Legújabb csengőhangok

007 Csengohangok 120x600

Stockphoto blog

Stock fotózással kapcsolatos információk. Aki szeretne fotóival pénzt keresni, az itt megtalálja a számára megfelelő ügynökséget! Nem csak profi fotósoknak van lehetőségük pénzkeresésre! Bárki regisztrálhat és tölthet fel képeket értékesítésre. Jó böngészést, regisztrálást, töltögetést! Bárkinek gondja akad a regisztrációval, szívesen segítünk! Várjuk a te hozzászólásodat, véleményedet és kérdéseidet is. Üdv Maxatee

Póker termékek

Utolsó kommentek

STOP SPAM mozgalom

Stop spam mozgalom!

Címkék

123rf (13) absolutvision (1) adó (1) agency (19) alamy (2) állvány (1) andresr (3) arcurs (2) bankkártya (1) banner (23) bigstockphoto (4) blog (3) bnps (1) business (3) canon (1) canstockphoto (3) credit card (1) crestock (2) csekk (1) digitalstock (1) divat (1) dollár (1) dreamstime (10) dreamstimefotó (1) egészség (1) engedély (1) éület engedély (1) featurepics (5) felszerelés (1) feltöltés (1) fénykép (2) fényképezés (2) fényképezőgép (1) film (1) fizetés (2) fotó (42) fotolia (8) fotósuli (1) fotóügynökség (1) fotózás (25) fotó ügynökség (9) free (2) galéria (1) gallery (1) gettyimages (2) grafika (1) gyűjtemény (4) hunstockphoto (1) image (1) imagecatalog (1) ingyenes (2) iskola (1) istockphoto (12) jogdíjmentes (34) joruba (1) jutalék (1) kép (32) képgaléria (2) keyword (1) kulcsszó (1) luckyoliver (6) mastercard (1) maxatee (2) microstock (15) micro agency (6) modell (1) modell engedély (1) moneybookers (1) nikon (1) objektív (1) objketív (1) online fizetés (1) paypal (3) pénz (8) pénzfogadás (1) pénzkeresés (50) pénzküldés (1) photo (41) photo agency (33) picture (2) portré (1) prostockmaster (1) royalty (34) royaltyfree (2) royalty free (32) shutterstock (15) statisztika (1) stock (41) stockfotó (2) stockphoto (6) stockphotoblog (25) stockphotogallery (5) stockxpert (13) stock fotó (34) stock photo (6) stúdió (1) suli (1) szavazás (2) tanítás (1) ügynökség (38) upload (2) vaku (1) vélemény (1) videó (9) visa (1) werk (2) yuri (3) yuri arcurs (4) zoonar (1) Címkefelhő

Blog érték


My blog is worth $4,516.32.
How much is your blog worth?

2007.05.03. 16:00 Maxatee

Istockphoto

Royalty free stock photo agency - Jogdíjmentes fotóügynökség

Az egyik legnívósabb micro stock ügynökség. Ezt az ügynökséget csak tapasztaltabb fotósoknak, grafikusoknak ajánlom! Nagyon megvállogatják a feltöltött anyagokat, de az eladásokat tekintve jónak mondható! Lehetőség van fotókon, vektoros grafikákon kívűl videók és flash animációk feltöltésére is. További hasznos információk a kommentekben. Várjuk a te hozzászólásodat, véleményedet és kérdéseidet is ezzel az oldallal kapcsolatban. A lenti bannerra kattintva lehet regisztrálni. Regisztráció előtt a böngészőben a beállításoknál a cookiek (sütik) törlése javasolt.

View My Portfolio

_______________________________________________________________________________
A pókerezést kedvelőknek ajánlom a poker.xlicit.hu oldalt, érdemes licitálni...

81 komment

Címkék: fotó kép banner pénzkeresés royalty free photo stock royalty ügynökség stock fotó 123rf photo agency jogdíjmentes istockphoto stockphotoblog


A bejegyzés trackback címe:

https://stockphoto.blog.hu/api/trackback/id/tr3266799

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Snowlake 2007.05.04. 12:35:45

Valóban ez az a stock ügynökség ahol legjobban megvállogatják a képeket! Ide a legnehezebb képeket feltöltni! Nagyon sok képet visszautasítanak, amiket más stock ügynökségnél egyből elfogadnak. Ennek ellenére eladások számát tekintve szerintem nem a vezető ügynökség. Vektoros grafikákat még nehezebb elfogadtatni. Sokan vannak akik exklúzívan csak ehhez a stock ügynökséghez töltenek fel, de én nem támogatom az exklúzív feltöltést. Szerintem többet lehet keresni, ha több ügynökséghez van valaki beregisztrálva, annak ellenére, hogy az exklúzív fotósokat jobban reklámozzák.

Vektorman 2007.05.04. 12:44:17

Igen valóban nehéz ide feltölteni. Ahhoz hogy vektorokat lehessen feltölteni, először 3 nagyon jó mintát kell feltölteni. Nekem 3. próbálkozásra sikerült csak bekerülnöm. Bár akkor is sokat visszautasítottak minden féle indokkal. Kezdőknek nem ajánlom ezt az oldalt, mert nagyon sok bosszúságot okozhat.

