Legújabb csengőhangok

007 Csengohangok 120x600

Stockphoto blog

Stock fotózással kapcsolatos információk. Aki szeretne fotóival pénzt keresni, az itt megtalálja a számára megfelelő ügynökséget! Nem csak profi fotósoknak van lehetőségük pénzkeresésre! Bárki regisztrálhat és tölthet fel képeket értékesítésre. Jó böngészést, regisztrálást, töltögetést! Bárkinek gondja akad a regisztrációval, szívesen segítünk! Várjuk a te hozzászólásodat, véleményedet és kérdéseidet is. Üdv Maxatee

Póker termékek

Utolsó kommentek

STOP SPAM mozgalom

Stop spam mozgalom!

Címkék

123rf (13) absolutvision (1) adó (1) agency (19) alamy (2) állvány (1) andresr (3) arcurs (2) bankkártya (1) banner (23) bigstockphoto (4) blog (3) bnps (1) business (3) canon (1) canstockphoto (3) credit card (1) crestock (2) csekk (1) digitalstock (1) divat (1) dollár (1) dreamstime (10) dreamstimefotó (1) egészség (1) engedély (1) éület engedély (1) featurepics (5) felszerelés (1) feltöltés (1) fénykép (2) fényképezés (2) fényképezőgép (1) film (1) fizetés (2) fotó (42) fotolia (8) fotósuli (1) fotóügynökség (1) fotózás (25) fotó ügynökség (9) free (2) galéria (1) gallery (1) gettyimages (2) grafika (1) gyűjtemény (4) hunstockphoto (1) image (1) imagecatalog (1) ingyenes (2) iskola (1) istockphoto (12) jogdíjmentes (34) joruba (1) jutalék (1) kép (32) képgaléria (2) keyword (1) kulcsszó (1) luckyoliver (6) mastercard (1) maxatee (2) microstock (15) micro agency (6) modell (1) modell engedély (1) moneybookers (1) nikon (1) objektív (1) objketív (1) online fizetés (1) paypal (3) pénz (8) pénzfogadás (1) pénzkeresés (50) pénzküldés (1) photo (41) photo agency (33) picture (2) portré (1) prostockmaster (1) royalty (34) royaltyfree (2) royalty free (32) shutterstock (15) statisztika (1) stock (41) stockfotó (2) stockphoto (6) stockphotoblog (25) stockphotogallery (5) stockxpert (13) stock fotó (34) stock photo (6) stúdió (1) suli (1) szavazás (2) tanítás (1) ügynökség (38) upload (2) vaku (1) vélemény (1) videó (9) visa (1) werk (2) yuri (3) yuri arcurs (4) zoonar (1) Címkefelhő

Blog érték


My blog is worth $4,516.32.
How much is your blog worth?

2007.10.24. 11:44 Maxatee

Stúdió fotózás - vaku

Ez egy rövid oktatófilm a stúdió fotózásról, konkrétabban a vaku használatáról. Minimális angol nyelvtudás nem árt hozzá!
 




Ajánló
• Ügynökség összefoglaló#3 - Stockxpert - LuckyOliver
• Gettyimages stock fotók, videók gyűjteménye - videó
• Milyen felszerelést használsz?
• Ügynökség összefoglaló #2 - Istockphoto - Fotolia
• Ügynökség összefoglaló #1 - Shutterstock - Dreamstime
• Shutterstock royalty free stock photo agency - jogdíjmentes fotóügynökség
• Paypal online fizetési rendszer

11 komment

Címkék: fotó kép videó divat pénzkeresés fotózás photo portré gyűjtemény stúdió stock agency ügynökség jogdíjmentes


A bejegyzés trackback címe:

https://stockphoto.blog.hu/api/trackback/id/tr69204000

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Redhot 2007.10.24. 13:17:51

Sziasztok!
Először is nagyon tetszik a blog, sok hasznos adat, infó található rajta.

Lenne egy érdekes kérdésem: mi van akkor, ha van például egy tárgy amit szépen lefotózok, minden jó, szép. Ugyanazokkal a jó beállíátsokkal csinálok róla 2-3 db fényképet. Egyiket feltöltöm pl. a Shutterstockra, Fotolia, Stockxpert. A másikat meg az Istockphoto-ra, a harmadikat meg mondjuk a Dreamstime-ra de azokat már kizárólagossan.
Remélem érthető volt a felvetésem. Mi a véleményetek?
Köszi Redhot

X-polgártárs · http://graffitik.blog.hu 2007.10.24. 13:49:15

Egyébként nagyon vagányan tartja egy kézzel a gépet a csávó. :)

Vezu 2007.10.24. 16:04:16

Tanulságosak, de nem világít szépen az ombre. Középhaladónak nevezném. Pl. kihagyta a gégenfényt. (hátúlról jövő megvilágítás, vagy élfény, esetleg hajfénynek is nevezik) Portrénál szinte elengedhetetlen, még ha néha nem is látszik a képen, ugyanis lapos lesz nélküle a modell feje :) Meg az ilyen fehérhátteres képeknél szokott az ember egy bazi nagy fényt fellőni a plafonra, vagy a háttérre (vagy ki hogy), hogy kiüsse a hátteret. Vagy van aki átvilágítja a hátteret, mint az oldalon lévő egyik stockfotós kisfilmben az srác az ajándékcsomagos modellel.
Szerintem csak azt az izét reklámozza a vakuján. Én megőrülnék, ha egy ilyen valamit kéne a táskámban cipelni :) Ezek a bigyók különben általában meghülyítik a rendszervakuk fénymérését.

kavita 2007.10.24. 18:17:03

Na megnéztem ezt a kisfilmet. Nagyon izgalmas volt. Két dolog tetszett különösen. A szőke nő piros ruhában, de föleg a kifinomult stilusa, ahogy kezelte és lereagálta a pasi okfejtését. ÁÁÁÁÁÁÁÁÁ, uhhhhhhhhhhhh, ááááááááááá.

