Legújabb csengőhangok

007 Csengohangok 120x600

Stockphoto blog

Stock fotózással kapcsolatos információk. Aki szeretne fotóival pénzt keresni, az itt megtalálja a számára megfelelő ügynökséget! Nem csak profi fotósoknak van lehetőségük pénzkeresésre! Bárki regisztrálhat és tölthet fel képeket értékesítésre. Jó böngészést, regisztrálást, töltögetést! Bárkinek gondja akad a regisztrációval, szívesen segítünk! Várjuk a te hozzászólásodat, véleményedet és kérdéseidet is. Üdv Maxatee

Póker termékek

Utolsó kommentek

STOP SPAM mozgalom

Stop spam mozgalom!

Címkék

123rf (13) absolutvision (1) adó (1) agency (19) alamy (2) állvány (1) andresr (3) arcurs (2) bankkártya (1) banner (23) bigstockphoto (4) blog (3) bnps (1) business (3) canon (1) canstockphoto (3) credit card (1) crestock (2) csekk (1) digitalstock (1) divat (1) dollár (1) dreamstime (10) dreamstimefotó (1) egészség (1) engedély (1) éület engedély (1) featurepics (5) felszerelés (1) feltöltés (1) fénykép (2) fényképezés (2) fényképezőgép (1) film (1) fizetés (2) fotó (42) fotolia (8) fotósuli (1) fotóügynökség (1) fotózás (25) fotó ügynökség (9) free (2) galéria (1) gallery (1) gettyimages (2) grafika (1) gyűjtemény (4) hunstockphoto (1) image (1) imagecatalog (1) ingyenes (2) iskola (1) istockphoto (12) jogdíjmentes (34) joruba (1) jutalék (1) kép (32) képgaléria (2) keyword (1) kulcsszó (1) luckyoliver (6) mastercard (1) maxatee (2) microstock (15) micro agency (6) modell (1) modell engedély (1) moneybookers (1) nikon (1) objektív (1) objketív (1) online fizetés (1) paypal (3) pénz (8) pénzfogadás (1) pénzkeresés (50) pénzküldés (1) photo (41) photo agency (33) picture (2) portré (1) prostockmaster (1) royalty (34) royaltyfree (2) royalty free (32) shutterstock (15) statisztika (1) stock (41) stockfotó (2) stockphoto (6) stockphotoblog (25) stockphotogallery (5) stockxpert (13) stock fotó (34) stock photo (6) stúdió (1) suli (1) szavazás (2) tanítás (1) ügynökség (38) upload (2) vaku (1) vélemény (1) videó (9) visa (1) werk (2) yuri (3) yuri arcurs (4) zoonar (1) Címkefelhő

Blog érték


My blog is worth $4,516.32.
How much is your blog worth?

2007.05.03. 16:03 Maxatee

Shutterstock

Royalty free stock photo agency - Jogdíjmentes fotóügynökség

A világ egyik legnagyobb micro stock ügynöksége! Hatalmas képmennyiséggel és ügyféllel rendelkezik! Eladások számát tekintve a legjobb. Én az összes nagyobb oldalra regisztrálva vagyok! Az eladásaim 90%-át itt bonyolítom, tehát csak ajánlani tudom! További hasznos információk a kommentekben. Várjuk a te hozzászólásodat, véleményedet és kérdéseidet is ezzel az oldallal kapcsolatban.
Ezen a linken van lehetőség a regisztrációra: Submit Photos to Shutterstock and make $$$!
Regisztráció előtt a böngészőben a beállításoknál a cookiek (sütik) törlése javasolt.



298 komment

Címkék: fotó kép banner pénzkeresés royalty free photo stock royalty ügynökség stock fotó 123rf photo agency jogdíjmentes shutterstock stockphotoblog


A bejegyzés trackback címe:

https://stockphoto.blog.hu/api/trackback/id/tr9666802

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hát ez mi? 2007.05.04. 09:55:48

Hát ez nekem ujdonság, de ki fogom próbálni. Hobbi szinten fotózom és szerintem elég jó képeket készítek. Azt értem, hogy a regisztráció ingyenes, de feltételek gondolom vannak, itt gondolok a kép felbontásásra, minőségére stb...
Előre is köszi a segítséget
Gergő

Maxatee · http://stockphoto.blog.hu 2007.05.04. 13:24:16

Feltételek egyszerűek. Min 3 mpixelesnek kell lenni a képnek, jpg formátumban kell feltölteni. Grafikákat eps 8-as formátumban lehet feltölteni. A regisztráció után azonosítani kell magad pl. egy útlevél másolattal, amit fel kell tölteni. Ha ezt elfogadták utána 10 próba képet kell feltölteni, amiből legalább 7-et el kell hogy fogadjanak. Utána korlátalnul lehet feltölteni fotókat, grafikákat. Ha bármi kérdésed van, nyugodtan feltehet itt a blogban. Jó töltögetést!

Üdvözlettel: Maxatee - admin

Ferkó 2007.05.04. 14:50:00

Még egy kérdésem lenne. Elsősorban milyen típusú képekre van szükség? Valahol van valmi statisztika stb...
Előre is köszi a választ!

Maxatee · http://stockphoto.blog.hu 2007.05.04. 15:11:57

Kedves Ferkó!

Regisztráció után, a feltöltő oldalon lesz egy top100 link, ott a legnépszerűbb képeket találod, éves, havi lebontásban. Valamitn található egy kulcsszó top100 is, azaz mely szavakra kerestek a legtöbben. Ez egy nagyon hasznos dolog és jó kiindulópont. Valamint még ajánlom a kategóriák böngészését. Itt van lehetőséged a képeket berendezi pl. a légnépszerűbb szűrés szerint. Így megláthatod melyek a legnépszerűbb képek az adott kategóriában.

Üdvözlettel: Maxatee - admin

Maxatee · http://stockphoto.blog.hu 2007.05.06. 12:20:59

Még annyi információ, hogy letöltésenként 0,25$ fizetnek a képekért. Most ujítottak, ha eléri valaki az 500$-árt, azaz bizonyítja, hogy van igény a képeire autómatikusan 0.30$ kap képenként! Ez első hallásra nem tűnik soknak, de a képletöltések száma ellensúlyozza. Nekem egyenlőre 100 képem van fenn és most elértem a napi átlag 15 letöltést. Így havi szinten elérem a minimum kifizetési szintet.

És ami legfontossabb ez nem átverés. Manapság sok helyről hallható hogy keress pénzt így, keress pénzt úgy interneten keresztül és végül nem kapja meg az ember a pénzét. Ezen oldalak esetében nincs így.

A kifizetés többféleképpen is működhet. Csekken, paypalon, moneybookeren keresztül. A csekk a legmacerásabb, mivel a magyar bankok sokat vacakolnak vele, az csak nyűg, azt nem ajánlom. A paypal és a moneybookers egy online fizetési rendszer. Én a paypal-t (www.paypal.com) használom. Már Magyarországról is elérhető, igaz még csak angol nyelven. De a regisztráció nagyon egyszerű, minimális angol nyelvtudással megy. Amennyiben valamiben elakadsz nyugodtan kérdezz itt a blog-on. A paypal-ról pedig egyszerűen ha ki akarod venni a pénzed átutalod egy bankszámlára. Bizonyos összeg (20e körül) felett a paypal nem kér jutalékot, amúgy az egész rendszer ingyenes. Egyedül a magyarországi bank vesz le jutalékot a pénz átváltásáért. Eddig 3 kifizetés jött az SS-től (Shutterstock) a paypalon keresztül és minden gond nélkül megkaptam és hazautaltam a bankszámlámra.

nyul 2007.05.06. 18:25:32

Szia,

a világ legnagyobb microstock ügynöksége nem az SS, hanem az IS. Mégpedig jelentős mértékben. Csak amíg az SS az új belépőknek és mindig a legújabb fotóknak kedvez, addig az IS-en idő kell, amíg egy portfolió beindul.

Maxatee · http://stockphoto.blog.hu 2007.05.06. 18:32:30

Kedves Nyul!

Igazad van és javítottam is a leírást! Köszönjük a hozzászólásod.

Üdvözlettel: Maxatee -admin

Lane 2007.05.06. 18:50:17

Szerintetek mennyi képmennyiséggel érdemes elindulni? Mi a jobb egyszerre sokat feltölteni, vagy folyamatosan feltölteni?

kacat 2007.05.07. 14:29:16

Hát tapasztalataim szerint nem érdemes egyszerre sokat feltölteni, legalábbis az SS-en. Mint Nyul is említette feljebb a Shutterstock jobban kedvez a legújabb fotóknak. Tehát szerintem, ugye kezdésnek 10 képet ugyis fel kell tölteni, utána meg folyamatosan lehet tölteni a képeket. Pl ha minden nap feltöltesz egyet, akkor folyamatosan ott vagy a newest picture részben, tehát mindig előtérben van a galériád. Persze ez csak jó képekkel fog működni! Ha készítesz olyan képeket, amire van igény, akkor az egyik kép húzza magával a többit is. Én is úgy vagyok, ha találok egy jó képet, akkor már kiváncsi vagyok a feltöltő többi képére is....

Persze olyan klasszisoknak mint Nyul mester szerintem mindegy mikor, hogy, tölt fel, az ő képeit viszik mint a cukrot...

MakróFotós 2007.05.08. 20:29:00

Közepesen nehéz bekerülni. Elsőre nekem nem sikerült, mert abszolút amatőrként (most is az vagyok :o) ezzel a siteal kezdtem. A fehér izolált hátteres képeket nagyon szeretik, ezért ha valaki 10 ilyen jó minőségű képpel indít, akkor nem jelent gondot bekerülni. Mindegyik site közül amit próbáltam ez az, amin a legtöbbet kerestem eddig. Hihetetlen dolgokat megvesznek itt elég ha csak megnézem a fórumban az egyik "show me your bestseller" topicot. A teljesen zajmentes képek mennek csak itt át a rostán, ez a kedvenc vesszőparipájuk. ISO100 fölött nem javaslom a próbálkozást - zajszűrés nélkül. A hisztogrammot is figyelik a reviewerek így a beégett, vagy bebukott képek esélytelenek.Egyenletesen bevilágított képek mennek itt csak fel.Amin erős árnyék van kiszórják. Rá lehet könnyen érezni, hogy mi az amit még elfogadnak, de az is előfordul, hogy ha valamiért nem tetszik a kép vagy nagyon sok van belőle hasonló akkor kamu indokokkal, de visszalökik akármilyen tökéletes is technikailag. 25 centet fizet képenként, illetve 500$ elérése után már 30 centet. Ez nem sok, de rengeteg az előfizetőjük akik a pénzükért sok képet letölthetnek - így sok kicsi sokra megy alapon nagyon jövedelmező a site. Ha szerencsés az ember akkor kifoghat "extended license" eladást is. Ilyenkor 20$-t kap a képért, amit valamilyen nem titkolt üzleti céllal vettek meg.(pl. rányomják egy pólóra és így adják el a terméket).Ha stockozni akarsz, ide muszáj bekerülnöd :)

Maxatee · http://stockphoto.blog.hu 2007.05.09. 15:31:01

Többen is érdeklődtek, hogy mi a teendő regisztráció után, amikor egy azonosítót kér a Shutterstock. Egy útlevelet kell lefotózni, vagy beszkennelni és jpog formátumban elküldeni nekik, hogy azonosítani tudjanak. Amint azt elfogadták lehet elkezdeni fetölteni a 10 próba képet. Itt a lehető legjobb képeket kell felrakni, hogy biztos legyen az elfogadás. Ha 10-ből hetet elfogadnak utána mehet a többi is.

Üdv: Maxatee - admin

SzaSza 2007.05.10. 21:46:00

Sziasztok!

A kérdésem az lenne, hogy ha feltöltök 10 képet, és esetleg visszadobják őket, akkor később újra próbálkozhatok, vagy így már buktam az egészet?
Még nem regisztráltam, csak kiváncsiskodok :)
Előre is köszi!

Maxatee · http://stockphoto.blog.hu 2007.05.10. 21:53:06

Kedves Szasza!

Lehet újra próbálkozni, de legjobb elsőre átmenni. Ha jól tudom egy hónapot kell várnod, de ebben nem vagyok biztos, és utána újra próbálkozhatsz. A legjobb képeidet válogasd össze és akkor tuti a siker.

Üdv: Maxatee - admin

SzaSza 2007.05.10. 22:25:05

Köszönöm a választ!

Közben még egy kérdés merült fel: csak a normál képarányú képeket fogadják el? Gondolok itt 9x13, 10x15 stb.
Vagy tölthetek fel vágott képeket is, aminek már más a képaránya? Ezt úgy általánosságban kérdem, tehát nem csupán a shutterstock-ra gondolok.

Előre is köszi!

Maxatee · http://stockphoto.blog.hu 2007.05.10. 22:29:00

Kedves Szasza!

Bármilyen arányú képet feltölthetsz.
Itt irtam egy kis infót a képekhez: stockphoto.blog.hu/2007/05/06/p66797

Üdv: Maxatee - admin

Gyuszkó 2007.05.11. 16:31:36

Halihó!

Hol tudom megnézni, hogy hány DPI-s a képem? És az RGB-t?

köszike!

Maxatee · http://stockphoto.blog.hu 2007.05.11. 18:22:27

Kedves Gyuszkó!

Alapba a fényképezőgép RGB képeket készít. Tehát azzal nem kell foglalkoznod. Bármiylen képszerkesztő programba pl. photoshop. De az xp-be ha rámész a képre és jobbegér Tulajdonság/Összegzés - Vízszintes, függőleges felbontás. De ha minden igaz, akkor ezek az oldalak a nem 300DPI-s képeket is fogadni tudják és automatikusan átalakítják. Mivel az oldalra mindig 300DPI-s kép kerül ki (kivéve a webes méret mert az 72DPI-s) azért én mindig átalakítom és abba töltöm fel. Talán csak egy "rossz" szokás. :)

Üdv: Maxatee - admin

egykutya · http://harmadikszem.blogspot.com 2007.05.29. 19:48:22

Én úgy értettem a szabályzatot, hogy abban az esetben, ha a 10 próbaképből hetet elutasítanak, akkor várni kell egy hónapot és lehet újra próbálkozni. Szóval 10-ből 4-et kell elfogadjanak.
Idézet a regisztrálás utáni üzenetből:
"For full photo upload privileges, please upload 10 (and only 10) of your best photos. If 7 of 10 are not accepted we will ask that you wait one month before making another submission for review. "

Maxatee · http://stockphoto.blog.hu 2007.05.29. 20:50:50

Kedves Egykutya!

10-ből ha hetet elfogadnak, akkor jutottál át és kezdheted a feltöltést. Tehát 3 db-ot lehet hibázni.

Üdv Maxatee - admin

egykutya · http://harmadikszem.blogspot.com 2007.05.29. 22:25:30

Igazad van, bocsánat, egy sötét pillanatomban félreértelmeztem a szöveget. Hülye vizsgaidőszak.

yoz 2007.05.31. 12:00:41

Sikerült elsőre bejutni, és azt kell mondjam, hogy elég jól megy az eladás. Nem volt még olyan nap, hogy ne adtam volna el 2-3 képet, de volt már 17 letöltéses napom is, pedig nincs fent sok képem. Lassan utóléri az egyenlegem az iStockphoto-t. Úgyhogy köszönöm a tippet Maxatee!
Még egy kérdés: hogy juthatok hozzá a pénzemhez az SS-en? Csak csekken? És ha van más opció is akkor melyiket ajánlod? Hol vesz le magának a legkevesebbet a bürökrácia?

Maxatee · http://stockphoto.blog.hu 2007.05.31. 20:50:42

Kedves Yoz!

Lesz az még több is. :) További sok sikert! Shutterstock-on paypal segítségével lehet legegyszerűbben és leggyorsabban hozzájutni. Ezen kívűl van moneybookers is, de azt nem használom és nem ismerem annyira. Ezen kívűl van lehetőség csekken is megkapni. Az accountnál lehet beállítani.

Itt is van róla infó: stockphoto.blog.hu/2007/05/06/p66797

Üdv Maxatee - admin

mmohaa 2007.06.15. 15:23:52

És hogy kapom meg a pénzt??

Idegbaj 2007.06.17. 13:18:42

Mmohaa, szerintem olvasd végig a kommenteket és hamar rátalálsz a válaszra. Pl. csak egy kicsit nézzél feljebb :)

kavita 2007.07.10. 03:45:07

Én 28 órája vagyok fenn, és kicsit meg vagyok lepödve, nem erre számítottam. 10 képet töltöttem fel a regnél, abból 7et elfogadtak, és ez a 7 kép ennyi idő alatt 45 letöltést eredményezet. Sok oldalra regisztráltam, de pár óra alatt simán annyit kerestem mint a többin összesen. Lestem hogy itt ennyire töltik, remélem igy megy tovább, sőt az ütem növekedni fog, ha nem csak 7 képem lesz fenn. Kezdem szeretni ezt az oldalt, lassan utána kell néznem akifizetéseknek. Mennyi összegnél kell, illetve kötelező kivenni?