Pokerface 2007.05.04. 14:55:46

Szerintem az oldal célja az hogy megtalálja a legjobb fotósokat és később egy teljesen zárt, exkluzív ügynökséggé vállni. Halottam már ehhez hasonló esetet. Az elején, hogy gyüljön a kép, elég sok fotósnak adtak lehetőséget a feltöltésre, később mikor megvolt a megfelelő mennyiség, már csak az álltaluk kiválaszotott fotósnak volt lehetősége feltöltésre. Persze akinek nem adtak több jogot a feltöltésre, a már fennlévő képeivel még kereshetett pénzt azután is, csak több képet nem rakhatott fel az oldalra. Valószínűleg ez lesz az Istockphoto esetében is. Hisz valamivel ki kell majd emelkedni a többi royalty free stock ügynökség közül. A verseny egyre nagyobb, ami persze nekünk fotósoknak csak jó...

Maxatee · http://stockphoto.blog.hu 2007.05.04. 19:20:40

Vektorman gratulálok, kevés embert ismerek, akinek sikerült bekerülni a vektoros részbe az Istockphoton.

Valóban Pokerface-nek lehet igaza, de majd idővel elvállik. Ha jól tudom egy nagy "hagyományos" ügynökség áll az istockphoto mögött. Akinek ezen az oldalon a fotói, grafikái közül sokat lefogadnak az már profinak nevezheti magát :)

Üdv: Maxatee - admin

nyul 2007.05.06. 20:27:33

Szia, nem hiszem, hogy excluzív ügynökséggé válnának. Elég sok menő microstock fotós döntött úgy, hogy nem-exluzivan, több ügynökségnél árulja a képeit. Sok régi profi is érkezik manapság a tradícionális stock-ból. Nagyon kibabrálna magával az az ügynökség, aki ezeket kirekeszti. Ettől nem kell tartani. Más kérdés, hogy az IS nem vágyik sok új és közepes fotósra. Nagyon válogatnak és az újakat direkt szivatják egy kicsit, hogy lássák, bírják-e a gyűrődést. Ezt végig kell csinálni. De ők a legnagyobbak, megtehetik.

kacat 2007.05.07. 14:32:46

Üdv Nyul mester!
Örülök hogy te is itt vagy a hozzászólok között. Utólag is gratulálok az IS-en a hét képedhez. Ha jól tudom egy hétig virított a címlapon a képed. Ez mennyit jelentett eladás szempontjából?

repasil 2007.05.07. 20:57:45

Eleinte kínszenvedés ez az oldal (még itt tartok sajna). A többi után meg pláne. Sírógörcs kerülgeti az embert, amikor a tökéletes minőségű képeket sorra dobálják vissza nevetséges és kitalált indokokkal (zaj, jpeg artifact, stb.) csak a szűrés és a kitartás tesztje miatt. Nem is lenne ezzel különösebb probléma, ha nem lenne egy rémálom a feltöltés és nem venne el az ember idejéből szó szerint akár órákat is. Viszont, ha bent vagy a sűrűjében, akkor már ok...

nyul 2007.05.08. 10:51:56

Kacat: igazán nem jelentett komoly eladás növekedést. Az adott képet persze baromi sokan értékelték, kapott szép számmal letöltést is, de nem extrém, nem annyi mind gondolnánk.... más kép is szokott ennyit, ekkora hátszél nélkül is. Viszont biztos vagyok benne, hogy jó páran rám találtak és megjegyezték a portfoliómat, vagyis hosszabb távon tuti számít. Nagyon örültem neki. Elsősorban a dicsőség és az elismerés miatt. Meg a creative networkom is mintegy tizenötszörösére gyarapodott :)

Ubi: sok tökéletes képemet dobták már vissza, amelyekről fél év múltán már azt gondolom, hogy gázosak. A stock átformálja az ember látásmódját. :)

MakróFotós 2007.05.08. 19:24:53

Itt van a legkevesebb képem.Nagyon szigorú az elbírálás, de azt kell mondjam 100%-ig jogos. Nagyon fair cég, pl. volt egy cikksorozat ahol a 40 képnézegető reviewerrel készült interjúkat közölték. Így megnézhette az ember, hogy kik rostálják át a stockfotókat. A cég a Getty images tulajdona akik ezúton szakítanak a növekvő microstock piacból is. A képekért viszonylag jól fizet, bár az eladási ár 1/5-t kapja a fotós. A mérettől függően van az árazás.Ha maximális méretben veszik akár 1ß-t is lehet kapni képenként.Kínszenvedés a feltöltés a nagyon precíz kategorizálási, kulcsszavazási rendszer miatt. Egyenként kell a képeket feltölteni a webes felületen. Egy hét alatt összesen 15 képet lehet nem exkluzív fotósként feltölteni. Töredékét sem használtam ki, a fentebbi okok miatt. Mivel azonos felületen lép be a vevő és az eladó, így elképzelhető, hogy megüzeni a designer, hogy hol használta fel a megvett képet. A Designers spotlight menüpontban is fel lehet fedezni a kész alkotást, amihez az innen származó képeket használták fel. Profiknak úgy gondolom ,hogy kifizetődő lehet a site, valószínűleg jobban tudnak keresni itt, mint a shutteren. Itt is megismétlődött velem ami a fotolián - 1-1.5 hónapig nem vettek semmit.Aztán valaki vett és ez felbátorított másokat is. Ha sikerülne bővítenem a portfoliómat minőségi képekkel úgy gondolom itt lehetne keresni.

Mice007 2007.05.10. 21:22:12

Tul nagy tapasztalatom nincs, ez volt az elso oldal amivel megprobalkoztam, masodik nekifutasra fogadtak el a kepeimet... Nagyon korrekt kritikat irtak, teljesen jogos volt amibe belekotottek, nagyon jol lehet tanulni belole. Mar csak a letoltesekre varok :D

udv

Maxatee · http://stockphoto.blog.hu 2007.05.10. 21:40:23

Kedves Mice!