A másik ez egy reklám, méghozá a fotozás közben megéhező fotósok számára. Ezek a müanyag izék ha jól értettem ( hiányos angol tudás) szóval ezek sajtreszelök. Az elve pedig az hogy vaku fénye olyan sebességgel bocsátja ki a fény( fénysebeség) hogy a müanyag szürő felső felébe helyezet sajt, a másodperc milliomod réssze alatt megolvad, majd gyorsan saját tömege által és a föld gravitációja miatt lereszeli magát és abba a fehér tálba összegyül. Sok fajta kiszerelésben kapható ahogy mutatta a srác, más más reszelőmérettel.

ááááááá

Vezu 2007.10.24. 18:22:03

Csak felhívom a figyelmet, hogy a film végén vannak még linkek más hasonló kisfilmekre, amik talán tanulságosabbak.

kavita 2007.10.24. 18:26:42

Vezu, azt nem is néztem:))9

Te nem dolgozol hogy ennyire sok időd van? Ami nem baj mert örömmel olvasom amiket irsz, és alinkeket is mégnéztem, fantasztikus képek vannak, nem hiába egy két müvész a kedvenved. Bámulatos képek. Pont mondtam is Atteenek hogy pörögnek itt az események nem gyözöm olvasni az ujabb és ujabb infokat.

Vezu neked nincsen a neten galériád?
Weblap, vagy hasonló?
Mióta fotozól?

Vezu 2007.10.24. 20:59:22

De dolgozom :) csak nem minden nap. Van hogy három napig nem alszom, aztán van olyan is, hogy 4 napig semmi :(
Most éppen retusálok, úgyhogy amúgyis a gépnél ülök és kell a kikapcsolódás :)

Sajna még nincs kész a weboldalam, de remélem, hogy hamarosan meglesz.
Addig ajánlhatom a myspace oldalam, ugyan itt csak a hobbiból készült képeim vannak:
www.myspace.com/attilavenczel

habár a Budapestesek megjelentek naptárban.

Maxatee · http://stockphoto.blog.hu 2007.10.24. 21:35:02

Kedves Vezu!

Köszönöm a hasznos hozzászólásokat, szerintem nem voltak hiábavalóak...és ezután is várjuk a véleményedet, mert amint látom fotózás terén te elég gyakorlott vagy. :) A többi videót is majd megosztom, csak szépen sorjában.

Stock oldalakon is fenn vagy?

Üdv Maxatee - admin

Az első, azaz Redhot hozzászólására hívnám fel a figyelmed/figyelmetek! Mi a véleményetek? Megvalósítható?

Vezu 2007.10.24. 22:02:23

Üdv Maxatee!

Már egy pár éve csinálom:)
Nem vagyok fent microstock oldalakon. Eddig megrendelésekre dolgoztam, vagyis most is. Meg grafikus is vagyok (de azt nem mindig szeretem). Autókat, italokat, kajákat, tárgyakat, tájakat néha nőket és férfiakat is (de azt csak módjával:) ) fotózok.
Mostanság gondolkoztam el azon, hogy készítek stock fotókat, csak jól meg akarom gondolni, hogy hogyan és hol adom el őket. Mert nem mindegy.
Nem tudom, hogy ebből meg lehet-e élni, de nekem szimpatikusabb lenne, ha nem kellene az ügyfelekkel variálni, hanem megoldaná helyettem egy ügynökség :)

Az első hozzászólásról annyit, hogy a jog szerint ha két képnek nem ugyanaz az expoziciós időpontja, akkor már az nem számít ugyanannak a képnek. Talán az lehet kivétel, ha tárgyat fotózol állványról és semmit meg sem mozdítva ugyanolyan expoziciót csinálsz, mert ott tényleg csak a kép készítésének időpontja nem ugyanaz. Talán, ha egy nüansznyit változtat az ember a kompozíción (nem képkivágásban), akkor már nem lehet ugyanannak venni, jogilag sem.
De szerintem a kizárólagosság azt jelenti, hogy semmijen képet nem adsz el másik, hasonló profilú ügynökségnél. Úgyhogy ezzel vigyázni kell, mert a legtöbb ügynökség, ha jól tévedek amerikai és az amerikaiak nagyon komolyan vesznek egyes jogokat.
Én pl. ha étterembelsőt fotózok, mindig körbekérdezem az embereket, hogy nincs-e köztük német, vagy amcsi, mert ha van akkor meg kell kérni, hogy fordítson hátat, vagy menjen ki a képből, mert na felismerhető rajta, akkor nagy az esély, hogy ebből ő majd nagy pénzt akar keresni :)

nyul 2007.11.03. 21:17:55

Óriási, ez zseniális! Ahogy a piros rucis szöszi modell végig WOWozza a technikai kiselőadást! Óriási! :)

X-polgártárs · http://graffitik.blog.hu 2007.11.03. 23:41:17

Ez a szöszi is annyit érthetett az egészből, mint én anno a matek előadásokon. :)
süti beállítások módosítása