Maxatee · http://stockphoto.blog.hu 2007.07.10. 11:57:50

Gratulálok a sikeredhez. További folyamatos feltöltéssel, valószínűleg töretlen lesz a kereseted. Milyen néven vagy fenn az SS-en?

Üdv Maxatee - admin

kavita 2007.07.10. 14:08:24

Szia

Kavita amüvész nevem, de Fésüs róbert.

hogy lehet és hol alkotokra keresni?

te milyen néven vagy fenn?

Maxatee · http://stockphoto.blog.hu 2007.07.10. 14:49:02

Sajnos alkotókra nem lehet keresni. Ha az oldal linkjén keresztül regisztráltál, viszont akkor én megtalállak, ott leszel a referáltak között. Amúgy az én galériám: www.shutterstock.com/gallery-88538p1.html

Megtaláltalak, nagyon szépek a tájképeid, gratula.
Belinkelem, ha nem gond: www.shutterstock.com/gallery.mhtml?id=99956


Viszont lenne egy kérdésem, mivel új regisztráló vagy, és valaki megkeresett, hogy ő is most regisztrált, el is fogadták a képeit, de a stats-nál megjelent neki valami 90 napos korlátozás a kifizetéssel kapcsolatban. Ez van neked?

"
Your account is currently in a 90-day waiting period. Your first payout will be on 2007-10-31. [?]
"

Üdv Maxatee - admin

kavita 2007.07.11. 09:39:14

Igen, van valami ilyesmi szöveg, ez mit is jelent egészen pontosan.
Meg lehet rajtad keresztül regisztráltam akkor te is kapsz valamennyit a ha a képeim jól dolgoznak?

Emlékszem a portfoliodra, és szerintem hasonlot láttam ehhez a dreamstimon. Multkor megnéztem ott kik vannak kis hazánkból, vagyunk egy páran.

Köszi a linket.

Maxatee · http://stockphoto.blog.hu 2007.07.11. 09:46:38

Ez azt jelenti, szerény fordításomban, hogy egy olyan vidékről regisztráltál, ahonnét sok csalás történik, ezért 90 napig visszatartják a kifizetésedet. Ha 90 napig minden rendben van, akkor az addig összegyűjtött pénzt elutalják. Addig is viszont nyugodtan lehet feltölteni és a keresett pénz sem veszik el, csak halmozódik.
Ez valami biztonsági dolog.

Dreamstimon is fenn vagyok, ugyanazokkal a képekkel. Valóban sok a magyar regisztrált, de ha jól megnézed igen kevesen foglakoznak vele komolyan.

Pl Shutterstock-ra ezen az oldalon keresztül kb 30-an regisztráltak ebből 2 jutott túl a 10 képes regisztráción, amibe te is beletartozol. :) Szóval sokan feladják már az elején, pedig ott a te példád...

Üdv Maxatee - admin

kavita 2007.07.11. 10:47:12

Én az első regnél elcsesztem, minnél szinesebb portfoliot állitottam össze, és hiába volt technikailag kifogástalan a kép, elutasitották a kevés üzleti értékre hivatkozva kettőt, a másiknál meg zajra panaszkodtak, a negyediknél nem tudom mire. Legközelebb pedig hasonlo témábol van pár jó képem és azokat most pofátlan modon feltöltöttem.
Érdekes hogy pl szerintem válogatásban az istock a mérce nálam, ha ott átmegy a kép akkor mindenhol, de itt ezek nem fogadták el egy kettőt. Érdekes.

Jol tudom hogy itt ezen az oldalon van olyan hogyha rajtad keresztül regisztráltam, akkor te kapsz valamilyen bonuszt, vagy valami hasonló van. pontosan hogy is van ez?
Ki a másik aki még rajtad keresztül regelt?

Maxatee · http://stockphoto.blog.hu 2007.07.11. 11:02:45

Inkább ne próbálj logikát keresni a képelfogadások kapcsán. Össze vissza elfogadnak képeket. Van olyan amit egyiken nem fogadnak el a másikon igen és még töltötték is rendesen.

Igen elvileg minden letöltés után 0.03$ kapok. Ő a másik aki regisztrált: www.shutterstock.com/gallery.mhtml?id=97745

Cicás képeid aranyosak :)

Amúgy a kifizetési dolgokat, meg egyebeket a Your Account alatt tudod beállítani.

Üdv Maxatee - admin

kavita 2007.07.13. 10:13:49

Szia

Ezen az oldalon hol tudom megnézni az aznapi legujabb képeket? mármint az SS-en?

Maxatee · http://stockphoto.blog.hu 2007.07.13. 15:09:14

Csak úgy tudod, hogy rámész a kategóriára, vagy rákeresel a kulcsszóra és rendezed őket a legújabb képek szerint.
Ezenkívűl, még tudod rendezni a legnépszerűbb és a legrégebbi képek szerint is. Külön új képek kategória tudtommal nincs.

Új fejlemény, már lehet fotósokra is keresni a tegnapi naptól. Bár kicsit gagyinak tartom, mert csak teljes nevet fogadnak el. Szóval ha nem tudod a fotós pontos teljes nevét akkor hiába...

Üdv Maxatee - admin

realzsbanhidi 2007.08.06. 19:21:17

Grafikus vagyok egy 10MP-s géppel.. Jelenleg munkanélkül.

Szívesen vennék tanácsokat, hogyan, milyn módon készítsek képeket, és a témát hogyan válasszam ki.. Szeretnék az első körben bekerülni..

A feltöltésben is lenne kérdésem.. Korlátlan e az a mennyiség amit feltölthetek. Olvastam hogy jó "csöpögtetni" naponta, hogy mindíg az első oldalon legyek, ujjként...

Még egy kérdésem lenne.. :DDD

Senkinek sem szeretnék a zsebében vájkálni... De kb. milyen összeg az, amit 1-2 év munkájával meg lehet itt keresni? :DD Ha napi50-200 képet felteszek mondjuk ??!?

Ha nagyon indiszkrész voltam, elnézést, esetleg privátban várnám a válaszokat!

Köszönöm: Zsolt

Eros Zoltan · http://www.erosfoto.extra.hu 2007.08.08. 08:51:44

Figyelem. Személyit azonositóként nem fogadnak el. Pedig a hatarok atalapesehez most mar utlevel nem szukseges az EU területen. Na mindegy. A lenyeg hogy kezdjetek utlevellel es akkor minden simabban megy.

realzsbanhidi 2007.08.08. 12:33:30

Igen Zoli! Nekem most dobta vissza az SS, a személyimet...

Ment az útlevelem.. :DD

realzsbanhidi 2007.08.08. 12:34:09

Igen, most ment az utlevelem... Ue. történt a SS-on..

:DD

realzsbanhidi 2007.08.08. 22:42:10

Egy kérdés: a paypalon csak Visa, Master, Discover, ill. American Express-t lehet beállítani???

Mármint hogy arra utaljanak?

Ha nekem nincs, ki kell váltsak egy ilyen kártyát?!?

Kozonithy 2007.08.09. 11:55:54

Kedves Shutterstock tagok!

Van egy fotós blogom. Kb. ez az én csúcsteljesítményem, de szeretnék fejlődni persze. Van esélyem a Shutterstock-on?

www.photoblog.com/kozonithy

Előre is köszönöm, ha megtiszteltek a válaszotokkal!

realzsbanhidi 2007.08.12. 00:45:54

Egy kéredés, ismét:

Au SS mit szeret? Photoshopban mennyire kell belenyúlni a képekbe? Levels, cirves, brightness... Mit szeretnek?

Üdv: Ud

Maxatee · http://stockphoto.blog.hu 2007.08.12. 17:47:37

Kedves Eros Zoltan

SS - amerikai cég - EU-hoz nincs köze.

Kedves Kozonithy

A képeid nem igazán stock fotók. Ha megnézed a SS-en, de bármelyik másik oldalon, a most popular, azaz legnépszerűbb képeket, akkor láthatod mire van igény.

Kedves Realzsbanhidi

Nehezen megválaszolható a kérdésed. Mit szeretnek?
Hát a tökéletes képet. :)

Üdv Maxatee - admin

UI: SS-en útlevelet kell feltölteni, ha lejárt azt is elfogadják.

Paypalnál, az oldalon megadott kártyákat fogadják el, ha nincs neked akkor irány a bank. Nagyon ügyelnek a biztonságra, tehát csak a "nagy" kártyákat fogadják el. - Szerintem érthető... :)

realzsbanhidi 2007.08.12. 18:03:56

Maxatee:

Értem, és köszönöm.. Akkor egy másik kérdés...

Ha elfogadnak mondjuk a 10ből 5 képet. akkor a következő próbálkozásnál már csak kettőt kell "hozni", vagy, ujra megy a 10ből 7 ????!?!?!?

:DDD

Remélem érthetően nyögtem ki... :DDDD

Maxatee · http://stockphoto.blog.hu 2007.08.12. 18:44:15

Kedves Realzsbanhidi

Ha elsőre nem fogadják el, akkor ujra 10 db-ot kell feltölteni.

Üdv Maxatee - admin

joruba · http://www.jorubafoto.eu 2007.08.13. 08:03:22

Ami az utómunkát illeti nem úgy szól a kérdés, hogy mennyire kell belenyúlni, hanem hogy mennyire lehet. A cél a hibátlan kép, de ha túl sokat kell tologatni a csúszkákat, akkor azt a zajszint sínyli meg.

Nem ritka, hogy ISO 100-on készült fotón állítasz egy kis levels-t és máris küldheted zajszűrni. A stock fotókat ezért érdemes helyben olyanra exponálni, hogy utólag ne sokat kelljen vele utómunkázni.

realzsbanhidi 2007.08.13. 12:41:38

Maxatee: Értem, de mondjuk amiket elfogadtak, azok visszamehetnek? Ujra ?!?!?4

Bocs, ha kicsit hülyén fogalmaztam..

Joruba: ÉRtem, köszi..

Steve 2007.08.16. 14:11:28

Az lenne a kérdésem, hogy azokat a képeket fel lehet tölteni amiket telefonnal csináltam? Volna pár érdekes és hát... szívesen használnám ilyen célra

Maxatee · http://stockphoto.blog.hu 2007.08.16. 14:44:46

Kedves Realzsbanhidi!
Amit elfogadtak, azokat ujra fel lehet tölteni. Téma uff.

Kedves Steve!

A fotóknak min. 4 megapixelesnek kell lenni, szóval szerintem nem fog menni a feltöltés. Nem tudom mekkora felbontású a kamerád. Más oldalon, pl. stockxperten próbálkozhatsz velük.

Üdv Maxatee - admin

Tutuka 2007.08.22. 12:52:33

Sziasztok!

Én is most csatlakoznék majd ehhez az oldalhoz, csak annyi lenne a kérdésem, h logo vagy logo nélkül kell feltölteni?
Mert félek a lopsákotól. Nem egy példa volt rá, h a képeim újságokban jelentek meg a tudtom nélkül.

Mennyire megbízhatóak?

Köszi!

Atti

Tutuka 2007.08.22. 13:15:04

Még egy dolog!
A képek: origin képeket vagy photoshopolt képek is mehetnek?

Köszi!

Atti

kavita 2007.08.23. 01:55:01

Tutuka

Nem lehet benne semmijen vizjel, vagy utalás a készítőjére vonatkzóan, visszadobják. Nézz szét az oldalokon és látni fogod vannak olyanok amik szépen meg vannak csinálva, pl sok ütös kép az istokon nem ugy lett löve, kicsit azért játszottak vele.

De ugy is kitapasztalad szerintem. Képeidet hol lehet látni?

Tutuks 2007.08.24. 12:03:06

Köszi a választ! a képeim nagyon sok helyen vannak már, saját lapomon is! Csak eddig még nem reklámoztam őket!
Csak barátoknak mutogattam!

De ha lesz konkrét majd belinkelek, ide!
Egyenlőre még nem akarok nagyon.

Köszi a választ mégegyszer!

Ron 2007.08.27. 16:42:47

Sziasztok!

Elég sok helyen vagyok már fent, és most modellkibocsátást kérnek az egyik képemről.
Sajnos ez karneváli kép, igy majdnemhogy lehetetlenség beszereznem.
Szóljak a szomszédnak?:-D

Maxatee · http://stockphoto.blog.hu 2007.08.28. 08:53:18

Kedves Ron!

Erre csak azt tudom mondani, ha kérik akkor kell, ha nincs akkor nincs mit tenni. :) Ezzel nem jó csalni, mert következményei lehetnek.

Amúgy melyik képről van szó? Dobj egy linket róla...

Üdvözlettel: Maxatee - admin

joruba · http://www.jorubafoto.eu 2007.09.17. 10:37:43

Tényleg, hallottatok már olyanról, hogy valakit rajtakaptak fals model release-el? Mire számíthat az illető?

Maxatee · http://stockphoto.blog.hu 2007.09.17. 11:20:55

Kedves Joruba!

Hát igen ez egy kényes kérdés. Én már hallottam, hogy valaki fals model release-el, valamint mások képeivel próbálkozott. Bár a fals képekkel hamarabb lebuksz. Fals model engedély az csak akkor derül ki, ha a képen látható modell észreveszi a képét valahol és azt jelenti. Ennek mondjuk világszinten kicsi az esélye. Ezek a szabályszegések azonnali account törléssel járnak. Az addig keresett pénzed, amit még nem fizettek ki az mind elveszik. Pert elvileg csak a modell indíthat ellened, a képügynökség valószínüleg nem fog ezzel foglalkozni, hisz ő csak mint közvetítő lép fel és a Terms of Service-ben (szabályzat) benne van, hogy semmilyen felelőséget nem vállal a kép kapcsán.
Valamint az ügynökségnek, illetve a kép vásárlójának joga van bekérni tőled az engedélyt. Mert ugye nem kell mindehol feltölteni az engedélyt, elég csak jelezni, hogy van. Ott is könnyen, be lehet bukni.

Amit tanácsolni tudok, hosszútávon jobb ha a tiszta úton jársz. Ha van olyan képed amit szívesen eladnál, de nincs hozzá megfelelő engedélyed, inkább ne töltsd fel.
De ez csak az én véleményem.

Üdv: Maxatee - admin

joruba · http://www.jorubafoto.eu 2007.09.18. 00:30:46

Kiváncsiskodom aztán a végén még rajtam marad :) :)

bedecs.hu · http://www.bedecs.hu 2007.09.18. 08:05:25

Nah csak beregiztem és kipróbálom én is. A 10 képhez meg majd összeszedem a fotolián legtöbbet nézett/töltött képeim.

Maxatee · http://stockphoto.blog.hu 2007.09.19. 14:32:03

Kedves Joruba!

Bocsánat, remélem nem keverlek bajba. :) Természetesen mindannyian tudjuk, te csak elméleti síkon kérdezted...

Kedves Bedecs.hu!

Majd várom a véleményedet, tapasztalataidat!

Üdv: Maxatee - admin

Ungor Ferenc · http://web.axelero.hu/ungorf/ 2007.09.28. 09:27:17

Aki egyszerre több oldalon is fent van próbálja ki az alábbi feltöltésvarázslót: www.prostockmaster.com/?refcode=4047
Innen egyszerre lehet a leggyakoribb stock oldalra feltölteni.
Napi öt képpel ingyen lehet használni a programot.

Maxatee · http://stockphoto.blog.hu 2007.09.28. 09:45:58

Kedves Ferenc!

Micsoda egybeesés, pont most tettem ki a címoldalra, erről az oldalról infót.
Ha bármi tapasztalatod, véleményed van, ott várom a hozzászólásod.

Üdv Maxatee - admin

bedecs.hu · http://www.bedecs.hu 2007.09.30. 10:42:41

Szeptember 17-én regiztem a shutterstockra és a 72 órás elbírálása a 10 képnek mostanáig tart. A feltöltés szerintem sikerült, mert ezt írja ki az oldal tetején: "We are currently reviewing the 10 photos you submitted for review." Meddig várjak vagy mit tegyek, írjak nekik hogy mi a helyez? :S

Maxatee · http://stockphoto.blog.hu 2007.09.30. 11:40:19

Kedves bedecs.hu!

Szerintem írj nekik egy érdeklődő levelet. Amúgy már több fotós is mondta, hogy nagyon sokat kellett várnia, szóval nem egyedi eset a tied.

Üdv Maxatee - admin

Jegoldol · http://kereskedo.blog.hu/ 2007.09.30. 11:47:14

Nekem pl. másfél hete nem foglalkoznak 3 vektoros képemmel. Pedig közben töltöttem fel fotókat, amit még aznap elfogadtak. Tudom a vektorokat kicsit hosszabb ideig tart átnézni, na de ennyi ideig még soha nem húzták...kiváncsi leszek meddig ülnek rajta??
Lehet, hogy a Shutterstock munkaerő hiánnyal küzd. Vagy ennyire sok vektor kerül fel, hogy még nem kerültek a grafikáim sorra? Passsz.... :)

bedecs.hu · http://www.bedecs.hu 2007.09.30. 11:58:40

Nah akkor várok még egy hetet hátha beélesítenek mondjuk holnap vagy pénteken. :)

bedecs.hu · http://www.bedecs.hu 2007.10.01. 19:16:08

Végre (vagy nem végre) elbírálták a képeim. Hát, nem lesz eccerű. 3-at visszadobtak hogy zajos, 3-at meg hogy rossz a megvilágítás. A vicc az egészben az, hogy a fotolián mindegyik visszadobott fotót már legalább 2x megvették.