A legkeményebb oldallal kezdtél :).
De így már csak könnyebb neked a többi oldalra regisztrálni! Ajánlom a Shutterstock, Stockxpert, Dreamstime, Fotolia oldalakat. Ezeken több lehetőséged van a pénzkeresésre. Persze a több sem elhanyagolható...:).
Fejlődés szempontjából viszont hasznos kritikákat valóban csak az Istockphoton kap az ember. A többi oldal csak valami kurta válasszal vissza utasítja és akkor nem tudja az ember miért nem jó amit csinált.

Ezért ajánlom a párhuzamos feltöltést! Én ha készítek egy fotót, grafikát, akkor azt egyből feltöltöm az össze oldalra.

Üdv: Maxatee - admin

Mice007 2007.05.11. 01:44:03

Hali

Jaja egy kedves baratom ajanlotta az istockot de egybol beleszerettem, nagyon jo a szinvonal, mar csak tobb stockfoto gyanus dolgot kene gyartanom. Shutterstock-ra beregisztraltam ma az itteni irasok alapjan... tobbire meg nem jutott idom.

Koszi, udv.

Mantur - a kezdő stock fotós 2007.05.11. 12:43:38

Én is az Istockkal kezdtem, valóban színvonalas ügynökség és valóban nehéz ide a feltöltés. Egy időben abba is hagytam, mert nem volt hozzá türelmem. De ez a blog segített rátalálni más ügynökségekre is. És így újra belelkesültem. Tegnap be is regisztráltam mindehova. Hamarossan megkezdem a feltöltést is. Nektek is ajánlom, hogy regisztráljatok be a többi oldalra is.

Amúgy átnézegettem a top képeket az oldalakon. Valóban egy kis szemléletválltásra lesz szükség ahhoz, hogy sikeres stockos legyek, ne pedig csak aprópénzt keressek.

Jó fényeket kíván egy kezdő de lelkes stock fotós :)

yoz 2007.05.15. 15:09:20

Nekem pozitív tapasztalataim vannak az oldallal. Tényleg sokszor utasítanak vissza (nálam kb. 30%-ot), de csak jogvédelmi okokból. Ha ezeket megoldom, akkor általában 95%-ban elfogadják a feltöltött fotóimat. Kereset szempontjából: eddig leginkább itt sikerült képeket eladnom (eddig 52-t - 2 hónap alatt).
Szumma: Más oldalak sokkal válogatósabbak és kevesebbet lehet eladni (pl. a Canstockphoto-t nem ajánlom)

repasil · http://www.gehrel.com 2007.05.22. 09:56:27

nyul: igen, ez tuti így van hiszen én magam is tapasztalom, de azért valjuk meg őszintén sokszor csak a szopatás miatt csinálják. Na meg ugye a stockozás tipikusan az a fotós biznisz, ahová a lehető legtökéletesebb képminőség kell (a minimum követelmény igazából az 5D minősége). Az én 350D-m alkalmatlan ide, de még van pofám megjelenni vele, mert ez van (még a 30D sem alkalmas erre). Szóval ha nagymenő akar lenni az ember, akkor bizony minden egyes fillért be kell fektetni az elején vérprofi cuccokba (számítógép, monitor, gépváz, objektívek, vakuk, modellek stb.). Ezek nélkül csak jófajta zsebpénz lesz belőle.

[imi] · http://twitter.com/forgoimi 2007.05.25. 01:05:05

repasil: nem tudom ez honnan jött neked, hogy a minimum követelmény az 5D. aki alkalmatlan erre a feladatra az 5D-vel sem keres egy fillért sem, ismerek is ilyen embert. az a fajta aki macbook pro-t vesz, hogy a kávézó asztalán is tudjon netezni. pana FZ20-ast ismerek aki ebből él és jól figyelj: canon a70-es géppel dolgozik egy másik aki szintén ebből él.

yoz 2007.07.18. 23:21:37

update: megjött az első kifizetés, és minden teljesen rendben zajlott. Közben regisztráltam a shutterstockra, de mégis az iStockphoto maradt a legjövedelmezőbb. A shutterstockon csak a friss képeket veszik, de az IS-en állandó a kereslet.

joruba 2007.08.09. 15:56:57

Hogy a 350D nem elég ide, azt én is kétlem, akkor akkor már inkább az objektív számít, bár megjegyzem nagyon sok olyan képem van fenn, amit a szokat szapult 18-55-el, vagy a szintén nem éppen csúcs kategóriájú 17-85-el készítettem. Sőt (igaz amolyan kivételként) még egy 3 mpx-eles Canon S1-el késült képem is fennt van két oldalon is.

Ungor Ferenc · http://web.axelero.hu/ungorf/ 2007.09.28. 09:17:42

Én annake ellenére, hogy nagyon sok képemet visszautasítottak szeretem ezt az oldal, és itt tanultam a legtöbbet. Ez az az oldal, ahol veszik a váradságot, és még egy képrészletet is kivágnak az eredetiből, megmagyarázva, hogy hol van a képben a kritikus rész, ami miatt nekik nem kell. Így minden egyes képpel tanulok, és legközelebb már ezeket el tudom kerülni. A Shutterstock után szerintem itt lehet a legjobban keresni. Nekem itt van a legkevesebb képem, mégis itt jön a legtöbb dollár.

Maxatee · http://stockphoto.blog.hu 2007.09.28. 09:51:35

Kedves Ferenc!

Gratulálok a sikereidhez! Az Istockphoto-val kapcsolatban osztom a véleményed. Csak tanulni lehet belőle. Amit ott elfogadnak, abban biztos lehetsz, hogy megüt egy bizonyos színvonalat és a többi oldalon is elfogadják.

