008.04.02. 18:38:51

Szasztok,
Felvetodott bennem, hogy a subscription letoltesek betegesen kicsiny bevetelt tudnak hozni ezen az oldalon, s ekozben globalisan rontjak a rendes letoltesek eselyet. Kivancsi vagyok, hogy van-e aki ki szokta utni az elofizeteses opciot?
Btw, letezik ilyen dreamstime-on?
Udv-

Csaba 2008.10.14. 19:11:00

Sziasztok !

Masodik probalkozasra elfogadtak a jelentkezesem, az elsore en is tul muveszi voltam.
Mivel a bemutatkozo kepeimrol nem talaltam semmi infot ezert az elso 5 kepeimnek feltoltottem oket. Tan'csak elfogadjak hamar egyszer tetszett nekik.
nemtudom a paypal szamlaval meddig varakoztathatom oket, de szerintem ezzel meg raerek.

Tudnatok valamilyen fenyforrast ajanlani addig amig nemtudok venni normalis vakukat ?
Az 500 watt-os halogenok miert nem jok, fotosatorhoz ?
Tudom kellenek szukitok,fenyformalok,de alapjaban jo lehet ?

Udv:Csaba

Szabi 2008.11.24. 10:43:38

Hello srácok...egy kis segítség kellene
Már elfogadták a jelentkezésem, töltöttem is fel képeket, szedtek is már le, de most a legújabban feltöltött képeim, amiket el is fogadnak nem kerülnek ki a képek közé. Teszem azt van egy városkép-es témájú képem, az nem kerül ki a városképek kategóriába főoldalra, csak a profilomba marad elfogadva, így nincs is nézettségük az új képeimnek.
A segítséget előre is köszi

kay2 2008.11.24. 15:54:34

Sya Szabi!
Az hogy elfogadták a képeidet az okés De kell 1-2 nap (kulcsszavazástól függ) mig bekerül a "keresőadatbázisba"! Csak nyugi...:)

Csaba 2008.11.24. 21:52:14

Kepzeljetek, most 1 nap alatt elbiraltak a kepeim. : )

anderm 2008.11.26. 15:26:44

Ti hogy álltok? Nekem egy pár hónapja alig van itt letöltésem. :(
Ebben a hónapban idáig pl. 2$...

btk1977 2009.04.13. 20:36:11

Sziasztok!

Találtam egy ilyet az artist agrementben:
"Serious copyright infringement issues such as uploading Images found on other stock photography sites result in the termination of this Agreement, the termination of your membership, and possible criminal prosecution. "

( itt van az eredeti)

Nem vagyok jó angolból, de ez nem azt jelenti, hogy nem lehet más stockfotós oldalon már fentlevő képet hozzájuk feltölteni?

Én azt hittem, hogy egy kép több helyen is fent lehet, ha nem adok kizárólagos jogot...

btk1977 2009.04.13. 20:37:06

úgy látom itt nem megy a html linkelés, az eredeti a hu.stockxpert.com/support/help/11_2 linken van...

finnegan · http://extraszuz.blog.hu 2009.04.14. 16:45:24

halli,
a megfogalmazas egy kicsit pontatlannak tunik itt a 'uploading images found on othe stock sites' arra utalhat, hogy mashonnan letoltott stock fotok feltoltese. Aggodalomra semmi ok, ha nem vallalsz kizarolagossagot, akkor lehetseges tobb helyre is feltolteni. Udv-

btk1977 2009.04.14. 21:11:33

@finnegan: Köszi a visszajelzést! Akkor próbálkozok...

btk1977 2009.04.14. 22:21:25

Még egy kérdés, itt is van ajánlás, mint pl. a shutterstockon (lehet azért is pénzt kapni, hogy valakit ajánlok, aki el is ad képeket)?

pazvega 2009.04.26. 02:15:58

en ugy latom, hogy itt csak Affiliate van, es nincs Referral program:(
Kar.

btk1977 2009.06.16. 22:13:51

Ha jól értelmezem azt az üzenetet amit kaptam tőlük, akkor itt nemsokára rolólehúzás lesz. Ha már személyes üzenetben javasolják, hogy csináljak istockphoto accot és ott nyomjam, akkor igen nagy gáz lehet, persze nem vagyok nagy angolos, lehet hogy melléfordítottam...

Abrash1965 2009.09.23. 22:08:06

szeretnék csatlakozni, de sehogy sem találom, hogy menniyt kapok képenként.
a help is ismételte azt az általásosságot, amit a weben is találtam, kivéve bármi konkrét.

Tud valaki segiteni?

booo 2009.09.24. 16:06:26

@Abrash1965: az attól függ.. Ha úgymond előfizetéses rendszerben töltik le, akkor 0.30$ -t, ha pedig nem, akkor mérettől függően többet, pl. vektorosért 5$-t, L méretért 2.50$-t, XS méretért 0.50$-t, a többi méretet nem tudom sajnos, mert olyan letöltésem még nem volt...
süti beállítások módosítása