Fodor Zsolt 2007.10.01. 20:04:38

Sziasztok!

En is benevezten egy 10 kepes feltoltessel. Ha jol emlekszem, akkor 1 het alatt dontottek a kepeimrol. Sajnos azonban eleg kegyetlenul jartak el velem:
"Uploading has been disabled for your account. If you think this may be an error, please contact support."
Megszeghettem vmi szabalyt?

Ilyenkor mit tegyek? Felejtsem el ezt a reget?

Fodor Zsolt 2007.10.01. 20:22:20

Hmmmm
Van vmi szuro a hozzaszolasok megjeleneset illletoen, vagy csak en rontok el vmit?

Zsolt

Fodor Zsolt 2007.10.01. 20:34:50

Bocsi skacok. :( Kicsit nagyon akartam a dolgot. Email-ben kaptam meg a kepek ertekeleseit (azt hittem az oldalon kell majd keresni). Asszem nem fog ez nekem menni. Bruhuhu! Eleg magasak az elvarasok.

kavita · http://albumo.com/affiliate-referral/1200/portfolio 2007.10.03. 01:42:45

Igen, elég kegyetlenek, teljesen másképpen kell fotozni. A zajtalan képek alapkövetelmény, de szinte minden oldalon. Persze a fotolián könnyen elfogadnak sok mindent, és az 1234rf is elég sok mindenre vevök, a dreamstimon kicsit kényesebbek, de az istokon és SS-n elég komolyan veszik a dolgokat.
Szerintem nem érdemes feladni én se jutottam be elsőre.

joruba · http://www.jorubafoto.eu 2007.10.03. 09:35:27

Tényleg lelombozó tud lenni az elutasítás, de nem szabad feladni. Nézd meg azt, hogy melyiket fogadták el a 10-ből, ezek mellé pedig lehet rakni izolált (tárgy) fotókat. Azokat szeretik, könnyű elkészíteni és könnyebben kordában lehet tartani a zajt is. Közben pedig az lebegjen a szemed előtt, hogyha bejutsz annyit kereshetsz, mint a többi oldalon együttvéve ;)

Maxatee · http://stockphoto.blog.hu 2007.10.03. 11:32:34

Kedves Fodor Zsolt!

Joruba mester jól mondja, többet én se tudok hozzátenni :)

Üdv Maxatee - admin

fodorzs 2007.10.03. 20:43:13

Köszi skacok a biztatast. Kicsit ulepitem az elmenyeimet, aztan ujra jelentkezem. Most egy kicsit csalodott vagyok, ujra kell ertelmeznem a dolgot. Nem akarom feladni! :)

Erős Zoltán · http://www.erosfoto.extra.hu 2007.10.15. 09:51:08

Na uraim. A tegnap feltöltöttem a 10 fotót.
Mondták hogy legyek turelemmel, aztán ma reggel nézem az oldalt.
a 10ből 3 csak anyi méltatást kapott minden magyarázat nélkül hogy "Not Approved:"

Aztán 2 "Noise--Noise, film grain, over-sharpening, or artifacts at full size." zajosnaktaláltatott

Aztán 2 "Focus--Your image is not in focus or focus is not located where we feel it works best." mert kicsi volt szándékosan a mélységélesség

Aztán 3 "Composition--Limited commercial value"

Na tehát gyors és kegyetlen válasz.
Még azt nem mondták mikor probalhatom ujra.

Erős Zoltán · http://www.erosfoto.extra.hu 2007.10.15. 11:01:20

Ugy tunik ahova nem adtak magyarázatot, azok elfogadasra kerultek, csak nem volt meg a 7 elfogadott kép. Ti mit gondoltok erről?

joruba · http://www.jorubafoto.eu 2007.10.15. 12:46:40

Próbálkozni 1 hónap múlva lehet, akárcsak a Stockxpert-en. Ha ez eltelik küldenek egy mail-t, hogy feltöltheted a 10 fotót. Kicsit megtévesztő ez a Not approved, de egyébként úgy van, ahogy mondod. Ha csak ennyi áll ott, akkor azzal elvileg nincs bajuk.

kavita 2007.10.15. 14:05:26

Mostanában velem sem bánnak szépen. Régen fogadtak el tölem is képet, és hihetlenül be vannak lassulva. Pedig egész jó forgalom volt, de lassan agusztus 22 óta nem fogadtak el semmit se. Szóval gyata felkötés lesz és fejlödés tanulás. Igazuk van biztos sok mindenben, de egy példa.
Feltöltöttem a képeket. Válasz, zajos. Okés szürtem zajt, ujra feltölt. Válasz Zajos. Jó ujra feltöltöm természetes ujra zajt szürve( egy képen már 3 szor volt) erre jön a válasz hogy rossz a fehéregyensuly. Jó még ezen is állítottam, ha harc legyen harc, és ujra feltöltöttem. Szóval ha tudtuk még követni egy képen első feltöltés elött szoktam zajt szürni, első elutasítás után ujra szürtem, majd a második elutasítás után is. Na végül egyiket se fogadták el hogy afokusz meg hogy kevés értéke van. Anyátokat. Ja mellé küldtek egy megrovasást is hogy ne töltsek ugy fel képet ha azon nem hajtottam végre az általuk javasoltakat. Pl ha zajos szürjek zajt. Bekaphatják, de sajnos nekem van rájuk szükségem, kell a pénz.

Serfőző Zoltán 2007.10.20. 11:24:51

Sziasztok!

Tanácsot kérnék... Elsőre 10 képemből 7 nem lett jó, válasz: mindegyik zajos és szemcsés. Namost én sokakkal ellentétben nem digi technikával dolgozom, hanem a hagyományossal. Nikon F6-tal, Nikon objektívekkel (pl. 17-35 f2.8) fotózom diára (Kodak Ectrachrome E100VS), amit Nikon 4000 diaszkennerrel tudok digitalizálni. Szerintem ezek a képek így még mindig sokkal szebbek, mint amit a D80-asommal csinálok. Persze így sokkal drágább egy kép, de sokkal szebb is. Namost két napig válogattam a képeim között, míg meglett a 10 "best of". Nagy műgonddal beszkennelgettem őket újra, nem variáltam rajtuk semmit a Photoshoppal, hanem 5-6 megapixel nagyságban feltöltöttam. És 7 zajos lett állítólag. Namost a dia szemcsézettsége vitán felül áll, szépen megvilágított képek voltak. Óriásit is tudok szkennelni.
De szerintetek hogyan kellene ezt csinálni, hogy el is fogadják a képeket? Van már valakinek ilyesmi tapasztalata?
Üdv: S.Z.

X-polgártárs · http://graffitik.blog.hu 2007.10.20. 11:40:08

Igen,a filmes technikán már eljárt az idő.Vegyél rendes digi gépet (hiszen te irtad,hogy szerinted szebb a hagyományos,ez azt jelenti,hogy nem jo a digigéped) ha fel akarsz kerülni ilyen helyekre. Scannelés úgy sem lesz soha tökéletes.

Serfőző Zoltán 2007.10.20. 12:12:54

Köszönöm, tervezem, bár azt gondoltam hogy az a D80, amiben a D200 CCD-je van, plussz egy Nion 17-35-ös objektív majd gyönyörű képeket csinál. Ha majd megveszem a D300-at, akkor vajon sokkal szebbek lesznek a képek?
De igazából nem ez volt a kérdésem. Lásd fentebb!

grap 2007.10.20. 12:46:37

sziasztok

Zoltán! a D80 tökéletesen meg kell hogy feleljen: nekem is az van, és el is fogadták a képeimet a shutterstockon, igaz, csak 3. próbálkozásra.(!) (az objektíven valószínű több múlik, ha már... )
szerintem a zajszűrést a szkennelt képekkel sem tudod megúszni ennél a társaságnál, nálam is ezzel az indokkal dobálták (dobálják) vissza a képeket, bár van olyan érzésem hogy olykor egyszerű szívatásról van szó, és ez a legegyszerűbb indokuk az elutasításra. (nem kell feladni, lásd kavita fentebbi hozzászólását is)
üdv
p csaba

Maxatee · http://stockphoto.blog.hu 2007.10.20. 12:48:39

Kedves Zoltán!

A Shutterstock az írja, hogy elfogad szkennelt képeket is.
"Images can be submitted in digital form only. If you would like to submit film/negatives, you must scan them into a digital format before you submit them. Modern scanners can scan both negatives and positives at a very low price. Do not send physical negatives or positives to Shutterstock."

Ahogy írtad, 5-6 megapixelesre szkennelted. Én sokkal nagyobba szkennelném be és nagyobb felbontásban (2400DPI - csak utána venném vissza a felbontást 300-ra, de a méretet nem) Min. 10-15 megapixelesre szkennelném.
Nekem ez a véleményem, bár én ilyet még nem csináltam, csak digitális képeket töltöttem fel.

A digitális technológiával valóban egyszerűbb dolgod lesz, bár ott igen sokszor szükséged lesz utómunkára.
Amúgy nem értem mi a probléma a D80-al. Szerintem egy nagyon jó digi gép. Bár az tény, hogy egy digitális géppel egészen másképp kell fotózni, mint egy filmes géppel.

Üdv Maxatee - admin

kavita 2007.10.20. 18:32:59

Szia Zoltán.


Szerintem semmi probléma nincsen a filmes technikával, de tényleg a zajszürést meg kell oldani. Ezért én is meg akarom töletek kérdezni milyen szoftvereket használtok erre, mert a ps-zajszürője nem éppen a legjobb, vannak speciális programok ilyenekre. Tapasztalatok?
Szóval Zóltán ne ad fel. Nekem ugy tünik uj emebereket alkalmaznak, mert mindent keményen vissza dobnak, és hihetlen lassuak lettek.

X-polgártárs · http://graffitik.blog.hu 2007.10.20. 19:11:13

Most felraktam pár új photo softwaret. Majd letesztelem őket milyen a zajszűrő opciójuk.
A filmes technikával csak az a baj,hogy elavult és k*rva drága.

Serfőző Zoltán 2007.10.21. 11:54:06

Sziasztok!
Nagyon szépen köszönöm a tanácsokat meg a biztatást! :) Igen, én is kíváncsi volnék most már megfelelő zajszűrési technikákra, ha a Photoshopé nem a legjobb. Ezt nem tudom.
A D80 szerintem sem rossz gép, de ha ugyanazt az objektívet használom és lefotózom ugyanazt a témát, akkor a dia legalább egy nagyságrenddel szebb lesz. Persze lehet, hogy még nem tanultam meg a digitális technikával "máshogy" fotózni és mindez ezért van. Az például halálosan tud idegesíteni, hogy azok a világossági árnyalatok, a sötét és világos közti terjedelem, ami szépen kijön a dián, a digi gépen nem. Vagy a sötét részek lesznek tök feketék, vagy az égbolt ég be. Persze lehet javítani a számítógépen, de az már nem lesz olyan. Az analóg technikával egyszerűbb, kell egy jó fénymérő, katt és kész (esetleg néha -0,5-tel alá). És szépen lehet látni mindent a képen elsőre. Jó, persze, itt most nem azon van a hangsúly, hogy melyik a jobb technika, ez max csak én nyavalygásom. Ismerem a másik oldal óriási előnyeit, ami vitathatatlan.
De egyvalamit még elmesélek. Mi gyakran tarunk előadásokat is. Van aki hozza másfél milliós projektort, amit úgy "kért kölcsön" a cégétől. Levetíti a digi képeit, szépek, rendben van, taps. Aztán én előveszem a százezres vetítőmet (igaz, ez Leica), betoljuk a diatárat, leoltjuk a lámpát, első kép előtűnik és a tömeg morajlik: basszus, hogy lehet ekkora a különbség. Na de ennyit erről, ezt a sztorit szeretem elmesélni. :))

A technikai tanácsokat különösen köszönöm!
Lehet még további kérdésem? Ti biztosan sokkal tapasztaltabbak vagytok nálam digitális technika tárgyból.

Mit szoktatok állítani a képeken? Oké, zajszűrés. És más? Szintek, élesség, egyéb más? Hol áll a gamma érték? A monitorotok be van kalibrálva? És gondolom mindenki Adobe RGB színtérrel dolgozik? Ha a kép egy része bebukik a feketébe, azt kivilágosítjátok? Ugyanis ami az egyik monitoron így néz ki, az a másikon úgy. Ha valaki PC-n dolgozik, a kép az eltérő gamma miatt egy kicsit máshogy néz ki, mint egy MAC-en. Pont azok a bizonyos sötét részek.

Ja én még egy kérdés, de aztán abbahagyom. A D80-nal eddig az volt az általános tapasztalatom, hogy szinte mindegyik kinti kép (általában hegyi környezet, szóval természet) túl világos ha a fénymérést ráhagyom és nem korrigálom az expozíciót. Nagyon gyakran alá kell exponálnom 0,5 vagy 1 fényértékkel. Ez nálatok is így van?

Elnézést a tudatlanságomért!
Üdv: Zoltán

Vezu 2007.10.21. 12:08:45

Kedves X-polgártárs!

A filmes technika fölött nem járt el az idő, csak bizonyos dolgokra már nem éri meg használni. Vannak azonban ahol a digitális technika még a mai napig nem tudott a közelébe sem kerülni a filmnek. Persze én is digitet használok nagyobb részben. De egy 4x5-ös Sinar-ral, vagy egy Hasselbladdal készített diával maximum a kidolgozás gyorsaságában veheti fel a versenyt a digit technológia és így is csak a hátfalak, amit meg nem kell részletezni, hogy egy újabb autó árába tudnak kerülni :)
Persze biztos benne van a nosztalgia :) meg az, hogy teljesen más kézbe fogni egy kézinagyítású képet. Annak lelke van :)
Elnézést a kirohanásért, de a régi technikák megszállottja vagyok, meg persze bizonyos téren a digitálisé is. Szerintem mindennek megvan a helye. Az analóg technikák szerintem mára a művészet eszközei lettek, a digitálisak meg az alkalmazott fotográfiáé.
A stock fotózásban mára egyértelműen nincs helye az analóg technikának, mert egyszerűen nem éri meg.

Kedves Zoltán!
Grapnak és Maxateenek igaza van. Egyrészt digitális technikával másképp kell fotózni, másrészt az objektíven sokkal több múlik, mint a gépvázon (tapasztalat). Jótanács: minél nagyobb- és fix fényerejű objektívet használj és lehetőleg úgy exponáld a képet, hogy minél kevesebbet kelljen állítgatni rajta, ugyanis olyankor (is) nő a zaj. Ha tárgyat fotózol állványról (tehát nem mozdul el a téma, miközben fényképezed), akkor sokat segíthet, ha több expót készítessz (árnyékra és csúcsfényre exponálva) és PS-ban összerakod őket, mindegyikből a jó részt használva.
A D80-nal meg simán lehet jó képeket csinálni. Nekem D70-em volt régen és nagy reklámügynökségnek csináltam vele tárgyfotót óriásplakátra. Egy szavuk sem volt. Csak ügyeskedni kell vele :)

Bocs a kioktatásokért, de remélem, hogy segített :)

vezu 2007.10.21. 12:11:40

Ja, arról persze nincs tapasztalatom, hogy a stock oldalak elfogadnak-e Photoshopban összerakott képet. Eddig csak megrendelésekre dolgoztam, ott pedig ezt nem nézik, csak azt, hogy a végeredmény jó-e.

Vezu 2007.10.21. 12:25:57

Kedves Zoltán!

Szerintem, ha tájat fotózol az a legjobb fénymérési módszer (habár a Nikon fénymérése szinte átverhetetlen, úgyhogy lehet, hogy a monitorodon kell állítani, mert a kijelzőben nem szabad túlságosan megbízni, inkább a histogramot nézd a fényképezőgépen), hogy a kézfejedet a nap felé fordítod (persze, csak ha nem vagy túlságosan fehér bőrű, vagy nem vagy nagyon lebarnulva) és arra mérsz közelről fényt. Ez a módszer a szürketáblás mérést, vagy a kézi fénymérőt helyettesíti és nekem majdnem 100%-ban bejött.

www.myspace.com/attilavenczel

Ezen a linken a legfelső slideshow-ban lévő képeket így készítettem és nem nagyon állítgattam rajtuk. Szerintem elfogadhatók :)

X-polgártárs · http://graffitik.blog.hu 2007.10.21. 16:13:09

Nosztalgia más...szeretem a régi autókat és motorokat is. No meg a bakelit lemez is jól néz ki,de semmi több. Ha jól tudom mára már a nagy gyártók is leálltak a filmes gépek készitésével...de javitsatok ki,ha tévedek...ebből következtetve tényleg nincs sok jövője.

Vezu 2007.10.21. 19:54:36

Kedves X-polgártárs!