Üdv Maxatee - admin

finnegan · http://people.brandeis.edu/~ogergo/PhotoBlog 2007.10.02. 19:24:14

Halli Maxatee, egy bokolo sort meger, hogy annak idejen felhivtad a figyelmemet a blogodra es a stock vilagra. Remelem majd *profitalsz* is belolem, en megteszem a tolem telhetot.

Ami lenyegesebb tapasztalat ennel a szemelyes megjegyzesnel: elegge megdobbentem, de miutan bedobtam a kepeimet a nagyobb mikorokhoz, a low-profile cegek (fotolia, dreamstime, bigstock) gyorsan atengedtek viszonylag jo szazalekkal (mar amennyire volt idom), annak ellenere, hogy csak izlelgetem egyelore ennek az uzletnek a sajatossagait, aztan jottek a kisebb pofonok: stockx: ez oket nem erdeklo biznisz, SS: hmmm, szepek de zaj, majd vegul ezek utan mar legnagyobb dobbenetemre istock elbol elfogadta a jelentkezest.

Most mar csak a mac cinema displayt kell lenyulnom a szomszed irodabol, s egy kalibracionak alavetni.

Udv-
finnegan

kavita · http://albumo.com/affiliate-referral/1200/portfolio 2007.10.03. 01:39:08

Sziasztok.

Egy uj ügynökséget szeretnék a figyelmetekbe ajánlani, most indul(t)

Fizetnek a képfeltöltésért mivel nincsen meg a megfelelö mennyiségü kép a képbázisban, és ha elérik a 200ezer db határt akkor megkezdik a marketing tevékenységet.
Ha elfogadnak 250 db képet kapsz 25 dollárt, és ha elérted az elfogadott 1000képes határt akkor további elfogadott képért 0,1dollárt adnak egészen 250dollárig.
Nagy százalékban fogadják el a képeket.

Ha regisztrálni akarsz akkor itt tudsz:

albumo.com/affiliate-referral/1200/portfolio

Maxatee · http://stockphoto.blog.hu 2007.10.03. 11:26:56

Kedves Finnegan!

Hát bizony ez van, teljesen kiismerhetetlenek ezek az ügynökségek! Nekem 2 év alatt nem sikerült rájönnöm... :)

Üdv Maxatee - admin

Vezu 2007.10.18. 10:25:03

Sziasztok! Mostanában kezdtem elgondolkozni azon, hogy stock képeket készítsek és megkísérelném eladni is őket. Egyenlőre nincs se cégem, se bankszámlám, semmi ilyesmi :) A kérdésem az lenne, hogy pénzügyi szempontból hogyan is működik az egész. Azt értem, hogy ha eladják a képet, akkor a nekem járó összeget PayPal-on keresztül a bankszámlámra utalják, csak azzal nem vagyok tisztában, hogy ehhez kell-e valami céges megoldás, illetve kérnek-e számlát, vagy az utalás milyen jogcímen fog megjelenni a számlámon. Mert ugye nem mindegy, hogy az emberről még lehúz hét bőrt valami hatóság, vagy nem.

Sajnos nem szeretem a pénzt, úgyhogy az a balfék vagyok, aki az ilyen pénzügyi üzleteket mindíg bebukja, úgyhogy szívesen venném valami tapasztaltabb kolléga jótanácsait is. Ha nem akartok ilyesmiről itt beszélni, szívesen adok mailcímet is.

Köszi :)

Ungor Ferenc · http://web.axelero.hu/ungorf/ 2007.10.18. 15:55:37

Nem kell hozzá cég, és nem kell számlát adni, bankszámla viszont kell (elvégre ide kapod a honoráriumot). A pénzügyi rész viszont érdekes lehet, mert a paypal egy internetes vásárlást segítő oldal, és honnan lehet megmondani, hogy miért jött pénz a számládra. Vettél volna valamit és ahhoz szükséges pénzt tetted fel, ami miután nem sikerült az üzlet visszakéred? Vagy eladtál egy használt tárgyat és azt kaptad meg? Szóval szerintem eléggé követhetetlen, hogy egyszercsak miért jön pénz a számládra, ha egyáltalán jön és nem egybőli vásárlásra költöd. Mert akkor ugye nem pénzt kapsz, csak egy megérkezett termék lesz a végeredmény. És még az is előfordulhat, hogy azért csinálsz képeket, hogy ingyen kapd meg másokét. Sajnos én annyira nem vagyok jó angolban, hogy mindegyik hely sokoldalas leírását végigolvassam, de volt olyan aki állította, hogy mi már levont összeget kapunk, ami után elvileg már nem kell adózni.

Hodito 2007.10.19. 14:16:06

Hali Vezu! Itt van róla bővebb infó, nem te voltál az első aki felvetette ez a "problémát"!
stockphoto.blog.hu/2007/05/06/stockxpert
üdv Hodito

szerintem u.i: kint adóznak helyetted, de amint behozod drága kis hazánba ismét lehet róla adózni....de ténylegesen egy könyvelő tudna ehhez okosat hozzátenni...

X-polgártárs · http://graffitik.blog.hu 2007.10.19. 15:03:22

Minden jövedelmet be kell vallani és minden jövedelem után adóznunk kell...adózatlan jövedelem csak a honatyáknál létezik. :) Elméletileg azután is adónod kellene,ha rögtön elköltöd a paypalon lévő pénzed képekre vagy bármi másra...mert ha nem,akkor mindenki barterolna és az államnak nem lenne bevétele.
De az is igaz,hogy kis összegekkel nem foglalkoznak,mert nem is olyan feltűnő. Nem vagyok benne biztos,de olyan 1 millió forintig nem érdekli őket pénz felvételnél. Utána lehet,hogy jelenteniük kell az Apehnak.Meg be akarnak vezetni olyan törvényt,hogy nagyobb felvételnél a bankos kislány (!) ki fog kérdezni,hogy honnan van a pénz és mire akarod költeni...mi köze van hozzá? Amig a honatyák (párttól függetlenül) lenyúlhatnak pénzeket,ne turkáéjanak az én zsebembe. :)

Vezu 2007.10.21. 11:30:23

Köszi! Sokat segítettetek :) Most már csak bankszámlát és PayPal regisztrációt kell csinálnom :) Meg persze még több jó képet, hogy elkezdhessem feltölteni őket.

u.i.: Mi a véleményetek arról, ha külföldön nyitok bankszámlát és arra utaltatok, akkor azt nem hoztam be az országba :)
Persze lehet, hogy ez hülyeség :(

X-polgártárs · http://graffitik.blog.hu 2007.10.21. 16:07:12

Ha külföldön nyitsz számlát,ahhoz eleve ki kell utaznod a számlanyitáshoz mindenféleképpen,plussz nem árt ha beszéled az országod nyelvét.
Behozhatod az országba,ha hazautalod magadnak,de akkor is megkérdezheti az APEH,hogy honnan van...vagy ha pl Szlovákiában nyitsz fiókot és oda jársz ki mindig,hogy felvedd készpénzben. Ha budapesti vagy kb 50-60 km a szlovák határ.

Hodito 2007.10.22. 12:51:18

Hali!
Ezen már én is gondolkodtam, hogy külföldön kellene bankszámlát nyitni. Pl Ausztriában - azt a nyelvet talán többen beszélik. Készpénzes felvétel minek? Először is ott az online ügyintézés, másodszor egy bankkártya és máris fel tudod venni a pénzt bárhol a világon.
Szerintem...:)

X-polgártárs · http://graffitik.blog.hu 2007.10.22. 12:58:40

Azért készpénzes, mert szerintem kurva sokat levonnak ha külföldön akarsz felvenni pénzt.
Vagy még ott van a Bank of China, gondolom ők elnézőbbek, mint a többiek. :)

Vezu 2007.10.23. 10:53:50

Úgy tudom, hogy Ausztriában a határhoz közeli bankfiókokban van Magyar ügyintéző. Gondolom, hogy cserébe a soproni németül is beszélő fogorvosokért :)
A banki ügyletekhez meg nem nagyon értek, de ha jól tudom, bizonyos bankkártyákkal (majdnem) bárhol a világon felvehetsz pénzt, tehát nem kell hozzá kiutazni.
Az persze kérdés, hogy a PayPal hogy reagál arra, hogy Magyar vagy, Magyar mailcímmel és Ausztriában van a bankszámla, amire utalniuk kell.

X-polgártárs · http://graffitik.blog.hu 2007.10.23. 12:47:12

Ausztria is jó. Persze,hogy felvehetsz pénzt,csak nem mindegy hogy ingyen vagy mondjuk 3000 forintért. Szemetek a bankok.
PayPal-on csak saját magadnak utalhatsz pénzt,másnak nem?

Hodito 2007.10.23. 14:34:14

Szerintem teljesen felesleges külföldön bankszámlát nyitni. Az APEH nem foglalkozik pár százezer forint sorsával. Ha majd milliókat keresel a stock fotókkal akkor már lehet ezen gondolkodni. Amúgy még kb. 3000 forint sem sok szerintem, ha mondjuk havonta egyszer felveszel egy nagyobb összeget.

Levi 2007.10.26. 08:37:36

Sziasztok. Mi történt az IS-en.Eltünt az összes fotóm.Szortiroztak?Persze értesítést nem kaptam semmiről.

zsbanhidi 2007.11.10. 20:59:22

ÉS benn... :D

3 kép, mind a hármat elfogadták, de kettőhöz kommentet írtak.. Hogy mit kéne másképp... :DDD

DE ELFOGADTÁÁÁÁK!!!!!!

SS-en várok még, nagy bizadalommal...

:DD

espm2 2007.11.14. 08:57:21

Sziasztok!

Már régóta fotózok, de csak most fedeztem fel, hogy van ilyen lehetőség is az interneten. Szeretnék ebbe a dologba belekezdeni, és lenne egy-két kérdésem a tapasztaltabbakhoz. Szóval:

1.) Elsőként melyik céget/cégeket ajánljátok, hol kezdjem el?
2.) Több helyre is feltölthetem ugyanazt a képet?
3.) Belepiszkálhatok a képekbe, (Pl. PhotoShop-al) vagy teljesen eredetinek kell lennie a képeknek?

Hodito 2007.11.14. 10:03:45

hali ESPM2!
1. Shutterstock, Istock, Dreamstime, Fotolia, 123rf.com, Stockxpert, ide érdemes regisztrálni. Ezekre itt a blogon keresztül tudsz regisztrálni, maxatee által a bannerokra kattintva.

2. igen több helyre is feltötlheted, csak így nem lehetsz kizárólagos, amit én nem is ajánlok.

3. Bele :)

u.i. ha alapossan átolvasod a blogot, bőven találsz ezekről a dolgokról infót....

realzsbanhidi 2007.11.22. 10:24:47

Esetleg a feltöltőprogi linkjét lehetne mégegyszer? PLS! Nem találom sehol..

Maxatee · http://stockphoto.blog.hu 2007.11.22. 14:01:02

Kedves Realzsbanhidi!