Sajnos ki kell, hogy javítsalak, de egyben igazat is kell, hogy adjak neked.
Az igaz, hogy a nagyobb gyártók leálltak a filmes gépek készítésével, már amennyiben csak a kisformátumú gépekről beszélünk. Ezt a formátumot azonban elsősorban riportereknek szánják.
Amennyiben viszont beszélünk a közép és nagyformátumú kamerákról is, úgy nincs igazad. A világ legnevesebb gyártói (igaz, hogy számolnak a digitális hátfalakkal is és terveznek hozzá gépeket is) még mindig nem húzták ki a számításból a filmes formátumokat. Lásd többek között a Sinar, vagy a Hasselblad weboldalait. Sőt, a legnagyobb filmgyártók sem álltak le a filmek gyártásával, csak kicsit átformálták a piacot. Például egyre kevesebb féle amatőr filmet gyártanak. A profi filmek pedig csak egy pár szakboltban érhetők el. Sok gyártó pedig más néven kezdte el gyártani a professzionális filmjeit. Sőt, megjelentek új gyárak és szerepel a kínálatukban új fejlesztésű fekete-fehér síkfilm is.
Japánban pl. az igazi high-end fotográfusok 8x10"-es síkfilmes fagépeket (!) használnak. Az amerikai tájfotósok nagyrésze is egyenlőre maradt a 4x5"-es, vagy a 8x10"-es síkfilmnél.

De megint igazat adok neked. Ez egy stockfotográfiáról szóló oldal. Ebben a műfajban már szinte senki sem használ filmet. Egész egyszerűen nem éri meg, mivel nem fizetnek érte annyit. Sem nyersanyagárban, sem időráfordításban nem éri meg. Ilyesmire én sem használok filmet :)

De azért nem dobom ki a filmes gépeimet :) Van amit magamnak fényképezek, csak úgy, mert szép.
Meg van egy varázsa is, várni, amíg a labor elkészíti.

X-polgártárs · http://graffitik.blog.hu 2007.10.21. 21:55:18

Gondolom kicsit drága lenne sorozatgyártásban ilyen nagy érzékelős gépeket csinálni. Canonnak is asszem 1 vagy 2 gépe van,ami tudja pl a teljes kockát,nem?

Vezu 2007.10.22. 01:05:23

A gyártók azzal takaróznak, hogy drága a full frame szenzorok gyártása, de szerintem ez csak üzletpolitika. Rájöttek, hogy ha az SLR gépeket a hátfalak minőségére fejlesztik, akkor a műteremben is azzal fognak dolgozni, ergo egy gépet fognak csak venni a fotográfusok. Ha kicsi a szenzor a gépben, akkor az csak a riporteri feladatokhoz lesz jó (az újságok felbontásához és témáihoz elég), viszont tárgyfotókhoz, divatfotókhoz (mert ugye a kisebb szenzorok moirézni tudnak pl. a textiliák esetében) már kénytelenek lesznek hátfalat venni a fényképészek. A Canonnak is csak az EOS 5D-ben és az 1D s-sel jelölt változataiban van full frame szenzor. Habár a Nikon D2x gépébe is teljes kockás szenzort építettek. Habár szerintem csak azért, hogy ne érje őket presztizsveszteség a Canonnal szemben. Habár igazándiból a két cég tulajdonképpen egy tulajdonban van.
Az a baj, hogy ezek rendesen összebeszélnek és általában nem a technika, vagy a költségek szabják a határokat, hanem a piac. Csak egy példa: a kompakt gépek terén már kb. 10 évvel előrébb járnak, csak telerakták a taivani raktárokat gépekkel, meg ugye marha sok pénzt feccöltek a fejlesztésekbe és ezeket még el kell adni és meg kell várni, hogy visszajöjjön a befektetett pénz. Majd utána be lehet dobni az újabb technikát. Így legalább marad is valami a tarsolyban :)

X-polgártárs · http://graffitik.blog.hu 2007.10.22. 12:55:27

Jaja, olyan ez amikor a processzorokat vagy a vincsesztereket dobnak ki minimális jobbitással (200,220,250,300,320 giga). Vagy amikor az autókon motorokon dobnak évente 2-3 lóerőt.
De sebaj, úgy sem tudunk tenni ellene semmit sem. Inkább örüljünk annak, amink van meg a stock fotóknak. :)

bedecs.hu · http://www.bedecs.hu 2007.11.04. 12:32:16

Jesssssssssszzzz megvan a Shutter is. Második nekifutásra sikerült bekerülnöm és 10-ből 8 képet fogadtak el. Jöhet a kaszálás. :)

Maxatee · http://stockphoto.blog.hu 2007.11.04. 16:00:48

Kedves Bedecs.hu!

Gratulálok a sikeredhez, a nehezén már túlvagy. Milyen néven vagy fenn az SS-en? Esetleg belinkelhetnéd a galériádat. Szerintem a többiek is kiváncsiak, főleg azok akiknek még nem sikerült bekerülniük.
Amúgy majd várjuk a beszámolódat, véleményedet az SS-ről.

Üdv Maxatee - admin

bedecs.hu · http://www.bedecs.hu 2007.11.04. 20:32:44

"bedecs" néven vagyok fent minden StockFoto oldalon, így az SS-en is. Viszont itt nem találom hogyan tudom a galériám belinkelni. Olyat találtam, hogy Create Your Mini-Gallery, de ez csak négy képet listáz ki, nem az összeset és csak egy bazi hosszú HTML kód beillesztésével... Ha már felhoztad leírnád, hogy hol is találom pontosan a galériám megosztását lehetővé tevő linket, vagy link generátort? :S Előre is köszi.

bedecs.hu · http://www.bedecs.hu 2007.11.04. 20:41:03

Előbb kérdeztem mintsem visszaolvastam volna. :) Megtaláltam az egyik hozzászólásodban a választ, a linkben átírtam az én azonosítómra a galéria elérhetőségét: www.shutterstock.com/gallery.mhtml?id=126763 viszont még nem jelennek meg benne a képek, felétetelezem van valamennyi átfutási idő mire frissül az adatbázis...

Erős Zoltán · http://www.erosfoto.extra.hu 2007.11.07. 12:18:12

Sziasztok. Nesokara következik 14-ike, még nem kaptam rtesitést, 14-en jar le a honap amikor is ujra probalkozhatok. Remelem ez uttal Sikerel. Az lenne a kérdés hogy van két lehetőség. Vagy vissza teszem a 3 elfogadott képet és még 7 ujat, amibol remelhetoleg 4 ujat elfogadnak es akkor bejutottam, vagy tegyek 10 teljesen ujat, amikor kevesebb az esej a bekerulesre de 1 bol nagyob esej van 4 elfogadasra mint 7 bol, akkor pedig a kovetkezo honapban van 10 kepem biztosara.
Most mit tegyek? van erre tapasztalat? Elofordult mar hogy 1 kepet elsore elfoagdjak , masodikra meg na adj Isten elutasithatják?

Ungor · web.axelero.hu/ungorf/ 2007.11.07. 15:02:23

Szia Zoli!
Én azt csináltam, hogy amelyik képnél a korábbi próbálkozáskor nem volt elutasítás, azokat újra beküldtem, és tettem hozzá további jókat. Így sikerült 10-ből 9-el bejutnom, mivel a beküldött képek már más ügynökségeknél fent vannak, így ide is jó lett.
Szóval én azt javaslom, az elfogadottakat egészítsd ki. Amelyik kép tökéletes, azt mindenki elfogadja, a szórás ott van, amelyik a határon van, ezeknél van aki elfogad, van aki nem.

kavita 2007.11.10. 11:58:13

Ezek mostanában egyre szemetebbek. Lassuak az elbirálásnál és mindent vissza dobnak kamu ürüggyel. MOst is töltöttem volna fel egy csajról szép öszi képeket és zajos. Szürjek zajt. Amugy se kiváló L-es obival csináltam, de szürtem zajt, lassan semmi nem marad a képen ami képre emlékeztetne, minden részlet elveszik. A PS zajszüröje szerintem nem a legjobb, mást meg nem ismerek. De egyetlen modelles képet se fogadtak el 150 képből. Szivatják az embert. majd mostmár kiváncsiságból meg kalandvágyból szürni fogok zajt ujra és feltöltöm, Iszonyu sok munka az engedélyt egyenként kitölteni, már ami id szám beirását illeti, de feltöltöm és elutasitják majd hogy vagy zajszürés miatt, vagy rossz a fehér egyensuly. Valaki fogad velem 1Ft jelképes összegben?

realzsbanhidi 2007.11.12. 09:56:24

Nu, egy kérdésem lenne.. 10-ből 10-et visszab@sztak... De hatot csak ezzel a szöveggel - Title--Titles may not contain camera name, web addresses, or other unnecessary information.

Na most az a kérdés, ha ezeket beírom, akkor elfogadják? Ezekhez nem volt semmi komment... Tehát a kép javytásához...

Másik, kamera neve oda volt írva, mp száma is, web adresses címen, Ők az e-mail címet értik???

És mi az utolsó??? Nincs más infóm a képről...

HELP!!!

Hodito 2007.11.12. 11:14:06

Jól értem? Te a kép címéhez beírtad a kamera nevét, e-mail címedet? Hát ez nagy butaság volt! Ezeket a kulcsszavakhoz sem szabad beírni! A címhez azt kell beírni, ami a képen van, a kulcsszavakhoz is kizárólag a képre vonatkozókat szabad.

realzsbanhidi 2007.11.12. 13:16:30

nem tudom már hová írtam, de sztem nem oda.. Vagy ez az angol szövegből kiderül???

A kulcsszavakhoz nyilván a kulcsszavakat írtam..

:(

kavita 2007.11.13. 02:32:17

Utálom ha szivatnak, csak tudjam meg melyik hülye shutterstockos köcsög utasitja el a képeimet de szétcsapom a fejét. Szürjél zjat paraszt, szürök, ujra feltöltöm és akkor érdekes modon a fokusz nincsen jó helyen. sebaj ujra probálkozunk akkor meg white balance. Hogy is van ez akkor. Kezdem megunni a dolgot, hogy szivatnak és folyton ezzel barmolok hiába. bizonyos témákban folyamatosan elutasitanak, és persze megnézem mik kerültek fel aznap hasonló témában és másoktól elfogadják. nekik miért nem irják similar image?

kavita 2007.11.13. 02:35:33

Érdekes yuri arcursnál a sok hasonló kép nem zavarja öket, hogy öregapám 55mm fotozva, majd 65mm ugyanabbóla szögből ugyanolyan pofával lekapva. Kezd nem szimpatikus lenni a dolog.

kavita 2007.11.16. 22:44:33

Congratulations! You have reached $500 or more in all time Shutterstock earnings and your Standard License payout rate has been increased 20% to $0.30 per download.

realzsbanhidi 2007.11.19. 09:51:38

Te Kavita! :D

Vazz, megy neked, rendesen... Ne ríjjá itt nekem...

:DDDDD

realzsbanhidi 2007.11.26. 09:35:21

Kedves Kavita!

Remélem nem sértődtél meg...

:D

kavita 2007.11.26. 17:58:29

szia realzsbanhidi!

Nem sértödtem meg, mert nem tudom min kellene. :)))

Azért néha fonalat szoktam veszíteni.

realzsbanhidi 2007.11.27. 15:07:22

Kavita!

Akkor megnyugodtam... :DDD

KoRiMaSs 2007.12.02. 16:21:38

Én most jutottam el ehez a bloghoz. Nagyon felkeltette az érdeklődésemet. És az lenne a kérdésem hogy, az utlevelen kívül nem lehet mást feltölteni a regisztrációnál? Mert nekem már nincs utlevelem egy ideje.

By KoRiMaSs

Hodito 2007.12.03. 13:00:33

Hali Korimass! Ha megvan a régi lejárt útleveled, az is jó! Azt is elfogadják! Üdv Hóditó

KoRiMaSs 2007.12.03. 20:05:27

Lenne mégegy kérdés. A feltöltött 10 képnél az elején, elég ha csak egy 6mp géppel csinálok ránézésre tökéletes képet, vagy kell rajta photoshopban javítgatni. Nem tom érthetően tettem-e fel a kérdést? :D

By KoRiMaSs

Hodito · http://kereskedo.blog.hu/ 2007.12.03. 20:17:11

Hali Korimass! Érthető a kérdés. De az első tíz kép, ha elfogadják bekerül egyből a gelériádba. Tehát ezeknek a képeknek a lehető legjobbnak kell lenni!

Maxatee · http://stockphoto.blog.hu 2007.12.03. 20:23:16

Kedves KoRiMaSs!

Hodito mesternek igaza van! Ha szeretnéd, hogy egyből elfogadják a fotóidat, akkor a lehető legnagyobb felbontásban és legjobb minőségben kell feltöltened! Ha ehhez kell photoshopot használni, akkor tedd azt! Majd jelezd, ha sikerült a bejutást! Sok sikert és jó töltögetést!

Üdv Maxatee - admin

palacsinta 2007.12.12. 09:54:14

Sziasztok!

Ha valaki csak vektoros képeket akar feltölteni, mitévő lehet? Nincsenek fotóim, egyelőre nem is lesznek, részben azért is, mert meg kell a masinára keresnem a pénzt. De ezt úgy terveztem, hogy feltöltöm a vektoros ábráimat. Most meg nem tudok eligazodni a shutteren. A footage=flash, vagy mozi, ha jól értem, tehát az a kategória kilőve. 10 vektoros képet töltsek fel a 10 fotó helyett?

Köszi,
d

realzsbanhidi 2007.12.12. 10:06:42

NOs, ezt én is most tudtam meg.. Képet is tölthetsz fel, meg vektorokat is. 8-asban. És a vektorokról kell egy jpg (gondolom ez jelenik meg amikor megadod a paramétereket).

Viszont saját grafikáknak kell lennie.

:D

palacsinta 2007.12.12. 11:13:50

jaja, gondolom, hogy saját kell ;)
istockon végigrágtam magam a betartandó dolgokon, itt viszont nem tér ki külön vektorra olyan részletesen (vagy csak elkerülte a figyelmem).

de akkor 10 vektoros képet kell feltöltenem... hát, ajjaj... :D

finnegan 2007.12.12. 16:16:55

aggodalomra semmi ok: legalabb a zaj es elesseg miatt nem dobhatjak vissza ;)

Maxatee · http://stockphoto.blog.hu 2007.12.12. 18:49:09

Kedves Palacsinta!

Ha vektorokat akarsz feltölteni, akkor két javaslatom van! 1. lépésként töltsd fel vektorosan, azaz eps-8-ba kell visszamenteni, és mellé egy kis jpg-t róla, ami maximum 500x500pixel lehet! És ami fontos, egyezzen meg a nevük és természetessen egyszerre kell feltölteni!
Ha jól sikerült, a kiskép mellett ugyis ott virít majd VECTOR felirat, amikor a feltöltés után átkerülsz az infó kitöltő oldalra! Ami még fontos, a kategóriánál egyik legyen mindig az Illustration/Clipart! - Ez most a mániájuk....
Valamint be kell pipálva lenni az Illustration/C füllnek is! Vektornál ez automatikus lesz. De amit még javaslok, ha ezekkel megvagy és szépen folyamatosan töltöd fel az anyagokat, akkor amikor már kis idő eltellt esetleg visszaesett az adott kép eladása, vagy csak egyszerűen nincs új grafikád, akkor meg töltsd fel a régi grafikákat raszterosan, azaz jpg-be. Persze nem egyszerre, hanem szépen folyamatosan. Photoshopba behúzod az eps-t és a lehető legnagyobb méretbe elmented, ami SS-nél accem 20 megapixel körül van. Itt is a kategóraválasztásra, illetve pipálásra figyelni kell! A kulcsszavaknál természetesen a vector szó ilyenkor ne kerüljön bele, valamint a kép címébe is beleírhatod, hogy ez jpg.

Amúgy az oldalon keresztül regisztráltál, miylen néven?

Üdv Maxatee - admin

palacsinta 2007.12.12. 23:43:20

Szia Maxatee!

Sajnos nem vettem észre, hogy az oldalon keresztül is lehet regisztrálni. És palacsinta néven tettem :D ékezetek nélküli kiejthetetlen magyar szó (máshol nem is használom ezt a felhasználó nevet, csak stock oldalakon tervezem - magyarul annyira nem vicces, angolul meg remélem nem jelent semmit így leírva).

Köszönöm a tanácsokat! Remélem lesz miből visszaesnie a képeladásaimnak!

d

palacsinta 2007.12.21. 10:37:10

Sziasztok!!!

Ha valamit a latest approved részbe raktak át, az azt jelenti, hogy beélesítették a képeimet? Mert saját felhasználónevemre rákeresve nem adja ki a képeimet! Meg a keresőszavaimra se. Mondjuk csak tegnap délután töltöttem fel, és csodálkoztam is, hogy már valami történt.

Azért szeretnék dicsekedni, csak most olvasom az e-mailt:

"Congratulations - your first batch submission to Shutterstock was a success and you are now allowed to upload as many photos as you would like. Please continue with the level of quality that your first batch has shown."

:)

d

palacsinta 2007.12.21. 10:45:39

de akkor se találom magam sehol se, nem értem - így nem az igazi

palacsinta 2007.12.23. 09:11:00

azóta rendberázódott minden, már letöltésem is volt :) szuper, tök jó, hogy regisztráltam, meg hogy ezen az oldalon kaphattam segítséget hozzá!!

titeket is kiraktak anno 90 napos próbaidőre kifizetések tekintetében? grrr...