Itt van róla bővebben infó:
stockphoto.blog.hu/2007/09/28/prostockmaster_a_feltoltest_segito_progr
Amúgy jobb oldalt van a tartalomjegyzék...:)

Üdv Maxatee - admin

zsbanhidi 2007.11.22. 23:02:19

respect...

Cipó 2007.12.05. 00:28:30

Sziasztok. Elolvastam az oldalt, köszönöm a sok hasznos információt.

Most kezdtem, 9 képem van fent eddig amit elfogadtak, egyiket letöltötték már.

Én is azt tapasztalom, hogy eszetlenül utasítanak el és fogadnak el dolgokat. Kristálytiszta képre azt mondták, hogy zajos, majd egy másik undorítóan zajosat meg azonnal elfogadtak. Szerintem nagyban szerepet játszik, hogy kihez kerül a képem.

Olvastam tőletek, hogy valahol látni (designer spotlight), hogy mire használták fel a képem. Pontosan hogyan lehet ott megtalálni?

S azt meg tudom nézni valahol, ki az személy szerint aki letöltötte?

Másik kérdésem, hogy valaki kérte már csekken a honoráriumot? Az működőképes?

Üdv
Cipó

Maxatee · http://stockphoto.blog.hu 2007.12.06. 12:21:19

Kedves Cipó!

Designer spotlight-nál úgy nem lehet keresni, hogy a te képedet, hol használták fel. Csak ha böngészel és rátalálsz véletlenül. Legalábbis én még nem találtam, ilyen keresési lehetőséget.

Csekkes dolgot próbáltam az elején és működött, de nem ajánlom, mert lassú, macerás stb...
Inkább a paypalt, v. moneybookerst!
Itt tudsz regisztrálni: stockphoto.blog.hu/2007/10/25/online_fizetesi_rendszerek

Üdv Maxatee - admin

CIpó 2007.12.06. 13:09:56

Köszönöm a segítséget.

Paypal-al az a bajom, hogy dombornyomásos hitelkártya kell hozzá. Nekem olyan nincs. Mondjuk nem is néztem, hogy mennyire macerás olyat beszerezni. De ha egyszerübb akkor elintézem a bankommal.

Az is eszembe hutott, hogy talán a csekknek kevesebb nyoma marad. Utalás örökre visszakereshető, csekket meg ha beváltom, nem kötik össze a nevemmel (talán)

palacsinta 2007.12.12. 11:43:03

Sziasztok!

Hol tudom megnézni, hogy kizárólagosan regisztráltam-e a honlapon vagy sem? Nem emlékszem, viszont még nincs elfogadva képem, ezért gondolom nem jelenik meg feltöltőként a profilom.

Ha kizárólagosságot pipáltam be anno, akkor ettől még tölthetek más oldalra is, csak nem az istock-os képeket, ugye? Nem tudom, hogy jól értelemezem-e?

köszi,
d

Maxatee · http://stockphoto.blog.hu 2007.12.12. 18:59:20

Kedves Cipó!

Csekknek is nyoma marad szerintem! Csak úgy nem fogják odaadni neked a pénzt. Személyi, stb, sőt valahol csak bankszámlára fizetik ki pl....
.
.
.
Kedves Palacsinta!

Account/Tools/Exclusivity Program
Ez jobb oldalt lesz, a Portfolio, Uploda rész alatt. Ha minden igaz....:)

Üdv Maxatee - admin

neilonzacsko 2007.12.13. 15:30:34

Sziasztok
istoskra próbáltam már kétszer vectorral bekerülni, most megint próbálNék de megváltozott a feltöltési rendszer. tüttő vagyok angolból, ezt írják:

Please upload 3 different samples of your vector illustrations. Remember, the more diversity you can show us in terms of subject matter and style, the easier it will be for us to access your potential as a contributor. Each sample must be saved as an Adobe Illustrator 8.0 EPS file, then placed into a folder and zipped individually. We also require an RGB thumbnail 'preview' for each sample, sized 250 pixels max.

alatta van 2 feltöltő ablak


Sample Thumbnail Location:

Sample File Location:

tujátok mit melyikbe ?

neilonzacsko 2007.12.13. 21:29:03

megvan

felsőbe jpg alsóba eps zipben


hol lehet beállítanizt istockon, hogy a profilomban ne a nevemet írja ki hanem pl egy becenevet ?

CIpó 2007.12.14. 09:18:11

Köszönöm a segítséget, akkor majd paypal-al fogom én is....ráérek még regelni

[m] 2007.12.16. 00:47:25

Sziasztok!

Vectort próbálok feltölteni istock-ra
az epst csomagolom zib-be ahogy kell de sehogy sem akarja elfogadni egyiket sem..

Mindig ezt írja:

Your uploaded sample file is not a valid ZIP file.

hogy tudok nekik jó zippet készíteni?
valakinek volt hasonló gondja?

HELP

Maxatee · http://stockphoto.blog.hu 2007.12.17. 10:40:59

Kedves M!

Nekem is nagyon sok gondom volt ezzel! Nem csak az Istockphoto, hanem a Stockxpert is Zip-ben kéri az eps-t. Kipróbáltam minden féle tömörítőt, ami létezik, napokat foglakoztam ezzel! Rájönni, nem tudtam miért nem működik, talán a magyar operációs rendszer miatt. A megoldás a Total Commander beépített tömörítője. Rámész a file-ra és Fájl/Becsomagolás, vagy ALT+F5. Nekem ezzel működött!