Mindenkinek KELLEMES ÜNNEPEKET!
És sok-sok bejglit... vagy bájglit!

d

kavita 2007.12.23. 11:36:20

Szia Palacsinta


Igen kiraktak engem is, meg szerintem a többieket is.

Gratulálok.

Töltsél fel sok jó képet, és majd sokat le is töltenek.

zsbanhidi 2007.12.23. 20:07:26

HAli! Nyúl úr várom a válaszod a kettővel ezelőtti levélre... :D PLS! NEm vagyok türelmetlen.. :D

Másik kérdés.. Nyilván a saját képeim között látom a most populart, de nem látom a klikkek számát. Tehát hogy mennyiszer klikkeltek rá, nézték meg... Van erre valami mód hogy belépve ezt megnézhessem?

Ha valakinek van valamilyen ötlet, szóljon. PLS!

Köszi: Zsolt

zsbanhidi 2007.12.24. 19:45:39

footage.shutterstock.com/

Itt nem tudok feltölteni... Segyítene valaki? Esetleg Maxatee??? :D

Egyébként boldog karácsonyt!!!!

realzsbanhidi 2007.12.27. 13:17:39

Edges--Edges are not smooth, sloppy (overlapping or jaggy) lines.

ez mit jelent?

:D

kavita 2007.12.29. 12:44:43

Hello UNGOR!

A Shutteren most a te képed van kitéve a föoldalra. A nagy utazó kopott koffer.
Mennyit töltöttek le abból?

Ungor Ferenc · http://web.axelero.hu/ungorf 2008.01.02. 20:41:03

Helló Kavita!

Összesen 166 letöltés van. A napi átlag nem igen változott jelentősen, de nagyon örültem, hogy címlapra került. Mindenhol jól fogy ez a kép, és EL-es vásárlás is volt belőle.

Üdv.
Feri

zzzt 2008.01.06. 21:28:39

Mit jelent a Backup cd ?

finnegan 2008.01.09. 15:41:52

zzzt: SS forumain megvan a valasz: van olyan opcio, hogy a honap soran letoltott kepeidet kiirjak egy CDre es elkuldik hazhoz. Ezert a lehetosegert az SS szamlaz a kepletoltonek, s fizet egy overheadet a kontributornak.

Maxatee · http://stockphoto.blog.hu 2008.01.09. 16:19:34

Kedves Finnegan!

Az én véleményem más. A backup cd azt jelenti szerintem, hogy az ügyfelek mégmielőtt megvennék a képet, összegyűjtik a nekik tetszőket és megkapják cd-n vagy letölthetik, persze csak kis formátumban, pl azért, hogy megmutathassák az ügyfélnek, és az válogasson. Szerintem...:)

Üdv Maxatee - admin

finnegan 2008.01.09. 19:31:39

Halli Maxatee,

Itt a szabalyzat vonatkozo resze:

Unless you opt out (please see "Edit Your Account"), Shutterstock shall have the right to include any of your previously downloaded Submitted Content on CDs distributed by Shutterstock (solely in connection with "Shutterstock's CD A Month Program" as described below) to its subscribers that have downloaded your Submitted Content. The CDs sold in connection with the CD A Month Program will be backups of Submitted Content previously downloaded by the subscriber purchasing the CD A Month option. You will be compensated for Submitted Content included in the CD A Month Program as provided in Paragraph 7a. Please note that the CD A Month Program will only provide subscribers to the program with CDs of the Images previously downloaded by them at the end of each Subscription Term. Subscribers to the CD A Month Program will not be able to purchase additional CDs. The CDs will be solely for the individual subscriber's use and not for distribution.

submit.shutterstock.com/tostos.mhtml

Es egy egyszerusitett megjegyzes egy posztban:

This is another one of those subjects that pops up every now and then. The CD backup feature is a way for the buyers to get a back up CD of the images they have already downloaded. You have already received your initial payment when they bought the image and the 5 cents is I guess you can say a premium added to the initial sale for them having it added to a CD.

submit.shutterstock.com/forum/viewtopic.php?p=418113&highlight=backup+cd#418113

Udv,
finnegan

realzsbanhidi 2008.01.10. 13:30:37

nu, a footage-n van valakinek tapasztalata, hogy mennyi idő amíg elfogadják???

3. napja van fenn...

:(

Szabi 2008.01.10. 22:17:36

Van egy problémám...szinte majdnem minden képem 800X600-as méretben van meg, mert mindet átméreteztem....
Namost...hogy lehetne minőségromlás és további zajnövekedés nélkül képet nagyítani? Próbáltam már PhotoZoom-mal de nem igazán sikerült.
Előre is köszi a segítséget

Hodito 2008.01.10. 22:27:50

Realzsbanhidi, ahogy hallottam az sokkal lasabban megy, mint a fotók esetében! Szóval türelem, és majd számolj be, hogy hogy sikerült! Kiváncsi vagyok/vagyunk!

Szabi, nem lehet megcsinálni, legalábbis akkorát nem lehet nagyítani, hogy a stock oldalak elfogadják!

Hodito

Szabi 2008.01.10. 22:32:52

Hodito, köszi a gyors választ...hát ez elég kár.

Szabi 2008.01.11. 15:32:41

Még egy kérdés: Miután regisztrálok, mennyi időm van hogy feltöltsem az első 10 képet? Vagy ez nincs meghatározva?

Hodito 2008.01.11. 15:52:16

Szerintem nincs, de éveket azért ne várjál! :)

realzsbanhidi 2008.01.11. 16:02:16

megjött, és visszadobták :D

palacsinta 2008.01.16. 22:43:23

hmm.. most mintha megint egy hazai stock fotós képét lehetne letölteni ingyen innen... tök jó... ahhoz képest, hogy high-fraud area meg 90 nap

a backup díjazás engem teljesen összekavar.... akarom vissza a 25-50-75 végződésű számokaaaaat....
:)

Ambrits Tamás 2008.01.17. 12:56:19

realzsbanhidi: Nézd meg, hogy melyik képeket fogadták el és melyiket nem. Amit elfogadtak, azt tedd el és a többi helyett tegyél be másikakat. Ha jól emlékszem 70%-al már jó vagy, vagyis 10-ből 7 képet elfogadnak, akkor ok.

kavita 2008.01.20. 20:25:00

Hello Palacsinta!

Mi ez a 25- 50-75 ös végzödés és mi ez a back up?

realzsbanhidi 2008.01.21. 10:50:02

Hali, egy gyors kérdés... Remélem ma még benéz valaki... :D

Egy haverom beregelt az SS-re, és a gond hogy nem tolta fel az útlevele képét (ID)...

Hol lehet utólag feltölteni? NEM TALÁLOM SEHOL!!!!!!!!

KÖSZÖNÖM ELŐRE IS!!!

:D

realzsbanhidi 2008.01.23. 09:15:28

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ

realzsbanhidi 2008.01.23. 23:24:33

pénzt mikor tudok kivenni ? :D

Maxatee · http://stockphoto.blog.hu 2008.01.24. 11:37:38

Kedves Realzsbanhidi!

Szeretnélek megkérni, hogy felesleges hozzászólásokkal ne tömd tele a blogot! Ez egy szakmai blog szeretne lenni, ami a stockfotózással kapcsolatos hasznos infókat tartalmaz. Valamint előbb olvasd el a feljebb lévő hozzászólásokat, valamint tanulmányozd át az oldalt, ahova fel akarsz tölteni és csak utána kérdezz, ha nem megy valami!

Üdv Maxatee - admin

realzsbanhidi 2008.01.24. 22:54:16

Elnézést kérek. Nem olvastam vissza, gondolom van erre vonatkozó írás feljebb.. Utánaolvasok majd... Köszönöm..

realzsbanhidi 2008.01.24. 23:02:15

Akkor viszont tényleg én vagyok a "hülye" ....

1. nem találtam arra utalást, hogy mikor vehetem ki a pénzt, és hogyan, melyik fülnél..

2. Egy barátom elfelejtete az útlevélképét feltölteni (nem túl nagy angolos, mint én), és nem tudjuk hol kell ez pótolni...

Nos, ez volt a két kérdésem, amivel "szétoffoltam" a fórumot..

Elnézést kérek mégegyszer, de merre találom az onfókat??

:DDDDDD

palacsinta 2008.01.26. 06:58:32

Szia Kavita!

back up cd: korábban bemásolta Finnegan angolul, arra vonatkozott. sejtésem szerint amikor a megrendelő kikér egy biztonsági másolat cd-t az eddig általa letöltött anyagokról, akkor ezért adnak még 0,05 dollárt minden képedért. ha több képpel kerülsz bele, akkor ezzel is lehet többet keresni. viszont ez felrúgta a x.00 - x.25 - x.50 - x.75 végződéseimet. és zavar. na nem mintha olyan nehéz lenne átlátnom, sajnos még nem tartok ott.


realzsbanhidi:
1. check your numbers/download stats/by month
itt fent kis kérdőjel mellett milyen dátum van? szerintem akkor :) amúgy havonta minden 15-én utalnak, ha eléred a minimumot (75$)

2. én először figyelmetlen voltam, és személyit töltöttem fel, szóltak, hogy útlevél kell... addig nem is engedtek regisztrálni, úgyhogy nem értem

realzsbanhidi 2008.01.29. 15:07:08

Köszi palacsinta! Az a baj, hogy nem, még várnom kell március végéig... Ez az első kifizetésem, nem tudom miért van ez.. Amúgy köszönöm, a kérdő jel melletti számot én is észrevettem :)

Viszont a személyis parára nem jöttem még rá..

Hodito 2008.01.29. 15:27:21

Relazsbanhidi! Kezdem érteni Maxatee "felháborodását"! A fizetés visszatartásról még az elején beszéltünk, kitrágyaltuk a kommentekben! Üdv Hodito

palacsinta 2008.01.29. 22:16:21

Sziasztok!

Jobb angolosok észrevettek a most megváltozott szerződési feltételekben olyan lényeges dolgokat, amik nagyon fontosak lennének? Nem igazán értek mindent.

köszi,
d

Kriszta 2008.01.30. 12:02:13

sziasztok!
Én is tettem egy próbát, és egy nap allatt meg is kaptam a visszajelzést, 7 képemet elfogadták, szóval most igen boldog vagyok...mégis kicsit aggaszt, hogy nem tudok EPS képeket feltölteni. A gon ott van, hogy mikor a Corelben elkészített vektorképet exportálom EPS-be, akkor elveszik minden. Az áttűnések, a színátmenetek, szinte minden. Kerestem külföldi fórumokon, hogy mik azozok a műveletek, amit támogat az EPS formátum, de nem találtam. így a vektorokat csak jpg-ben tudom feltölteni, de így nem az igazi, ha már egyszer munkálkottam vele nem is kevés napot.
Szeretnék tanácsot és infót kérni, hátha tud valaki segíteni. Melyek azok a műveletek, amiket nem támogat az EPS? így a képek készítésénék tudnék kalkulálni, hogy az exportált kép minél inkább hasonlítson arra, amit csináltam.

Köszönöm a választ előre is:)
Kriszta

palacsinta 2008.01.30. 22:49:53

szerintem a corelt nem támogatja az eps ;)
nekem az illustrator vált be

komolyra fordítva viszont sajnos nem tudom, nem használom a corelt...
de próbáld meg a corelből kiexportált eps-t illustratorban megnyitni (vagy magát a cdr file-t illustratorban, a cs3 megnyitotta ma nekem), és onnan vissza eps 8-ba... kicsit vacakolós, de hirtelen ez jutott eszembe
d

leiszlo 2008.01.31. 08:22:11

Szia Kriszta!

Én is Corelt használok és nekem megy az exportálás. Egy -két dologra kell figyelni, és utánna gond nélkül sikerülni fog. Természetesen nem lehet a grafikákban semmilyen "special effect", ilyenek a transparency, a drop shadow, mert ezeket bitmapként kezeli, de ezt az összes stock oldal leírja. Azt, hogy minden vektoros, azt a "view - wireframe" opcióval tudod ellenőrizni. Ha van benne bitmap - tehát pixeles objektum -, akkor azt nem körvonallal jelöli. Amikor exportálsz az include header ne legyen kipipálva, így nem tud pixelekre bontani (...persze, ha nincs benne spec. effect). A Post Script Level legyen 1, vagy 2, semmiképpen ne 3.
Ha így sem megy, írj ide, megpróbálok segíteni.

Jó munkát, szép napot!
Üdv.: Leiszlo

Kriszta 2008.02.01. 10:23:39

Sziasztok!
Köszönöm a gyors választ!
Sajnos nincs illusztratorom, így nem tudom kipróbálni:)

Kedves leiszlo! Köszönöm neked is, sokat segítettél. eddig sajnos folyton a Post Script Level 3-at használtam, az tűnt a legjobbnak...lehet ez is baj. Mi a különbség egyébként?
azért furcsa, mert számtalan olyan EPS képet látok az SS-en is, ami egyértelműen átlátszósággal készült, nézzük csak meg azokat a hálós jellegű háttér vagy banner képeket. Vagy létezik, hogy ezt mondjuk az illustratorral meg lehet átlátszóság nélkül csinálni?

Egyébként nagyon nehezen tanultam meg a corelt- még most is meggyőződésem, hogy számtalan dolgot túlbonyolítok, pedig van egyszerűbb megoldás is. Nagyon kevés tutorial van hozzá, azok is inkább csak a "hogyan csinájunk hálós gömböt" témáig terjednek.

Nektek mi a tapasztalatotok, hogy a corel vagy az illusztrator a jobb?

Üdv: Kriszta

Kriszta 2008.02.01. 10:27:59

Jah, és még akartam kérdezni valamit:)
Nektek jobban mennek az eps-ek, mint a jpeg-k? Nekem úgy néz ki jobban preferálják a vector képeket jpeg-ben, mint eps-ben.
Az SS fórumon pedig azt olvastam, hogy mindenkinek 2:1 arány a vektor javára.
Nektek hogy van?

Azért érdekel, mert például ha megcsinálok egy vektor képet, akkor pár pillanat alatt fel lehet dobni néhány dologgal PS-ben, viszont az ott exportált EPS az nem megfelelő a feltöltésre (jól tudom??) ...így jpeg-ben tudom csak feltölteni.

leiszlo 2008.02.04. 14:05:48

Szia Kriszta!

100 %, hogy egy stock oldalra feltöltött EPS-ben nincs átlátszóság. Néha jól jön, de ha ilyet használsz, azt csak JPG-ben tudod feltölteni. Vektorosan is van egy lehetőség ami, olyan, mintha áttetsző lenne, de meg sem közelítí az igazi transparency-t. Ezt a corelben az "Effect - Lens" opcióban tudod előcsalogatni, a lenyíló fülön megtalálod a transparency-t. Az a hibája, hogy csak uniform-ban jelenik meg, nincs "linear, radial, ...stb."lehetőség, de itt vektorosak maradnak az objektumok, tehát lehet EPS-ben használni. Bróbáld ki!

Üdv.: Leiszlo

Üdv

realzsbanhidi 2008.02.05. 09:33:03

Hali, van egy nagy gondom, nem tudom hogy a gurukat zavarhatom e vele..

A SS-on a havi összesítőnél az van írva, hogy 03.31-én lehet az első kifizetésem.

Your account is currently in a 90-day waiting period. Your first payout will be on 2008-03-31.

Ezzel nem is lenne gondom. Csak ugye kaptam egy mailt. Lentebb..

> Dear Bánhidi Zsolt,
>
> Just thought you would like to know that your Shutterstock earnings have
> been computed - and will be sent out by the 15th of the month.
>
>
> Your Shutterstock Submit ID: xxxxx
> Payment Type: MONEYBOOKERS
> Total Payment: $xxx.xx
>
> Thanks!
> Shutterstock Support

Ezek szerint mégis utaltak?

Ami megint nem lenne gond, csakhogy a saját beállításoknál
(tools and resources - your account)-ban ha átállítom a fizetést MONEYBOOKERS-re akkor nem tudom beállítani az én ID-met. Ami szerint ugye azonosítanak engem a MB-n. Tehát ha jól gondolom a SS nem név szerint utal az MB-re, hanem az azonosító id-d szerint. Akkor azt miért nem kéri? Miért nem lehet megadni?

Vagy ha 03.31-lesz akkor majd meg lehet adni az ID-t?

:DD

Nagyon köszönöm a hozzászólásokat!!!!!!!!!!!!!

kavita 2008.02.05. 14:35:54

Szia realzsbanhidi !

A shutter ugy azonosit téged hogy be kell irnod amoneybookers vagy paypales emil cimed. pl realzsbanhidi @freemail.hu

és ennyi. Igy vagy azonositva moneybookersznél is.

your accontnál beirod arendes emil cimed és alatta van moneybookeres vagy paypales emil cim.

Remélem tudtam segíteni.

Üdv KAvita

realzsbanhidi 2008.02.05. 15:37:12

KAvita! Akár vituális vagy akár rendes sörre a vendégem vagy..

MAXIMALRISZPEKT!!!!

:D

kavita 2008.02.07. 22:30:47

Szia
Realzsbanhidi!