Üdv Maxatee - admin

[ m ] 2007.12.18. 01:53:53

Köszi a segítséget, majd próbálkozok

fluentlime 2008.02.27. 19:49:32

Na én is jól bekezdtem ..ez az első stock ügynökség ahova be regisztráltam.
Tíz képet kértek elbírálásra..... 3at visszadobtak de a többit elfogadták.
A 3 visszadobott képemmel kapcsolatosan teljesen jogos kritikát kaptam így utólag átgondolva.

AsianFan · http://photoblog.blog.hu 2008.04.07. 02:54:26

Egyébként én is, most meg olvasom, hogy mi a pálya. :( Szóval mehetek tovább a következőre. :( Hogyhogy 10et? Tőlem csak hármat! Lehet azért, mert jól válaszoltam meg a feltett kérdéseket a lapon??

KezdőVállalkozó · http://ujvallalkozo.blog.hu 2008.04.08. 19:52:40

Egyébként hol láthatom a feltöltött fotóimat?Mert nem találok olyan menüpontot.

Cipó 2008.04.21. 21:20:32

Kedves KezdőVállalkozó:
A saját képeidet a My Uploads menüben találod amit a felső menüben találsz. Balról a harmadik.

Cipó 2008.04.21. 21:25:14

A hétvégén bejött egy információ valami Subscriptions-ről. Ez valami új dolog. Mondta, hogy autómatikusan minden fájlom ilyen lesz. Nem tudja valaki mi ez és mire jó? Ez mire jelentkezés? Nem vagyok jó angolból elovastam de nem derült ki pontosan számomra.

KezdőVállalkozó · http://ujvallalkozo.blog.hu 2008.04.21. 22:44:56

Szerintem a következő: lehet képeket venni egyenként és van "előfizetéssel". Ilyenkor a vevő előre fizet X összeget és napi Y képet tölthet le Z ideig. Szerintem ez az,amit letilthatsz.

leiszlo 2008.04.22. 07:09:32

Vektorokból 3 x 3- at kértek, de végül csak bent vagyok, :-) most kezdhetem feltölteni.
...az előfizetéses letöltéssel kapcsolatban nekünk az a fontos, hogy 0,19 $-t kapunk letöltésenként, a stockxpertnél is lehet választani, hogy szeretnél -e így eladni (bár ott 30 cent), én kikapcsoltam, azóta több a bevételem. Szerintem, ha valakinek tényleg kell a képed, akkor úgyis letölti... akkor már ne centekér.

Üdv: Leiszlo

Cipó 2008.04.22. 11:22:31

Köszi a segítséget. Akkor letiltom az előfizetést. Valóban, inkább vegyék meg teljes áron.

finnegan 2008.04.22. 17:27:30

cipo & leiszlo: az istockphoto elofizetesi rendszere erosen kulonbozik attol, amit a tobbi ceg megvalositott: itt a 19 cent minimalis ar, s nem a kepenkent, hanem elkoltott kreditenkent. Raadasul minden egyes az elofizeto szamara rendelekezesre allo kredit utan fizet az istock szazalekot, kicsit trukkos, amde eleg kedvezo rendszer alapjan: egy szelsoseges helyzetben: ha egy szombati napon az elofizetonek 480 kredit allt rendelekzesere, es csak egy kepet vesz aznap, akkor a 480 kredit vetelaranak megfelelo 20 szazalekot kapsz meg (ha nem vagy exkluziv), ami tobb, mint 10 dollar is lehet. Ertelemszeruen modellezes nelkul en nem latom at, hogy mennyire fog ez szepen muzsikalni, de mindenkeppen egy okosabb megkozelites, mint barhol mashol a mikro vilagban.

Udv-

pmarta 2008.05.13. 13:26:58

Ehhez mit szoltok?! A kepet, amivel bejutottam az Istockra, az elso feltoltes alkalmaval ugy elutasitottak, hogy meg az ujrafeltoltes lehetoseget sem hagytak meg! Hol van itt a logika?

finnegan 2008.05.13. 21:01:19

marta: az elso korben nem a kep, hanem alkotoi minoseget neznek inkabb: azt nezik, hogy amit te jo stock fotonak tartasz, az jo stock foto-e? Amikor review-ra beadod, akkor pedig megneznek minden pixelt, hogy fenyesre es kerekre van-e csiszolva ;) Ha mar bent vagy az kivalo, ha meg a kep reviewere visszadobta az aktualis kepet, amiatt ne aggodj, ebbol csak tanulni lehet. Kezdetben en is ledolgoztam magam 33%-os elfogadasi rataig, de ket keptol eltekintve elobb-utobb mindig megertettem azt, hogy mit kifogasoltak. Sok sikert, udv-

Tomee 2008.05.14. 11:01:16

Ez az elfogadási dolog nagyon érdekes. Egy ideig én is rágódtam rajta, de már nem bosszantom magam. Ez van. Van egy képem, ami az IS-en és a DT-n is a legtöbbet fogyott. Azt A CS simán elutasította. És ugyan ez megy fordítva is. Szerintem az sem mindegy, hogy kihez kerül a kép.

aGInger · http://aginger.blogspot.com/ 2008.11.18. 15:12:01

Sziasztok, kéne egy kis segítség...elakadtam az iStock-kal, mégpedig a PhotoID feltöltésénél...elvileg, ha jól értem, jpg kiterjesztésben kérnek egy hivatalos fényképet, kiollózva útlevélről, jogsiról, stb. [Upload a copy of one piece of photo identification (passport, government issued picture ID, or driver's license). File must be in .jpg format.] Beszkenneltem az útlevelem, képet kivágtam, feltöltöttem, és visszadobták. Jogsiét szintúgy...az egész scan-t kéne feltöltenem, vagy hogy? Előre is köszönöm szépen a segítséget...

finnegan 2008.11.18. 23:52:00

aginger: photo ID itt (s altalaban is) arra vonatkozik, hogy egy dokumentum, ami alapjan azonosithato vagy. Nem csak a kep kell, hanem a teljes azonosito oldal.