Nincs mit, örülök hogy ezek szerint müködött a dolog. 15%-os jutalékkal dolgozom a valós életben is:))))
Sört nem iszom de Attinak mondtam hogy szervezhetnénk egy közös fotos turát, napot.

Ja más erősödik a dollár ez jó hír hiszen így kicsit többet keresünk elméletileg:)))

Tom 2008.02.18. 19:19:49

Szervusztok,

Erdekes ahogy olvastam leveleiteket.
Szeretnek javasolni nehany dolgot.

Amikor kepettoltetek fel
1.) Nem a pixe szama a lenyeges (bar 4 m.p. a minimum) hanem a ket tartalma.
2.) A minoseg szinten nagyon fontos- szemely szerint nem javasolok semmilyen zajszurest !
3.)Nem erdemes ugyanazt a kepet negyszer otszor feltolteni amit mar nem fogadtak el (magam reszerol 2x ha masodszorra nem megy nem eroltetem).
4.) Igyekszem kepeimet a helyszinen a lehetosegekhez kepest a legjobban elkesziteni es csak a "muszajt" a P.S. el kijavitani.
5.) Staln ezek az eszrevetelek minden mas ugynoksegra is vonatkozhannak.
Udvozettel

fluentlime 2008.03.03. 17:36:15

hát itt engem is kíméletlenül megaláztak a 10 képemből 8at visszadobtak ilyen szöveggel hogy zajos,rossz a kompozíció, rossz a világítás. azt írták hogy 30 nap múlva próbálkozhatok (addig meg gyakoroljak még egy kicsit).
A röhejes az hogy a dreamstimen illetve a zoonaron többek között ezek a képeim is átmentek mindenféle zokszó nélkül. Ez azért nagy pofon volt. :-(

adam36 2008.03.03. 22:55:14

Ha az egyik helyen elfogadnak egy képet, az még nem jelenti azt, hogy a másikon is automatikusan jó lesz. Sajnos. És a Dreamstime talán nem kényes annyira a zajra, tehát lehet, hogy nekik volt igazuk :)

leiszlo 2008.03.04. 07:57:18

Sziasztok!

Újra itt! Megfogadtam a tanácsokat és felraktam a grafikáimat a Shutterstock-ra. 10-ből 10 "átment" a szűrőn. Február 15. óta vagyok online és azóta közel 1600 letöltésem volt. Nem gondoltam volna, hogy ilyen is lehet a forgalom. Többet kerestem egy héten bellül, mint a többin három hónap alatt. Köszönöm a Shutter-nek, a letöltőknek és Nektek..... főként Maxatee-nek, hogy létrehozott egy helyet, amin rengeteg hasznos infót találni.
További szép napokat és sok letöltést!

Üdv.: Leiszlo

kavita 2008.03.04. 19:39:55

Hi Leiszló.

Kiváncsi lennék a grafikáidra, belinkeled hogy meg tudjam nézni? Gratulálok a letöltésekhez, ez nagyon jó arány.

Kavita

leiszlo 2008.03.05. 08:51:31

Hali Kavita!

Itt a link a portfóliómra:
www.shutterstock.com/cat.mhtml?lang=en&searchterm=&anyorall=all&search_cat=&search_group=all&orient=all&photographer_name=articular&searchtermx=&color=

Eddig nem tettem említést róla, de articular néven találsz meg itt is és máshol is.
Még nincs fent minden a SS-en, folyamatosan töltöm fel.

Remélem más is rám klikkel. Várom a véleményeket,.... ne kíméljetek, a kritikákból lehet a legtöbbet tanulni.

Üdv.: leiszlo

kavita 2008.03.05. 21:22:48

Szia Leiszlo!

Én csak gratulálni tudok, nekem nagyon tetszenek. Így már értem az 1600as letöltést. Csak így tovább.
Azt hiszem ki kell nekem is tanulni ezt/azt a szakmát.
Hol vagy még fenn?

Üdv Kavita
Köszönöm a lehetőséget.

leiszlo 2008.03.06. 08:21:50

Köszönöm a bíztatást.
A Vectorstock-on kezdtem, amíg nem kerültem fel az SS-re, addig az tünt a legjobb bevételi forrásnak. Aztán jött a Fotolia, az 123 RF, Dreamstime, Crestock, BigStockPhoto, Can Stock Photo, Imagecatalog, Lucky Oliver, végül a Stockxpert és a Shutterstock. Már csak az iStockphoto van, amin szeretnékfent lenni, de ami késik az nem jön időben.

Üdv.: Leiszlo

X-polgártárs · http://graffitik.blog.hu 2008.03.07. 01:37:45

Leiszlo,a grafikákat mivel csinálod?milyen programokkal?
A fejhallgatós földgömb nekem nagyon tetszik. :)

leiszlo 2008.03.08. 07:09:34

Egy program mindenek felett!CorelDraw, CorelDraw, CorelDraw!

leiszlo 2008.03.12. 07:47:49

Hali!

24 nao telt el.... és ezt kaptam:Congratulations! You have reached $500 or more in all time Shutterstock earnings and your Standard License payout rate has been increased 20% to $0.30 per download.

Best Regards,

Shutterstock


Tök frankó!

Üdv.:Leiszlo

Peet · http://www.macspeter.hu 2008.04.02. 15:25:52

Lleiszlo: Grat, ez szép eredmény csak így tovább
Nekem most úgy nézki 2,5 hónap alatt jön össze

leiszlo 2008.04.02. 15:39:22

Köszi Peet! Azóta összegyűlt még egy 500-as, csak az a kár, hogy május 31 után kapom meg. :-(
...úgyis csak elkölteném, így legalább gyarapodik addig is. :-)

Üdv mindenkinek: Leiszlo

Peet · http://www.macspeter.hu 2008.04.02. 23:07:47

Nekem már első honaptól utaltak..
nálam is az volt hogy május31...
Tudtam hogy jól mennek a vektorok de hogy ilyen jól...Eldobom a gépem aztán rámegyek majd az illustarorra :D

leiszlo 2008.04.03. 08:05:21

első hónapban nekem is utaltak, de az azért volt, hogy begbizonyosodjanak, hogy "valódi" -e a paypalom.
Ha valóban vektorokat akarsz csinálni, csak bíztatni tudlak, de csak hogy tudd: én sem 2 hónapja használom a corelt.

leiszlo 2008.04.03. 08:08:03

Peet!
Megnézném a portfóliódat, ha lehet.
Belinkelnéd.

leiszlo 2008.04.03. 17:45:19

Kedves Peet!

Nagyon jók a fotóid, különösen az "optical" sorozatod tetszik, de az "evolution" is frankó. Amin csodálkozok, hogy a weboldaladon lévő fotók nincsenek az SS-on.
macspeter.hu?... nnna ott dobtam egy hátast... kúúúl!!!
CSAKÍGYTOVÁBB!

Üdv.: Leiszlo

Peet · http://www.macspeter.hu 2008.04.03. 19:35:27

Na örülök hogy tetszik :)
Vannak képek amikhez ragaszkodok és nem adnám el centekért, úgy szeretm ha külön ide fényképezek...

anderm 2008.04.04. 20:20:53

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni tőletek. Másodszorra próbálkoztam, és az eredmény ugyan az. 10/10 elutasítva...
Szerintem ennyire azért nem rosszak a képeim. Ha valaki hajlandó lenne megnézni őket, felraknám valahová, és dobnék linkeket.
A másik fele, hogy a 10-ből 6-hoz csak annyi van írva, hogy "Not approved", indoklás meg semmi. Találkoztatok már ilyennel?
Előre is köszi.

anderm 2008.04.04. 20:32:23

A vicces az, hogy ettől függetlenül tudtam feltölteni, és meg is jelent a waiting for review menüben, meg e-mailt is kaptam róla. Vagy ez már a következő 10-be menne, és majd csak egy hónap múlva bírálják el? Nem értem. :|

finnegan 2008.04.05. 04:20:31

A pőre 'not approved' azt jelenti, hogy a kep az adott kép megfelelő volt, ám a 7-1ö limitet nem érte el a batch, ezért nem került be az adatbázisba. Az, hogy ennek ellenérre tudsz feltölteni, meglepő, normál esetben blokkolják 3 hónapra az accountot, így a feltöltés sem volna lehetséges. Szorítok a batchedért... Üdv-

anderm 2008.04.05. 13:40:47

Jahogy akkor a "not approved" az egész batch-re vonatkozik, és ahol nincs szöveg az átment. Akkor már csak egyet kell találnom a következő próbára. :)
Köszi!

Raditz 2008.04.08. 00:03:14

Sziasztok!
Főleg még azokhoz lenne pár szavam, akik még a bekerülésre várnak. Bár jómagamnak is csak másodszorra sikerül, amire egy egész hónapot kellett várnom, igaz az elején nem vettem őket komolyan. Javaslom, hogy ha csinálsz 10db otthon is összerakható tárgyasztalon képeket, biztos, hogy bekerülsz.

pmarta 2008.04.08. 11:42:24

Hello! Van valakinek valami tapasztalata, tanácsa arra az esetre, ha a klasszikus "csekk-kuldős" fizetési módszert választom az ss-en? Sajnos vajdasági vagyok, és a PayPal szóba se jöhet.

Raditz 2008.04.08. 18:59:47

Nagyon tetszik ez az ügynökség!
Tegnap este töltöttem fel 100 képet, ma estig már volt is 12 letöltés :)

AsianFan · http://photoblog.blog.hu 2008.04.08. 19:17:01

pmarta,az nálatok kellene megkérdezni a bankoktól,hogy milyen feltételek mellett váltják be.
Vagy elküldöd az én paypalomra és meg tovább neked. :)

Imagecom 2008.04.09. 07:39:14

Kedve anderm
Segitek ha erdekel. Nekem a SS adja a legnagyob bevetelt.
Imagecom

anderm 2008.04.09. 12:04:30

Azt nagyon megköszönném, mert nekem egyik sem pörög igazán, úgyhogy általános tanácsokra is szükségem lenne, mert nem tudom, hogy a kulcsszavazást rontom el, vagy egyszerűen csak érdektelen képeket töltök fel.
Megtennéd, hogy küldesz egy mélt az
anderm @ tvn.hu -ra (szpészek nélkül persze), és akkor fel tudnánk venni a kapcsolatot. Előre is köszi a segítséget!
anderm

pmarta 2008.04.10. 11:40:11

AsianFan, micsoda nagylelkű ajánlat! De azóta próbálkoztam a Moneybookersnél, és simán elfogadta a szerbiai számlát! Remélem, később se lesz gond, és remélem, lesz alkalmam beszámolni a tapasztalataimról!!!

Imagecom, én is szeretnék pár tanácsot, nem lehetne ezt inkább itt megtárgyalni?

Imagecom 2008.04.10. 13:38:09

Kedves pmarta
neked is segitek amiben tudok de nem tudom a "e-mail"cimedet
Imagecom

Imagecom 2008.04.10. 13:42:07

Kedves anderm,
Kuldtem egy emailt de valamieert nem ment at a rendszer a cimdet nem fogadja el
udv
Imagecom

KezdőVállalkozó · http://ujvallalkozo.blog.hu 2008.04.10. 16:03:33

Imagecom,pmarta itt szeretné megtárgyalni és nem emailben. :)

Maxatee · http://stockphoto.blog.hu 2008.04.10. 16:24:42

Kedves Mindenki!

Ezt egy külön bejegyzésbe tárgyaljuk majd meg! Imagecom hamarossan ír egy kis összeállítást és ott majd meg lehet vitatni a témát! Ezek globális kérdések, nem a Shutterstock bejegyzés alá valók!

Üdv Maxatee -admin

AsianFan · http://photoblog.blog.hu 2008.04.10. 17:00:48

Én most épp az útlevéllel szivok,minek kell az nekik?Fogadjunk valami **** amcsi cég ez. Útlevelem lejárt már 13 éve és most ő miattuk nem fogok újat csináltatni.

pmarta 2008.04.11. 08:23:46

Imagecom összeállítását nagyon várom! Hétfőn szeretném feltölteni az első tízet, meglesz addig?

SS-al kapcsolatban: április 10-e óta új szabályzat van érvényben. Sajnos nem értek mindent, ezért az angolul jól beszélőket kérdem, mi az újdonság?

anderm 2008.04.11. 09:30:13

Imagecom, átjött a mail, megkaptam, köszönöm szépen. Hétvégére összeszedem magam, meg a kérdéseim, meg feltöltöm a képeket valahova. :) Köszi.

fluentlime 2008.04.11. 14:13:14

tudom hogy ez nem kifelyezetten vektoros blog de ha van valakinek tippje hogy vektornál corelból hogyan tudok úgy EPSt csinálni úgy hogy ne vágja szét a grafikát azt nagyon mgköszönném. Megpróbáltam Corelból AI ben elmenteni és Illustratorból eps re rakni de a blendet illetve a opacityt sem kezeli illetve a görbéik sem olyan tökéletesek mint a corelben.
valakinek any idea?
köszi előreis.

leiszlo 2008.04.11. 16:11:39

Kedves Fluentlime!

Ha feljebb lapozol, megtalálod a választ a kérdésedre. Krisztának is volt hasonló problémája, de neki is csak azt tudtam mondani, hogy (amint azt a FAQ-ban is leírják) nem lehet sem tranparency, sem drop shadow, vagyis minden olyan elem kizárva, ami bitképként jelenik meg az amúgy vektoros grafikában. Jó a Corelből Ai-ba, majd Illustratorból Eps-be elméleted, de előbb tüntesd el a "special effect"-eket. :-(
Ha van kérdésed, nyugodtan tedd fel, én is vektorokat készítek, talán tudok segíteni. :-)

Üdv.: Leiszlo

Imagecom 2008.04.12. 01:49:47

Szerintem ne ad meg az utleveledet hanem valamilyen mas fenykepes (alami) igazolopapirt. mint pl.
Jogositvany
Szemelyigazolvany (ha meg letezik ilyen)
Udv
Imagecom

AsianFan · http://photoblog.blog.hu 2008.04.13. 01:07:46

Irtam nekik, csak utlevelet fogadnak el.

Imagecom 2008.04.13. 06:03:07

Ahogy gondolod Nalam jo volt a Fenykepes vezetoi engedely
Udv
Imagecom

boccaccio 2008.04.13. 14:16:42

Szuper a videó, de mikor megnyitottam az oldalt, bíztam benne, hogy a hobby szinten fotózók is kamatoztathatják tudásokat. Ez nekem nagyon komoly. Mind a felszerelés, mind a téma... még csak nemrég kezdtem fotózással foglalkozni, úgy hogy mellette hivatali munkaidőben dolgozok, szóval még eléggé gyerekcipőben járok...Lehet, hogy rossz fórumon írok, de esetleg tudnátok olyan oldalt ajánlani, ahol természetképeket, hétköznapi emberekről portrékat is lehet eladásra kínálni? Köszönöm előre is a segítséget! Még egyszer szuperek vagytok!!!!

Imagecom 2008.04.14. 01:16:53

Mindenki valamikor elkezdte.

Jo minosegu kepeket - kulonosen model release form-al - akrhol eladhatod.
Nezz korul a piacon eloszor erezd, puhatold ki milyen stylusu kepek vannak elonyben.
s mihelyst ugy erzed hogy te is tudsz ilyet csinalni (nem lemasolni) akkor batral indulj el.
Sokszor mindenki megbotli, elesik de tanulunk belole es haladunk tovab.
Sok sikert !
Imagecom

pmarta 2008.04.15. 11:45:23

Help!!!
Tízből hatot elfogadtak! Tudom, hogy volt már kérdés ezzel kapcsolatban, de válasz nem...Szóval, ha megengedi hogy töltsek fel újra, az mit jelent? Mégis ki kell várnom az egy hónapot? Vagy feltölthetek még négyet a meglévő hat mellé? Vagy mind a tízet újra? Ti hogyan csináltátok?

AsianFan · http://photoblog.blog.hu 2008.04.15. 12:03:39

Imagecom:nem ahogy gondolom,hanem ahogy ők gondolják. CSAK útlevelet fogadnak el,kivéve ha az USA-ban vagy Ausztráliában élsz.
pmarta:szerintem ha nem tiltottak le, nem kell várnod semmit,töltsél fel nyugodtan. :)

elemér 2008.04.16. 12:04:09

Sziasztok

Ki hogy szokott zajt szürni mert ezek az agyamra mennek. Hová szürjem már tovább, mert lassan olyan mint egy festmény.

Ki milyen programot használ, és aki Ps-ben szür zajt hogyan állitja be az értékeket?


A másik kedves dolog hogy multkor ugy utasitottak el egy csomo képet hogy azt irták rá. 10 ből legalább 7 et el kell hogy fogadjunk:)))
Kedvesek nagyon, mert ez azokra vonatkozik akik most akarnak bejutni, nekem meg van fenn képem böven. Szóval néha pofátlanok és amilyen kedvük van ugy szelektálnak. Volt olyan képem amit vagy 20 szor utasitottak el azzal hogy szürjek zajt. mindannyiszor megettem, és soha se fogadták el.

majd honapokkal késöbb ujra feltöltöttem az eredeti verziot és elfogadták( ezen minimális zajszürés ha volt). Szóval gyakran furcsák.

Imagecom 2008.04.20. 01:41:35

Az en velemeny szerint nem erdemes "zajt szurni" tul sok kart tesz az erediti kepen es vegsosoron nem csak az szamit hogy a S.S. elfogadja vagy sem hanem, hogy megveszik e a kepet es ha megveszik nem fognak csalodni a minosegben (esetleg a vasarlo megjegyzi a fenykepeszt es ovakodni fog tole a jovoben).
ez az en velemenyem.
Imagecom

fluentlime 2008.04.29. 16:57:29

köszi a választ leiszló úgytűnik működni fog az AI-s változat .
blue skies :-)

Tomee 2008.05.14. 10:56:24

Kaptam egy levelet, hogy az SS-en 10%-al emelkedtek az díjak. Más is kapott?

Elemér 2008.05.14. 12:21:16

SZia Tomee!

Igen kaptam, és nem nagyon értetem hogy miért, de nyilván nem fogok reklamálni:))))

Azt irták mert elértem a 500 dollárt, azt pedig többszörösen elértem, így nem értettem. MErt azt tudtam hogy 500 dollcsit keresek emelik 20% a tétet, 0,25ről 30ra, de hogy 0,3 ról is emeljenek nem gondoltam volna. De nem baj. Sok kicsi sokra megy. Jó lenne 0,5 dolcsit kapni képenként.

Imagecom 2008.05.15. 01:58:49

Akinek a teljes eladasa (az osszeg amit Te kerestel naluk) $3000,00 fele emelkedett - azok kaptat $ 0.60 emelest kepenkent.
Imagecom

leiszlo 2008.05.15. 08:12:24

Sziasztok!

A Shuterstock fórumon már a múlt hónapban beígérték, hogy május 15. én "fizetésemelést" várhatunk,.... 14.-én jött a mail. Mentek a találgatások, hogy mennyi is lessz az annyi.
Bővebben az emelés mértékéről ezen a linken informálódhattok:
submit.shutterstock.com/earnings_schedule.mhtml.

Üdv.:Leiszlo

leiszlo 2008.05.15. 08:17:50

Bocsi, ezen jobban elérhető, a fórum is!

adam36 2008.05.18. 00:14:09

"Akinek a teljes eladasa (az osszeg amit Te kerestel naluk) $3000,00 fele emelkedett - azok kaptat $ 0.60 emelest kepenkent."

Természetesen sajnos csak 0,06 $ az az emelés :)

Imagecom 2008.05.19. 00:20:07

$0.6 onmagaban nem sok - de ha van sok - vagy jol forgalmazott kep, ilusztracio ez 20% emelest jelent - ne felejtsuk el hogy ez egy "Micro site".
Remelem hogy idovel az arak is emelkedni fognak - ha nem is az S.S.-nel. Mashol mar lathato a valtozas (Stokxpert). Persze ez csak az en velemenyem !
Udv
Imagecom

Fairybloom · http://www.veronikabakos.com 2008.05.21. 08:29:57

Nagyon érdekes ez az ügynökség, mondtátok, hogy pörög, de nem gondoltam volna, hogy ennyire!! :-) Másodszorra jutottam be, hagytam volna a fenébe ha nem találok rá erre a helyre, és akkor bekerült 10-ből 9 kép, amit 1 nap alatt 40-szer töltöttek le! Kicsit elgondolkodtam rajta, hogy mi lenne ha nem 9 hanem pl. 900 képem lenne fennt... :-) Az mennyire jellemző, hogy az új képeket veszik nagyon eleinte, aztán "lesüllyed"?

Maxatee · http://stockphoto.blog.hu 2008.05.21. 08:46:16

Gratula a bejutáshoz!
A jó képek eladásai nem fognak annyira visszaesni! Az igaz, hogy az új képek eladásai pörögnek legjobban az SS-en!
Egyébként erről feljebb a kommentekben találsz bővebb információt, tapasztaltot.

Erről az oldalról regisztráltál? Csak mert nem látlak a referáltak között? Milyen néven? Belinkelnéd a galériád?

Üdv: Maxatee - admin

Fairybloom · http://www.veronikabakos.com 2008.05.21. 09:56:33

Nem innen regisztráltam, mert áprilisban próbáltam először, ezt az oldalt meg 2 napja találtam... :-)
Portfólióm itt még nincs, csak a 9 kép amivel bejutottam, de máshol vannak fotóim, pl:
www.123rf.com/portfolio/fairybloom/1.html

kavita 2008.05.21. 11:29:15

Szia Fairybloom!

Gratulálok a képeidhez ami weboldalon vannak, sok nagyon tetszik. Jó szemed és érzéked van.

A shutterhez is gartulálok. Én anno hét képpel jutottam be és 45 letöltésem volt. Vissza fognak esni, ezért folyamatos feltöltést igényel. Mig más oldalakon ugymond egy kritikus tömeg után kezdenek el dolgozni a képek, és megfogják közeliteni a shutteres letöltéseket vagy meg is elözik.

Nekem ez a tapasztalatom. Hogy kinél hogy müködik a Shutter nem tudom, nálam igy volt.

Szép a modell csaj.

Fairybloom · http://www.veronikabakos.com 2008.05.21. 12:20:23

Köszönöm, örülök, hogy tetszenek...
Igen, gondoltam hogy folyamatosan kell töltögetni és akkor mindig van képem az újak között?
Modell csaj? A portrékra gondolsz a stock oldalon? Mert ott csak önarcképek vannak... :P

kavita 2008.05.21. 13:10:54

Szia FAirybloom!

Van egy női ismerősöm. NAgyon tehetségesnek tartom, és ő is magáról csinál önportrékat. Nekem eszembe se jutna, de ti nők ügyesek vagytok. El se tudom képzelni hogy tudjátok megoldani, de amiket láttam képeket jók, és ha magad fotoztad meg föleg. Hogy állitasz éleséget és hasonlok. Kíváncsi lennék nagyon.

A shuttere érdemes mindig uj és ujabb képeket feltölteni. Bár én azon vagyok hogy össze a hozzam a 100 képet, amit minden nap legalább 20szor letöltenek. Ebben az esetben mindig egész magas forgalmad lesz. Amugy meg töltik az ujakat és arégieket, de nem lehet megmondani, megjosolni mikor melyiket fogják. Az első nap volt 40 letöltésed, másnap kb olyan 30-35, jön ahétvége, és ez le fog esni 10 alá.

A másik amit olvastam nálad. Sokan hagyják abba idő elött a stockfotozást mert nincsen sikerélményük a többi oldalon. Igazából a shutteren elért eredmények, ( pl hogy egy nap 40 letöltés) azok melyek inspirálják az embert. De kitartás és sok munka kell a sikerhez.

Valaki nem akar jönni a Pilisbe fotozni?

Fairybloom · http://www.veronikabakos.com 2008.05.24. 11:24:52

:-)) Hogyan állítok élességet? Sima AF... :-)) Tehát nem önkioldóval csinálok képet (bár már ez is előfordult) hanem vagy tükörből, vagy csak egyszerűen a karommal jó messzire tartom a gépet és katt... Azok a portrék amiket a stock oldalon láttál ilyenek, és rövid a karom, az obi meg 50-es (plusz a szorzó) szóval csak a fél arcom fért bele emiatt... :-))
A weboldalamon a kezdő kép meg tükörből van, de ez látható gondolom, mert rajta van a gép is... :-))
Kitartásom meg van, nyugi.. :-))

Szép napot!

kavita 2008.05.24. 20:08:41

szia Fairybloom

Szia kiváncsi lennék hogy az első nap után 40 letöltésed volt. Azota hogyan alakult? látom nagyon belehuztál, 87 kép van már fenn.

Amugy ha már bejutott az ember sokkal több mindent elfogadnak, mint mikor be akar jutni.

Imagecom 2008.05.25. 18:35:14

Szia,
Ne haragudj hogy beleszolok
"Amugy ha már bejutott az ember sokkal több mindent elfogadnak, mint mikor be akar jutni."
Az en velemnyem szerint NEM kozeledik a 4 millionyi keptarhoz szerintem egyre vallogasobbak lettek - ami nem is baj.
udv
Imagecom

Fairybloom · http://www.veronikabakos.com 2008.05.25. 21:36:53

Szia Kavita!
Azóta visszaestek a letöltések, de most megint nő ahogy egyre több képem vann fennt... Mondjuk nem olyan kifejezetten stock-fotós egyenképeim vannak, de ezeket is szeretik.. :-)) Éppen most léptem át a 100-as letöltést... Ha letelik a 90 nap, szép kis összeg fog összegyűlni, főleg ha rendszeresen töltögetek...
Amúgy én is azt vettem észre, hogy sokmindent elfogadnak, jól beijesztettetek hogy milyen szigorúak, de 85%-os volt az elfogadási arány.. :-))

zp 2008.05.31. 17:30:14

sziasztok, fairybloom, a weblapodon nagyon jó képeket láttam, meg lehetne nézni a stockphotos galériádat is? :)

_valt 2008.06.07. 11:34:58

Sziasztok!
a meg lehet változtatni Shutterben a képekre vonatkozó beállítást?
Gondolok én a Release information -ra.
Mert én azt adtam meg, hogy Release information: Editorial Use Only.
Valahogy ki lehet cserélni?

_valt 2008.06.07. 11:35:56

eggyátalán mit lelent az N/A?

Imagecom 2008.06.15. 15:07:11

"N/A" jelentese, hogy : erre az esetre ez "Nem Vonatkozik"

kavita 2008.07.11. 22:11:19

Sziasztok

hány figyelmeztetés után törölnek a rendszerből?

finnegan 2008.07.12. 23:09:47

Kavita: ezt tudnad pontositani? Nem vilagos, hogy milyen rendszerbol, milyen figyelmeztetes utan.... Kivancsi vagyok, hol fenyegethet egyaltalaban eliminacio....

kavita 2008.07.13. 10:48:33

Szia Finnegan!

A shutteren néha dobnak egy warningot a fiuk, és ezt a te saját accontodba meg tudod nézni. Azt hiszem a 3. nál törlik a regedet ha jól tudom. Néha ha rossz kisfiu vagyok és kaptam eddig kettőt. És ők ezt komolyan veszik.

finnegan 2008.07.14. 13:21:45

Kavita, a faq azt mondja, hogy 5 lehetoseg van, utana downgrade-elnek 'initial review' statuszba. Sok szerencset ;)

Fairybloom · http://www.veronikabakos.com 2008.07.24. 20:35:45

Sziasztok!
Csodálkoztam hogy 3 napja miért ötször több a napi eladás és most vettem észre hogy kinntvan az egyik fotóm a főoldalon (Featured Lightboxes--> Nem Artists) :-))
Tényleg már akartam kérdezni, hogy hol lehet megnézni hogy 1 képet összesen mennyien töltöttek le? Nem találom sehol...
Köszi!

leiszlo 2008.07.25. 10:35:37

Szia Fairybloom!

Gratulálok, hogy "főoldalas" lettél, NEW ARTIST. Hogy hányszor töltöttek le azt a PERFORMANCE STATS alatti details gombra klikkelve, napi szintre bontva, akár az élőző havi-évi "DOWNLOAD STATS"-ban meg tudod nézni. Ha a dátumra kattintasz, akkor bejön a napi adat kisképpel, feltöltési dátummal, eladási számmal és $$$-al.

További sok sikert!... csakígytovább

Leiszlo

kavita 2008.07.26. 14:21:36

Szia Fairybloom!

Számszerüleg az a napi 5ször több letöltés mennyit jelent? 100, 200 300 ?


Grat.
Nagyon jó az a kép

Fairybloom · http://www.veronikabakos.com 2008.07.27. 00:12:55

Leiszlo, napi bontásban én is látom, most adjam össze minden napnál? Kicsit macerás, gondoltam van valahol összesítés, mint pl Dreamstime-nál ahol rögtön a kép alatt látni hogy hányan nézték és töltötték le...

Amúgy köszönöm, kavita neked is! (kevesebb a letöltés, kicsit leálltam a feltöltésekkel... :-)) )

Fairybloom · http://www.veronikabakos.com 2008.07.27. 00:16:31

Közben rájöttem, köszi! :-)

hunthomas · http://hunthomas.deviantart.com 2008.08.05. 12:21:15

Sziasztok!

Regeltem az SS-re, az útlevelem okés volt (ahhoz képest, h 2 éve már lejárt). 10 képemből (ami 6 JPEG illusztrációból és fotóból ill. 4 EPS - és a mellé csatolt JPEG-ekből- állt) fél napon belül elfogadták azt a 6 JPEG illusz.t és fotót. Az egyik EPS-nél figyelmeztettek, hogy nem tudja beolvasni a rendszerük és, hogy töltsem fel újra a fájlt. Megtettem... igaz, hogy nem változott sok minden (mintha az az egy elveszett volna). Azóta a másik 3 EPS várakozóban van, mintegy már 4 napja... Nem tudom mi lehet a baj. Nektek van valami ötletetek? Tegnap este írtam az SS-nek, hogy mégis mi a probléma, de még nem válaszoltak rá. Ha esetleg valaki itt már járt hasonló cipőben akkor megköszönném ha segítene.

Előre is köszönöm!

leiszlo 2008.08.05. 14:56:52

Szia Hunthomas!

Ez a regisztráció utáni első feltöltésed? Mert ha igen, akkor át kell menni a "vizsgán", amiben 10-ből 7-nek kell megfelelnie, hogy bekerülj. Ilyenkor nem kell eps-t küldeni, hanem Jpg-t a vectorról is. Töröld az eps-t és töltsd fel a jpg-t, szerintem így hamar megnézik.

Üdv.: Leiszlo

hunthomas 2008.08.06. 10:03:27

Szia leiszlo!

Igen, az első feltöltésem volt. Végülis tegnap délután megjött az e-mail... 10ből 8at fogadtak el, és így bekerültem. Ma délelőtt pedig már megvolt az első letöltésem :))

Az lenne a kérdésem, hogy te hányas corellel dolgozol? Csak mert a 9es corelnél mikor az eps-t exportálom nem lehet kiválasztani a verzió számot és ez eléggé problémássá teszi a mentést.

Előre is köszi :)

Üdv.: Hunthomas

leiszlo 2008.08.06. 11:15:46

Szia Hunthomas!

Grat, hogy bent vagy a Shutter-on. Én X3-t használok, de látom a másik hozzászólásodban, hogy van CS2-d, az a legjobb. Corelben elmented AI8-ban és azt hívod be az Illustratorban, majd onnan mented eps 8-ba. Az illustrator jobban kezeli az eps-eket. Így egyből megvan EPS-ben, AI-ban és CDR-ben is a grafika, ezeket más helyekre is feltöltheted.

Én is kiváncsi vagyok a munkáidra, légyszi adj egy linket.

Üdv.: Leiszlo

hunthomas 2008.08.06. 11:50:56

Köszi!
www.shutterstock.com/gallery.mhtml?id=244726
Igencsak kezdetleges munkák még. De majd belehúzok! :)
Azt tettem legelőször, hogy elmentettem Corelben EPS-ként, majd azt megnyitottam CS2ben, és újból elmentettem csak ott már Illustrator 8as verzióban, csupán egy baj lett... többszörös méretű lett az eps fájl :(

Amúgy SS-en van vlm eps fájl méret korlát? vagy akár feltölthetem a 30 megás eps-t is?

Üdv.: hunthomas

leiszlo 2008.08.06. 12:51:15

Jó képek, menni fog ez!
Úgy emlékszem 5 Mb az eps korlát.
Máshova is feltöltöttél, vagy csak az SS-on vagy látható?

További szép napot és sok sikert!

Leiszlo

hunthomas 2008.08.06. 14:06:16

köszi:)
Még fenn vagyok a fotolián és a dreamstime-n pár képpel.

Melyik éri még meg nagyon? istock?

hunthomas

leiszlo 2008.08.06. 15:24:58

Az iStock-ot és a Stockxpert-et próbáld meg mindenképp. Az iStock az egyik legnagyobb, de az Xpert-en is töltögetnek szépen. Aztán a kissebbek (... sok kicsi sokra megy): 123RF, BigStockPhoto, Crestock, Vectorstock. Ez utóbbira csak vektorokat lehet feltölteni, de hónapról hónapra több jön be onnan nekem.

Leiszlo

anderm 2008.08.08. 09:26:36

Sziasztok!

Mit szóltok az új "on demand" letöltésekhez? Volt már valakinek (nekem még sajna nem)?
Én örülök neki. Bár egy kicsit furcsa nekem, hogy az ss fórumon hogy lelkendezik mindenki, és azt csak egy ember említi meg, hogy ők 4$-t kérnek egy képért, amiből én kemény 0.81$-t kapok. :\ Na mindegy, így is több, mint a 0,25$. :)

leiszlo 2008.08.08. 12:16:08

Halihó!

Nekem tegnap volt egy On Demand letöltés, 2,48 $ kaptam belőle, igaz vector volt, ami azt hiszem 10 $-t ér. Tényleg kevés, de az iStockphoton is kb ennyit kapok non-exclusive-ként. Az SS-nél minnél több a letöltésed, annál többet kapsz.