Ha igy kuldod (en az utlevelet kuldenem), akkor nem lesz gond.

Udv-

aGinger 2008.11.19. 10:37:30

Köszönöm, közben kaptam választ tőlük is...! Csak furcsálltam, h teljes scan-t kérnek...de elfogadták végre :) most ott tartok, hogy új képeket kéne feltöltenem, mert "These images are very similar in subject matter or style." Azt írja, ki kéne cserélnem a képeket, de nem találok erre linket, ahol megtehetném (képek alatt csak View van, és semmi másra nem tudok kattintani az oldalon). Várnom kéne, amíg frissítik az oldalt, vagy megint nem vágok valamit? Elnézést a hülye kérdésekért, elég új ez nekem, és nem leltem más fórumot, ahol megkérdezhetném...

aGinger 2008.11.21. 12:36:20

Megoldódott :)

Tomee · http://galeria.ambrits.hu 2008.12.09. 19:15:51

Sziasztok!

Kinek mi a tapasztalata az IS-el? Eddig a legjobban fizető oldal votl, de most szinte megálltak az eladásaim. Ez csak nálam van vagy más is tapasztalja. lehet tudni, hogy mi történt? Azóta tapasztalom, mióta a kulcsszavas szigorítást bevezették.

Tomee

finnegan 2008.12.10. 07:53:04

Tomee,

Jol latod :(, volt valtozas.

Szeptemberben es oktoberben volt a BM shake, ami meginditott egy ilyen nevu topicot is. Elegge ellentmondasos valtozasok tortentek a best match keresoben, ami kvalitative is furcsa dolgokat muvelt. Mindenesetre ugy tunt, hogy nehany veretes oregnek kedvezett a valtozas, es sokaknk, akik kis ebihalak voltak meg, nem. Meg olyanokra is igaz a visszaeses, mint Lajos, aki raadasul exkluzivan IS-en jelenik csak meg. Nekem kb az eddigieknek 25%-a, 30%-a az eladas: mig idaig licenszeladasok szamaban versengett IS es SS, most az eladasok ertekeben. Mindenesetre a kulcsszavazastol fuggetlen volt ez a "fejlesztes". Ha derulni akarsz, akkor a BM shake helyett a BM humor topicot keresd :) Udv-

Tomee · http://galeria.ambrits.hu 2008.12.11. 08:18:09

Köszi!
Hát ennek nem örülök :-(
Ezek szerint nekik (IS) összességében ugyan annyi az eladásuk, csak kevesebb emberre koncentrálódik, mi meg a kis halak szívunk. :-(

finnegan · http://extraszuz.blog.hu 2008.12.15. 09:23:17

Tomee,

Allitolag BM 2.0 eletbe lep(ett?) igy van ujabb remeny :) A leiras alapjan egy szep es principled modszert alkalmaznak, ami technologiailag joval elorebb van a tobbi oldal altal hasznalt keresomotorhoz kepest. Ugyhogy hajra :)

Udv-

prodanmarta 2009.02.24. 09:08:18

Sziasztok! Nekem most aktuális aGinger kérdése: szóval hogyan kell új képeket feltölteni az elutasítottak helyett, egyszerűen nem találom a megfelelő linket hozzá...

digoarpi 2009.02.24. 16:01:23

Prodanmarta.
Valószínűleg kaptál egy üzenetet,miszerint 3 napig kell várnod a következő feltöltésig,addig inaktív a feltöltő link.Türelem.

prodanmarta 2009.02.24. 17:59:11

Ja, jó. :) Köszönöm.

leiszlo 2009.12.07. 12:32:39

Halihó!

Rég jártam itt, de most meg kell, hogy osszam az örömömet veletek. Az iStockon hetek óta bent van egy képem a top 15-ben (először 12., majd 4., előző héten a 2. helyen illustration nézetben, heti bontásban). Most néztem és bekerült az összes közé. Heti nézetben a 8., illetve az illustration kategóriában az ELSŐ helyre. Az utolsó hónapra is az 5.-nek rangsorolta illustration-ban.
Elég nyűgös a feltöltés iStock-ra, de ezért megéri. A Fotolián is ugyanez a képem van bent a top-ban. Néhány hónapja még nem gondoltam volna, hogy ennyi "nagyágyú" között ilyen keresett lesz egy képem.

Jippijuppi!!!

leiszlo

GO!photo · http://microstockphoto.blog.hu/ 2009.12.20. 14:04:59

Szia Leiszlo,
Gratulalok, megerdemelt siker, kiemelkedoek az illusztracioid! Meg sok ilyet, udv- GO

melee sc 2012.06.01. 16:16:43

Sziasztok!

Hogy kell fizetésre bírni az Istockphoto-t? Van 106$ az accountomon meg van paypalom is, de nem tudom milyen menüpontban lehet azt mondani, hogy utald nekem a pénzt.

Köszi a segítséget

crativetoday 2013.05.19. 16:06:51

@Maxatee:

Tudnál nekem segíteni?
nekem még mindig nem mükszik a zip feltöltés:(

Csak az eps fájlt kell a csomagba rakni, vagy van esetleg valami a zippelés beállításánál..tuti valamit ki kellene pipálnom.
süti beállítások módosítása