Üdv.: Leiszlo

hunthomas 2008.08.25. 01:48:50

Sziasztok!

Nekem tegnap este volt egy On Demand letöltésem, 1.88 $-t kaptam. Ez egy JPEG illusztráció volt. Nektek milyen sűrűn szokott ez össze jönni?

Üdv.: Tamás

Dávid 2008.09.12. 16:53:50

Sziasztok!
Nagyon jó blog, rendszeres olvasója vagyok. Sokat tanultam és megtudtam a stockfotózásról innen. Szeretném, ha segítenétek illusztrációkészítés területén. Bajban vagyok ezzel az .eps formátummal. Eddig a grafikáimat jpg kiterjesztésben töltöttem fel amiket photoshoppan szerkesztettem. Ami a problémám lenne, hogy amiket csinálok elmentem egyszer jpg kiterjesztésben és psd-ben. A psd képet megnyitom az illustratorban és innen mentem el eps formátumban. Ilyenkor 50-60 mb-os fájlok lesznek és ezeket visszadobálják, merthogy túl nagy.
Kérdésem az lenne, hogy mekkora felbontásban kell megtervezni, illetve milyen beállításokat kell az illustratornál alkalmazni amikor a vektor formátumot létrehozom. Aki megértette az írományom, azt arra kérném, hogy segítsen a bajomon.:)
További szép napot! Üdv.: Dávid

awarydar 2008.09.27. 16:48:14

Hahó. Tegnap délután villám gyorsasággal elfogadták a frissiben megérkezett útlevelemet, amit azért kellett csináltatnom mert a rég lejártat nem fogadták el. Aztán feltöltöttem a 10 képet amiből 7 villám gyorsasággal el is fogadtak. A maradék 3nál nem értettem túlságosan a kifogásaikat, de túlságosan nem is érdekel, a lényeg, hogy bent vagyok. Viszont tök érdekes, hogy bír kiírja, hogy a galériámban 7 kép van ha rákattintok akkor a portfolióm üres. Ez miért lehet? Én vagyok a hülye?

hunthomas 2008.09.27. 23:52:55

Hello awarydar!

Várnod kell egy kis ideig (kb. 1-1,5 nap) míg megjelennek a képeid a galériában. Szerintem ez a "lassú" kulcsszavakhoz való párosításuk miatt van. A lényeg, hogy megvannak a képeid csak várnod kell egy ideig, hogy láthassad (addig sajnos a letöltők sem látják a kereséskor). Sok sikert!

Üdv.: Hunthomas

Mfeco 2008.10.27. 16:02:11

SZIASZTOK!!

Volt egy fedezetlen csekkem SS-ről.
OTP kifizette aztán 1 hónapra rá jelezték, hogy fizessem vissza a pénzt.
mert nem kapták meg az ellenértékét.

!!

Eddig ilyen nem fordult elő..
Írtam a contactban a supportnak.

Valakinek valami tapasztalat?
Ilyenkor ezt kifizetik ujra?
Azóta váltottam paypal-ra mert a csekkekkel sok a macera.
Zárolás stb.

finnegan 2008.10.27. 19:39:46

Ez nagyon bizarr. Errefele (USA) ez visszaelesnek minosul. Nem tartom elkepzelhetetlennek, hogy a magyar bank hibazott. Mivel ez penzugyi kerdes, en felhivnam a supportot, ugy, hogy a kezemben van a banktol kapott hatarozat, s ezt citalva erosen rakerdeznek, hogy hogyan tortenhetett meg ilyen. Ha csak szoban kaptal a bankodtol elutasitast, akkor nem lennek ennyire hatarozott, mert az, hogy egy banki alkalmazott mit habog, az nem sokakat erdekel, sokkal konnyebben leraznak. Hajra...

Mfeco 2008.10.28. 09:37:48

Sajnos nem beszélek olyan jól angolul,hogy belemenjek egy ilyen telefonbeszélgetésbe... De ha más nem lesz megpróbálom ezt is.Elég nagy érvágás ha az ember elkölti ezt a pénzt ugye és utána visszakell fizetni..

Amúgy az első gondolatom nekem is az volt h az OTP-be rontottak el valamit,rá is kérdeztem de aztmondták h az nem lehet.(persze)
Vagy a csekket álították ki rosszul kitudja..

Aztmondták h amikor le akarták kérni ezt a pénzt nem volt fedezet a számlán. A csekket meg majd visszakapom ha megjön pestről.
Más papírt nem kaptam róla.
Újra próbálkozni nem lehet.

De nem is tudom,h SS milyen alapon küldené el nekem ujra a pénzt,hiszen ha megkaptam a csekket úgy emlékszem 90 napig érvényes és elvileg beválthatom addig bármikor.. Vagy egyáltalán nyomon tudják e követni h le lett e vonva az ellenértéke a számlájukról.Elég sok pénzt fizetnek ki szerintem.

Hiába írtam levelet a supportnak nem írtak vissza semmit

kavita 2008.10.28. 11:37:45

Nekem is most bajom van az OTp vel mert utalam pénzt magamnak X összeget. És megérkezet az összeg, de X-7400 pénzzel kevesebb. Ilyen soha nem fordult elő. Majd én is utánakérdezek hogy ez hogy is van egészen pontosan mert valahogy ez nem koser. Tul sok a jutalék igy. ÉS ráadásul még van otp-s részvényem is. El is adom ma gyorsan ugy is emelkedik.

kavita 2008.10.28. 11:48:06

Hoppá!

most nézem vissza a történet, és ez már másodszor fordul elő, ebben a honapban. X-7400 zsét kétszer nyultak. Közel 16ezeret. Elötte mindig annyi érkezet amennyit átutaltam. Mert ha tételezzük fel az OTP-s számlám negativ lenne akkor is az X összeg amit utalok annyinak kell megérkeznie, és majd ők a számlán korrigálnak. De nincsen soha se ninuszbana számlám. Szóval érdekes. MAjd rákérdezek a banknál hogy ez hogy is van egészen pontosan. Hiszen a moneybokers forintban vezeti a számlámat és nem lehet az hogy utközben erösödött a forint vagy gyengült.

Hodito 2008.10.28. 11:54:08

Nekem ma jött meg utalás Paypalról, de nem vontak le semmit. Gondolom utólag már nem fognak.

Szerintem MB sem forintba tárolja, csak legfeljebb abban mutatja az aktuális árfolyamon.

mfeco 2008.10.28. 20:43:32

Ha érdekelnek valakit a fejlemények shutterről ezt a választ kaptam:

I am currently researching your claim. You shall receive an email within one
week regarding your payment.

Csaba 2008.10.28. 20:58:06

Mfeco ! Szerintem ebbol meg barmi lehet. Probalj meg eloallni valami egyezseggel,ha az email nagyon ledobbentene.

kavita 2008.10.30. 11:09:14

Voltam az Otp-nél hogy hogy is van az hogy kétszer is 7810 ft-vel kevesebb lett a számlámon jováírva. ők azt mondták hozzájuk csak ennyi érkezet, megmutaták aközleményben hogy látják mennyi lett utalva, de hozzájuk ezzel a 7810 ftvel kevesebb érdekezet. Azt mondták a Commersz banknál reklamáljak mert hogy őrajtuk keresztül jön apénz. Okés felhivom ez utobbiakat. Nekik nem ügyfelük, csak levelező partnerük. Ki faszomat verjek orrba hogy megkapjam a pénzemet, kezd a tököm tele lenni a köcsög bankosokkal.

Hodito 2008.10.30. 11:36:52

Hát érdekes! MB-hez még dobhatsz egy mailt, hogy szerintük mi lehet a gond?

Amúgy elvileg MB ennyit von le.
Withdraw money via bank transfer: € 1.80 flat fee
Withdraw money via cheque: € 3.50 flat fee
Withdraw money via credit/debit card (Visa only): € 1.80 flat fee

kavita 2008.10.30. 12:21:48

Hát ez az. ',8 dolcsi barátok között is jutányos áon is számolva, többszörös bruttóval 400ft az amit én használok és nem 7810 Ft.

kay2 2008.11.01. 15:42:20

Üdvözlök mindenkit. Olvastam hogy ilyenkor (október,november ) elég jók a letőltések a SS-en. Ez tényleg igy van? És akkor évközben valamelyest vissszaesnek a letöltések? Vagy nagyon visszaesnek?
Elöre is köszönöm a választ, sok letöltést mindenkinek!

harmatoslabu 2008.11.03. 12:07:19

Kavita,

más fórumon is olvastam, hogy többeknek hasonló gondjuk van a Moneybookersről hazautalással. Annyit tudtam meg, hogy a Commerzbank valahogy belépett a rendszerbe és ők intézik a magyarországi utalásokat. Persze ez még nem magyaráz semmit.
Ha sikerül megtudnod valamit, kérlek írd meg ide is, mert hamarosan én is utalnék, de ilyen feltételekkel nem szívesen.

harmatoslabu 2008.11.03. 12:57:55

Ezt találtam:
"Utánajártunk a dolognak a Moneybookers mizéria körül, annyi a lényeg, hogy a CIB felbontotta velük a szerződést, ezért átköltöznek egy másik magyar bankhoz, és ezen procedúra némi időt vesz igénybe, áthidaló megoldásként pedig a német bankukat iktatták be, arról, hogy erről miért nem tájékoztatták a felhasználókat, vagy hogy el lehetett e volna hagyni a 8000Ft-os pluszköltséget már nem szólt a fáma, de állítólag 2 héten belül visszaáll a rend, és decemberre igérik a plasztikkártyát is, mellyel majd minden ATM-ben és boltban használni tudjuk majd jó öreg Moneybookers számlánkat"

Mfeco 2008.11.06. 12:36:40

Sziasztok !

Egy gyors kérdésre tudna valaki válaszolni?

SS-ről paypalon keresztül hányadikára érkezik meg a pénz rendszerint?

( Csekken 20.-a körül.
Paypalon vártam h hamarabb de már 6.-a van és nincs rajta a paypal számlámon. )

Hodito 2008.11.06. 19:16:15

Gyors válasz!
MA

kavita 2008.11.06. 20:08:07

általában 15 ig, adott hó 15ig szokták mindig elküldeni. lehet hamarabb, de 15 ig biztosan ott lesz.

mfeco 2008.11.06. 21:04:07

köszi a gyors választ ;)

És megjött tényleg!!!!! :D:D

ZSÍÍR

finnegan 2008.12.05. 04:32:36

Sziasztok,
lattam, hogy vannak, akik csekkben vettek fel a penzuket. Tudnatok tanacsot adni, hogy milyen modszerrel a leghatekonyabb egy ilyen csekket bevaltani? S kb mik a feltetelek ehhez? (komisszio, kesleltetes, stb). Elore is koszonom a segitseget.

Udv-

kay2 2008.12.24. 13:29:49

Kellemes ünepeket mindenkinek!
üdv

Digoarpi 2009.02.23. 14:29:06

Sziasztok!Új vagyok ebben a stockos világban és nagyon sokat segítettetek már eddig is az írásaitokkal!Köszönöm!Egy kérdésem lenne a SS -al kapcsolatban.A modell engedélynél kéri a foto ID számát.Ez azt jelenti,hogy minden egyes fotóhoz egy külön engedélyt kellene kitölteni?Esetleg nem kell kitölteni ezt a részt? Azt gondoltam,hogy egy modellel egyszer töltetek ki egy engedélyt és kész.Ti hogy oldjátok ezt meg?Köszi a segítséget!

finnegan · http://extraszuz.blog.hu 2009.02.24. 00:53:50

Szevasz,
Nem, nem szukseges mindig uj es uj MR formot kitolteni. Sot, meg lehet tenni azt is, hogy nem az ugynokseg sajat MR-formjat hasznalod, hanem a Repasi Lajos altal itt ezen a blogon is felajanlott es linkelt PDF-et. Ez majdnem tokeletes MR mindenhova, csupan a copyright holder (fotografus) alairasanak helye nincs meg rajta. Udv-

digoarpi 2009.02.24. 15:26:27

Nagyon köszönöm a gyors és pontos segítséget Finnegan!

pazvega 2009.03.31. 01:32:22

Nekem eddig csak a Shutterstock jott be, pedig bekultem a fotoimat mar vagy 7 kulonbozo helyre. Igaz, meg csak 3 hete vagyok fent, ossz letoltesek 9-nel tartanak. Nem tudom, hogy ez jo-e vagy sem, igaz a fotoim nem tartoztak a nagyon keresendok koze.

pazvega 2009.03.31. 01:33:11

marmint a foto temaim, erre ertettem, hogy nem tartoznak a keresendok koze. :)

justinb · http://www.justinfoto.gportal.hu 2009.05.25. 18:39:06

Sziasztok! Jó az oldal sokat segített. Most is segítség kellene. A modell szerződést hova tudom feltölteni a Shuttererstock oldalra, és milyen formában. Nem találom a linket, hogy hova kell feltölteni!!!
Itt van előttem beszkennelve JPG-ben.
250 képpel vagyok fenn, most szeretnék modelles képeket is feltenni.
A tanú "witness" mindíg ki kell tölteni?
Köszönöm a segítséget.
Balázs Justin név alatt vannak a képeim a shutteren minden hasznos hozzászólást szívesen veszek.

GO!photo · http://microstockphoto.blog.hu/ 2009.05.26. 00:26:51

justinb,
Mikor a kepet feltoltotted es a keywordoket/kategoriakat rogzited, jobb oldalon van egy gomb upoad release now felirattal (vagy vmi ilyesmi). Ha ez be volt nyomva/jelolve, akkor a keywordok finalizalasa utan egy model release katalokgushoz jutsz, ahol vagy a meglevo MReket jelolheted be, vagy ujat toltesz fel. Remelem ez segit. Udv-

justinb · http://www.justinfoto.gportal.hu 2009.05.26. 10:17:32

Gophoto,
Annyira egyszerű, hogy elkerülte a figyelmem.
Köszönöm a gyors segítséget!

hunthomas 2009.05.30. 10:18:01

Sziasztok!

3 napja érkezett a shutterstock-ról "forrásadó" tárggyal egy e-mail.
Tudtok erről valami részletesebbet?

STOP SPAM · http://spammer.blog.hu/ 2009.06.11. 09:54:10

@hunthomas: Erről én is szívesen várnék infókat! Annyira nem jó az angolom, sajnos nem egészen értem mit is akarnak.

GO!photo · http://microstockphoto.blog.hu/ 2009.06.14. 20:02:39

@hunthomas: et al:
Elkezdtem osszegyujteni az informaciokat egy bejegyzesben, itt egy link:

microstockphoto.blog.hu/2009/06/14/shutterstock_sokk

oldmfeco 2009.07.20. 22:26:09

Sziasztok!

Remélem tud valaki segíteni..
Mi ez a W-8BEN adónyomtatvány
amit kérnek shutteren?

Már egyszer írtak h kell kérni adószámot és be kell ezt adni,nem csináltam semmit,most megint jeleztek...

Kérdésem,h akkor levonják ott az adót vagy és mi más történhet?

Bejelentik a magyar adóhatóság felé is a dolgokat?

Valaki már végigcsinálta ezt?

Fénytörő 2010.01.08. 09:26:50

Sziasztok, szeretném megkérdezni, hogy a Shutterstock "Your account, Opt in-Opt out" oldalán/részén mit hogyan kell megjelölni, abban az esetben ha más stockoldalakra is töltök fel képeket és nem akarom, hogy a későbbiekben ebből gondom legyen. A másik nehéz kérdés: érdemes-e kizárólagosságot adni egy ügynökségnek vagy sem. Ha igen milyen feltételekkel lehet törölni képeket a különböző ügynökségeknél?
Köszönöm előre is a válaszokat.

booo 2010.02.10. 21:13:49

@Fénytörő:

Ha meg nem talaltad meg a valaszt a kerdeseidre :
Nyugodtan jelold be az Opt in - t az osszes pontnal, nem lesz belole gondod.
Szerintem nem erdemes kizarolagosnak lenni (foleg mert a Shutteren nincs ilyen opcio:)), de ez csak a sajat velemenyem.
A kepek torlese ugynoksegenkent valtozo, mindehol van leiras (altalaban).

oldmfeco 2010.03.22. 19:06:18

Sziasztok!

Shutterről kaptam egy levelet!
Important tax information van kívül ráírva.
Bellülről egy üres nyomtatvány szerűség.
Mi a teendő ezzel?
Tud valaki erről valamit?

Sinka 2010.05.01. 16:56:11

Na én is elkezdtem beregisztrálni ezen stockfotó oldalakra amiket a blogon találtam. Remélem sikerül majd valamit eladni. Meg szeretném kérdezni ,hogy a stock fotózás milyen keresetet tud biztosítani? Persze gondolom ez változó de a saját tapasztalatokra lennék kíváncsi.

dlaci89 2011.10.21. 11:42:48

sziasztok
kaptam ma egy ilyen uzenetet a shutterstocktol: Your account is currently in a 90-day waiting period. Your first payout will be ez mit is jelent pontosan?? valami 90 napos felulvizsgalatrol is meg h a rendszer eszlet valami cslast. koszi elore is a segitseget
süti beállítások módosítása